capar
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2013 12:57
- Nahlásit
Zdravím,
mám 5,5letého křížence rhodéského ridgebacka a výmarskýho ohaře. Od mala má svou hlavu, ale musím zaklepat, že čím je starší, tím víc chápe, že co říkám, myslím vážně Jako štěndo doma dost vyl přes den, ale pak od toho upustil. Je to rok zpět, co jsem jako absolventka nějako vykejsla přes rok na UP, takže jsme byla s psíkem doma...od června konečně kýžená práce, ale doma problém opět...Je fakt, že psík neštěká přes den..tedy pokud nekutaj na chodbě, nezvoní někdo na nás apod. Ale jakmile člověk jednou přijde domů, už bez něj nemůže odejít...to je pak pozdvižení...Je fakt, že málokdy zůstává doma sám...já ho beru, kam to jde...ale třeba na koncert zůstává doma. No, bydlíme ve staré zástavbě, je tu naštěstí málo sousedů, ale poslední měsíce se mi kumulují vzkazy, že je pes uštěkanej...Nevíte, jak na to??? Vypozorovala jsem, že během dne taky začne škěkat, jakmile padne tma...takže už jsme to dopracovali tak, že když jdem pryč, tak dostává něco dobrýho nebo na hraní, hraje mu bedna a necháváme i malý světlo...i přesto prostě je slyšet...a řekněme, že má fakt hlas no...já už nevím, co s ním..doma ho učíme na "ticho", ale moc to nejde...a stejně, když tam nejsme, tak nemá kdo dávat povely..přemýšlíme, že bysme vyzkoušeli obojek, ale já jsem asi cíťa, mě se ty výboje moc nezdají :/ nemáte někdo zkušenost? Jde fakt jen o ty jeho večerní výlevy
|