Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes na celoroční hlídání venku
Autor Zpráva
Bismooth
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2013 22:42
- Nahlásit

Zdravím,

chci si pořídit psa na celoroční hlídání venku. Bohužel s tím nemám zkušenosti a tak se chci zeptat jak bych měl postupovat, když si pořídím psa na celoroční hlídání. Nevím, od kolika měsíců je vhodné ho nechávat venku atd.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 08:19
- Nahlásit

Bismooth
Tak záleží hodně co to bude za plemeno, ale pokud pořídíš štěně na jaře kdy už je teplo, tak v podstatě může být venku hned, jen je lepší ho mít pár týdnů doma, aby si zvykl na novou rodinu a tak a pak ho přestěhovat ven.

Bismooth
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 10:02
- Nahlásit

Aha. Plánuju mít psa na ven, aby případný zloděj věděl nebo spíš viděl, že máme hlídače.Taky mi přijde hodně divný nechat štěně hned venku.

danajasa
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 10:06
- Nahlásit

Bismoothpřípadný zloděj věděl nebo spíš viděl, že máme hlídače. Bylo by dobrý jako podprogram požadavků zahrnout-velikost pozemku,pevnost plotu a blbost sousedů-to sou docela důležitý faktory na kerý se zapomíná

brita_472
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 10:21
- Nahlásit

BismoothTaky mi přijde hodně divný nechat štěně hned venku.
Jak ktery, ja bych to nevidela jako zasadni problem, jak ho jednou naucis domu budes mu tezko vysvetlovat, ze uz je velkej a ze domu nesmi. Takze na leto od mala klidne ven a snazit se byt s nim na ty zahrade co nejvic, ty i ostatni clenove rodiny at si na vas zvykne. Samozrejme vychazky jsou samozrejmosti, nemuze byt celej zivot jen na zahrade. Plot pokud mozno vysokej a podezdenej. Sousedi bejvaj blby, jini jsou radi, ze je hlidac hned vedle, takze se zeptat, co na to budou rikat, ze pes bude stekat i v noci a tak.

Bismooth
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 14:59
- Nahlásit

Dům je velký asi 1000m2. Plot je dost vysoký..na pravý straně domu je jen opuštěný pozemek to není problém. Soused na levý straně bez problému.

brita_472: Máš pravdu. Potom až vyroste, tak to je hodně těžký ho naučit, že musí zůstat venku. Vycházky...to je nutnost.

pesalik: Děkuju za opravu. Jinak, žádný speciální požadavky nemám. Jen, že rodiče se prostě bojí německý ovčáků. Tak jestli máš nějaké doporučené plemeno, který má tak střední velikost (myslím tím, aby to nebyl nějaký "obr")

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 15:04
- Nahlásit

Bismooth
Pokud bude chtít u vás někdo krást, tak psa otráví a má vystaráno, pokud jde o zastrašení různých pobertů, nabízečů různého zboží a náboženských fanatiků, tak nejlepší je samozřejmě zuřivý štěkač, na to já mám špice, vlčího a středního a od tý doby se k našemu plotu nikdo takový nepřiblíží na dva metry.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 15:39
- Nahlásit

Maya

tak nejlepší je samozřejmě zuřivý štěkač, na to já mám špice, vlčího a středního a od tý doby se k našemu plotu nikdo takový nepřiblíží na dva metry

jojo, tohle funguje víc, než pohledově větší pes, ale třeba nemusí okolojdoucího patřičeně odradit. Maminka od známého má doma BŠO a jednoho špicoidního oříška, malýho. Švýcarák sice budí respekt od pohledu, ale to je tak vše, ale ten Filip, jakmile se někdo přiblíží k brance, či nedej bože vleze dovnitř, aby mohl posléze zazvonit až u domu, tak je ihned ohlodán skoro na kost tím voříškem, BŠO přihlížejíc z dálky se neangažuje vůbec. Prostě kdo se mihne, Filip nasadí masku sedmihlavé saně včetně zubů a zvuků

Bismooth
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2013 15:58
- Nahlásit

Maya: Ok, dík za radu
Eninka: Ok, kouknu na to plemeno
Pesalik: Jaj...je jasný, že chci aby hlídal ne? Je taky jasný, že chci psa, kt se mi taky líbí ne? to snad každý. Kdo bych chtěl mít psa, kterýmu se nelíbí! Kdybych chtěl hladkosrstýho a na doma tak si pořídím třeba Yorkširskýho teriera nebo klidně ještě čivavu.

Jinak děkuju všem za rady a návrhy

danajasa
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2013 09:19
- Nahlásit

BismoothJen, že rodiče se prostě bojí německý ovčáků.
Hele jestli to může připomínat ovčáka netuším,ale akorát velký a vhodný na tydle akce by možná moch bejt i Chodský pes(psohlavci prej snima hlídali celou republiku po obvodu,tak náký gen by tam moch bejt) http://www.celysvet.cz/chovatelska-stanice-chodsky ch-psu-dasickeho-zatisi.php

brita_472
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2013 11:11
- Nahlásit

danajasa
juju, ja by som taky klido pro chodaka, ty sou supr, ne obrovsky, ale respekt to teda budi. Navic sou moc pekny a chytry.
Bismooth
jeee ja chci psa kteryho by se my rodice bali! :-D Zel bohu oni jako zaryti pejskari by se nebali ani stredoasiata. Specialne na mamku bych potrebovala neco aby k nam furt nelezla :-D

brita_472
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2013 11:13
- Nahlásit

mimochodem na hlidani (specialne na zastrasovani ruznejch individui) je vzdy lepsi smecka. a dva psy to uz smecka je.
navic jsou venku ve dvou spokojenejsi a nenudej se tak.
Samozrejme ale bych asi uplnymu zacatecnikovi hned dve stenata nedoporucovala. I kdyz nekdy... ma clovek vic stesti jak rozumu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání