| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 14:10
- Nahlásit
Ahojka vsem. Mistr sveta ve vykonu dobrmanu Ludek Silhavy trenuje opetne v Praze! Pokud se chcete naucit zachazet se svym psem, ci byti vedeni ke zkouskam opravdovym profikem, nevahejte! Ludek je tez vybornym figurantem...
VYCVIK PSU POD VEDENÍM MISTRA SVETA, ITÁLIE, USA, CR... Nadstandardní nácvik vsech disciplín probíhá 3 minuty od exitu c.6 Praha-Pruhonice D1 v Dobrejovicích, anebo v míste bydliste ci na jiném Vámi vybraném míste, pod vedením Ludka Silhavého. Reference naleznete na web.stránkách www.dogschoolk9.com, tel.777 260 666
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 14:30
- Nahlásit
můžu vřele doporučit.Znám Luďka spoustu let a je to člověk,co má cit pro psa i situaci,a obrovský pohybový fond jak v roli psovoda tak v roli figuranta.Způsob,jakým dokáže rozpohybovat mladá zvířata,není skoro napodobitelný.
K dosažení optimálního výsledku při obraně doporučuju být jako psovod taky ve výborné fyzické kondici,nediskutovat na place co kdy proč a jak a dělat přesně a rychle to,co on jako figurant na psovoda pokřikuje,jedině tak vznikne nádherná dynamická obrana,která psa posune v pomyslném tréninkovém schodišti o kus dál.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:19
- Nahlásit
Ahojka,
tak já ho tedy neznám, ale viděl jsem jeho tréneni, a to co jsem viděl, mě rozhodně nenadchlo. O citu pro pra se teda vůbec nedá mluvit. Ale asi jsem viděl špatně nebo tomu vůbec nerozumím. Když jsem viděl já jeho trénink, ta se ke psům choval hrubě a k lidem taky. O jeho slovníku raději pomlčím, protože bych se styděl to co řiká opakovat. Jo s tim, že má pohyb a umí, když chce, to je asi pravda. Asi má i velké zkušenosti, to je možný, ale jako člověk na mě zrovna dobře nezapůsobil. Ale proti gustu žádný dišputát.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 16:20
- Nahlásit
Anonymní
jde o to,jestli platíš figurování,nebo dojem z člověka.Luděk je velice kontroversní osobnost a s kamenným xichtem hovoří velmi vulgárně i intelektuálně najednou...kdo ho zná a nebere to vážně,i se pobaví...kdo je urážlivý či s malým sebevědomím,neprodejchá ho.Jeho člověk musí brát přesně takovýho,jaký je,a nesnažit se ho natlačit do nějaký šablony.
Cit pro psa má,jinak by nikdy nedokázal ze psa vyrazit tak dynamický výkon v tak krátkém čase,je velmi kontrastní v přístupu,ale psi jsou taky nadšení uživatelé kontrastních metodik,když spolu něco řeší,a kupodivu psi se kterýma cvičí se ho nebojí,ale mají ho nadšeně rádi...podřizují se mu při nátlaku,ale promptně se uvolní ve hře.
Luděk NENÍ koníčkář,NENÍ hobbykynolog,je to skutečný profesionál ve smyslu že výkon v čase = prachy-mzda za práci a za poplácání po rameni jak je fajn kámoš si housku nekoupí....
Není možné ho soudit očima milovníka psů,co si s jediným svým mazlíkem cvičí do jedniček pro radost...a je mu jedno jak to bude vypadat a kdy to bude hotový.
Jeho osobní metodiky při práci s jeho psy jsem viděla,a nechystám se je napodobit ani omylem,protože on a já stojíme někde úplně jinde a já na to uvnitř sebe nemám,abych pro pár bodů navíc najela na model kdy účel světí prostředky. Čtěte pozorně,neodsuzuju to,vede to k cíli a pes se u toho nijak zvlášť nemordí,ale já na to prostě nemám a tak si na to hrát nehodlám,u mě by to fakt byla jen hra na styl,co je mi cizí.
K lidem se já chovám hrubě obvykle taky,tak toto bych neřešila.
Ale jako figuranta ho opravdu vřele mohu doporučit,a zjm.na plemeno dobrman je jedinečný.Nevím jak se s ním shodne úplný začátečník,ale rychlý šikovný člověk,co sám figuruje a ví,co jak a proč,si na něj skvěle zakouše a může si do své figurantské praxe odnést spoustu inspirace.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 22:03
- Nahlásit
Sali
Dobrá, s hodně věcma, cos napsala, se dá souhlasit. Asi teda patřim mezi ty milovníky zvířat a lidmi tohoto typu asi nikdy nebudu chtít spolupracovat. Trochu nerozumim tomu, jak se dá zároveň hovořit velmi vulgárně a intelektuálně najednou. Ale asi je to taky mimo moje chápání. Je teda fakt, že mě nikdo nenutí na něj kousat. Taky to dělat nebudu. Nebylo by mi asi dobře, kdyby se ke mě choval hrubě. Ale to je můj názor. Jeho kvality mu neberu, ale z druhý strany si myslim, že každej pes jeho chování nemusí vydržet. A o tom odpadu špička nikdy nemluví. A že je ho dost, to si myslím, že mi dáš za pravdu. Nebo se mejlim? A já nemám ráda rychlokvašky. Nedavno jsem tady četl na foru, že se nemá prej nic uspěchat. Tak tedy teď nevim.
Jó a asi bych souhlasil, že začátečník, kterej neví vůbec, která bije, a co vlastně chce, ten to u něj asi nebude mít lehký. To bude lítat blbců a debilů. To začátečníkovi určitě pomůže si o o pejskařině a pejskařech udělat ten nejlepší dojem a zvedne jim to sebevědomí.
A ještě k tomu, že to vede k cíli a pes se u toho nijak zvlášť nemordí.... No to si tedy myslím, že se dost mordí ... No nic, co člověk, to jinej názor, nakonec o tom to je, ty názory říct, aby si každej moh vybrat, co mu vyhovuje.
|
rendys
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 00:27
- Nahlásit
Já bych jen dodala, že jeho metody práce se psy jsou silným kafem nejen pro ty co cvičí jen do jedniček...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 08:17
- Nahlásit
rendys
Zajimalo by mne jak ty jeho metody znas?
Ja Ludka znam docela dobre a to co se o nem povida zdaleka neni pravda. Mimochodem ta fena co sni byl na tom MS rozhodne neni nejak extremne silna v povaze a vetsina lidi co cvici by ji prodali po mesici. Kdyby s ni delal tak jak se o nem bezne povida rozhodne by nebyla mistrem sveta ale uzlicek nervu. Ano Ludek zatlaci na psa, ale naprosto presne vi kolik aby to pes snesl bez nasledku a aby ho to naopak posililo.
S nekterejma jeho postupama nesouhlasim jine nedokazu pouzit ale nevidel jsem u nej nejake extreme tvrde metody, rozhodne jsem videl tvrdsi u jinych vrcholovych kynologu.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 16:51
- Nahlásit
Anonymní
Já jsem nikdy pod vedením takovéhoto člověka netrénovala,že bych se nechávala metodicky vést...asi bych to ani nedokázala,na to jsem moc dominantní a servali bychom se v historicky krátké době.Ráda se ale nechávám metodicky usměrňovat rozhodčím a zkušeným psovodem Lubošem Jonášem,jehož přístup k lidem se taky nedá nazvat že by byl v rukavičkách a oplývající společenskými konvencemi,naopak dymanické pobídky k vyšší kvalitě projevu by jemného začátečníka poslaly na psychiatrii...to zas Luděk je o hodně uhlazenější a společenštější v projevu.Ale nesoudím člověka podle vnějšího projevu,nýbrž podle toho,co mi může nebo nemůže dát.Proto říkám,že se psem,co takový dynamický projev potřebuje,si na Luďka ráda zakoušu,a na dobrmaním táboře,kde jsem byli oba,jsem jeho figurantského servisu využívala ráda.I s ním ráda pokecám v klubovně,jak je na táborech po večerech zvykem, když se potkáme,dáme kafe a kus řeči jak jde život...respektujeme se a všechno je OK.
Co vím,tak odpad jako takový on moc velký nemá,svá osobní zvířata moc často nestřídá,až věkem,a s kšefťáky udělá vše,co je v silách jeho a toho zvířete.Rozhodně nepatří do sorty takyšpičky,co z deseti psů devět odstřelí a desátý to pro své mimořádné výdržové kvality přežije....takových,co zazářili s jedním psem a tím to zhaslo,ač se na poli hundesportu pohybují poráde,je docela dost...
Jasně,určitá míra "pracovního strachu" je u zvířete na vrcholový výkon asi nutná,když je třeba aby se kvalita výkonu pohybovala pořád na devadesáti a víc bodech,nezávisle na náladě psa....nemám to prakticky ozkoušené a ani mít nebudu,styl pracovního strachu mi nějak nesedí,mě psi řvou radostí když vidí pole nebo plac...taky ale nad osmdesát nepůjdou,díky tomu,že si do provádění cviků dávají svůj osobitý projev.Mě to nevadí.Nemám takové vrcholové ambice.
Luděk teď v poslední době dělá hlavně dobrmany na zkoušky chovnosti,a co jsem je u něj viděla,nějak viditelně zmorděný teda nejsou,rozhodně nechcípají podvýživou jako se to stává jiným profíkům,když jim to nečuchá,a ono by se toho našlo....
Vím že dokáže do psa sáhnout velmi tvrdě,nejen jsem to viděla,ale měla jsem na to i reference,ale i jsem pak toho psa měla doma,a nezanechalo to na něm žádné stopy...na tvrdého psa tvrdý přístup,šlo o body,o pátou maketu,a stejně to po něm sjelo jak po kachně voda...ono se strašně snadno hodnotí zdálky,taky se mi kolikrát otvírá kudla v kapse,když vidím jisté lidi něco ladit,ale snad ještě horší je přístup ke psu jako k živé lopatě,k bezcennému kusu,kondice nekondice,zdraví nezdraví,bezohlednost ještě horší než silná kontrastní metoda-bezohlednost celková,z neznalosti a neochoty se zajímat...a to jsem u něj neviděla.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 23 Zář 2005 18:44
- Nahlásit
Sali
Moc hezky jsi to napsala. Možná se tedy mýlim v jeho kvalitách. Jsem už nějak alergickej na všechny ty profíky. Možná je to od něj taky póza to hnusný chování k lidem, nevim, natolik ho neznám. Zřejmě ho znáš dobře, když ho tak obhajuješ. Fakt je taky to, že je člověk zhnusenej, když vidí některý reprezentanty, jak se psama zacházej. Prostě berou živý tvory jako věc, a to se mi nelíbí. Nejsem takovej ten rádoby ochranář, můj pes mě musí brát, musí poslouchat, já sem jeho velitel, má řád, ale šahat do něj násilím, to si myslim, že není moc dobrý. Jó ňáký trhnutí obojkem nebo i nutnost trestu s vytřepánim nebo u dospělýho psa se zvednutím a postavenim zpátky na zem, to každej pejskař určitě používá, protože co si budem povídat, jen po dobrym to nejde, to zas nebuďme naivní. Ale vocamcaď pocamcaď. Muj pes taky řve radostí a rve mě na plac, abych s nim šel cvičit. Většinu kravin, co dělá, je stejně moje blbost, tak proč ho za to trestat. Pohybuju se taky v pruměru kolem osmdesáti, teda co se týká obrany a poslušnosti. Pachovky, jo to je jiný kafe, tam jsme doma a baví nás to. Taky musim souhlasit s tim, že většinou jsou to hlavně ambice, co tyhle lidi ženou do extremu. Takže dobrý, jo?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2005 19:36
- Nahlásit
Anonymní
určitě dobrý,já taky necvičím do extrému,ani nebudu,ani to neumím,ani se to naučit nechci...akorát vždycky zůstanu upocenej koníčkář,hobbykynolog,nikdy se tím nehodlám živit,nikdy nebudu muset odvést požadovaný výkon v požadovaném čase,protože by to byl můj jediný peněžní příjem...proto si můžu dovolit bejt jen ten upocenej koníčkář,co cvičí odnikud nikam pro radost sebe a psů...když z toho něco vyleze.,budu jásat,když ne,budu se dál pachtit...jako se pachtím celý život...a ráda si na skutečný profíky zakoušu,ale s tím ,že ONI jsou JINDE,a já je nemůžu hodnotit svým okem...protože PROFI a HOBBY se sakra liší...právě v tom musu a penězích za výkon...já si MŮŽU HRÁT... oni SE MUSÍ UŽIVIT.
|