Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kousání polštářů a peřin
Autor Zpráva
KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:06
- Nahlásit

Dobrý den,
mužete mi prosím někdo poradit, co mám dělat s 9-ti měsíční fenkou, která kouše polštáře a peřiny, když je sama doma (třeba i půl hodiny)? Bydlíme prozatím v garsonce, takže ji nemůžu nechávat na chodbě, tam se sotva otočí. V minulém bytě měla aspoň velkou předsíň a přístup do kuchyně, takže jsme tohle nemuseli řešit...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:31
- Nahlásit

KláraJ
osobně bych je někam uklidila..to mi přijde nejjednodušší

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:50
- Nahlásit

Děkuji, snad to ještě někam narvu Ale stejně bych jí to chtěla nějak odnaučit...

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 11:59 - Změnil/a: LucieS
- Nahlásit

Polštáře a peřiny se koušou tak dobře, že málokteré štěně odolá . Taky bych je uklidila.
Ono ji to s věkem přejde.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:04
- Nahlásit

KláraJAle stejně bych jí to chtěla nějak odnaučit...
taky záleží jestli je naučená samostatnosti..

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:12
- Nahlásit

davidkova renata

osobně bych je někam uklidila.

přesně tak, odstranit z dosahu, když nejde pesana někde umístit.
Fenku před odchodem utavit procházkou, kde s ní trochu i pocvičíte, pohrajete si s ní. Zároveň byste jí měli učit - tak jako se učí štěňata, po chvilkách - na samostatný pobyt doma, po chvilkách právě po tom vyvenčení. Stejně tak bych jí i doma zvykala na to, že bude chvíli sama - klidně i v té malé předsíňce, pro tu chvíli se to nezblázní. Aby jí prostě samota nepřišla jako něco hroznýho a nudnýho, ale jako běžná součást života. při odchodu z domova bych jí nechávala hračky, které jí zabaví- třeba plnící hračky, nebo morkovou kost, naplněnou sýrem, papírové krabičky-uvnitř dobrůtky, který musí vydolovat. Prostě jí dát možnost se zabavit jinak.

Walda
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:17
- Nahlásit

KláraJ

Kup jí příslušně velkou výstavní klec a nauč jí tam chodit do pelíšku jako do boudy. Bude to mít ráda a ty budeš mít po problémech.

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 12:38
- Nahlásit

davidkova renata

Děkuji... Určitě, když jdu někam na delší dobu, tak jsem s ní dlouho venku, lítá si za míčkem a je spokojená, pak zalehne a je klid. Od mala byla sama doma třeba i 8 hodin (záleželo na práci) a nic nerozkousala... Ale pak byla na operaci, já přišla o práci, takže si zvykla, že jsem s ní byla celé dny doma a když jsem odešla, začala kousat ty polštáře Plnící hračky má taky, jenže ona je tak chytrá, že za chvilku dobrůtky vydoluje Morkovou kost jsem také zkoušela, jenže po ní zvrací

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:00
- Nahlásit

KláraJ

já přišla o práci, takže si zvykla, že jsem s ní byla celé dny doma

tak začněte pracovat na tom, aby si zase zvykla, stejně jako u štěněte, jen s větší trpělivostí, bez toho to myslím nepůjde.
Tedy půjde - třeba s tou klecí, která taky není špatný nápad - zvlášť pro dobu přechodnou, než by se to naučila. Ale já sama za sebe bych se snažila jít to naučit klasicky- to je ale na přístupu každého pochopitelně.

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:05
- Nahlásit

PetraK

tak začněte pracovat na tom, aby si zase zvykla, stejně jako u štěněte

Děkuji... Já se snažím, ale nechápu proč to dělá nepravidelně, celý týden je to třeba v pohodě, tak si řeknu, konečně se uklidnila, ale pak jednou příjdu domu a můžu kupovat další polštář...

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:08
- Nahlásit

A ještě bych měla jeden dotaz... Přestala mi žrát granule. Momentálně máme Hill´s. Zkoušela jsem i jiné, ale nežere je. Musím jí do toho dát konnzervu a to má za chvilinku v sobě... Nechala jsem jí třeba 3 dny vyhladovět, ale stejně se mi na to vyprdla a pak mi to nedalo a dala jsem ji do toho konzervu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:10
- Nahlásit

KláraJ

proč to dělá nepravidelně,

nespoléhala bych - a to hodně, hodně dlouho, na to, že to nějakou dobu neudělala. Prostě bych to odstranila z jejího dosahu, protože s každým dalším rozcupovaným polštářem jste blíž tomu, aby se z toho stal zažitý zlozvyk a to se hodně blbě odstraňuje. Tím, že jí neumožníte to dělat (ať už tím odstraněním věcí z jejího dosahu, nebo tou klecí) umožníte naopak jakoby vyhasínání tý činnosti.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:13
- Nahlásit

KláraJ

A ještě bych měla jeden dotaz... Přestala mi žrát granule

to je těžký, já nejsem moc příznivec granulí. krmím syrovým masem, grancle máme jako čirou nouzovku na dovolenou, kde není možné táhnout s sebou to maso. Takže moje rada by zněla - psovi se nedivím, že mu granule nechutnají , maso to vidělo z rychlíku, je to umělé. Ale pochopitelně každý krmí jinak, je to jeho volba.

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:13
- Nahlásit

PetraK

nespoléhala bych - a to hodně, hodně dlouho[i][/i]

Moc děkuji za odpověď. Hned jak někam půjdu ty deky a polštáře odstraním a doufám, že to pomůže

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:16
- Nahlásit

PetraK

A jak je to prosím se syrovým masem finančně náročné?

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:18
- Nahlásit

KláraJ
Hned jak někam půjdu ty deky a polštáře odstraním a doufám, že to pomůže

ale nezapomeňte hlavně i pracovat na to zvykání na samotu. Pokud jste teď doma máte ideální příležitost, začít po malých chvilkách, které budete postupně natahaovat, využijte toho. zvykejte jí i na to, že bude chvíli prostě sama v té chodbě, učte jí samostatnosti i venku - kdy ji na chvilku uvážete poodejdete, vrátíte se, pochválíte, pustíte, pohrajete si a za chvíli znovu, postupem času se jí i schovávejte, tak aby ona na vás neviděla (ale vy na ní ano, aby jí někdo neukradl), prodlužujte chvilky, kdy bude sama, vy jí budete moci pochválit, odměnit.

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:20
- Nahlásit

KláraJ
A jak je to prosím se syrovým masem finančně náročné?

podle mě to vyjde levněji, než granule. Jednou tak za měsíc a něco nakoupím cca 20 kg masa, zaplatím tak kolem pětistovky. Přílohy nedávám, jen zeleninu (pekingské zelí, řepu, mrkev, zelí, papriky - co prostě zrovna je v sezóně a cenově dostupné) . Mám ohaře, váha 29-30 kg

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:24
- Nahlásit

PetraK

podle mě to vyjde levněji, než granule.

Tak to je super... Já teda dávám za měsíc dost. Maso má ráda, tak aspon nebude "hladovět" Děkuji

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:32
- Nahlásit

KláraJ
Maso má ráda, tak aspon nebude "hladovět" Děku

jen bych podotkla - chce to dávat nejen to maso, ale také maso na kosti (kosti musí být vždy syrové, ne vařené, či pečené) a také vnitřnosti (játra, ledvinky, žaludky, pajšl - vyvarovat se sleziny, po té mívají psi průjem, někteří mohou mít potíže i s těmi játry, chce to odzkoušet). Já to dávám tak,- zjednodušeně řečeno - jako kdyby pes porcoval velkou kořist, takže jeden den jsou vnitřnosti, druhý den maso, pak maso na kosti. U psa, který byl čistě granulovací se doporučuje někdy (chce to vyzkoušet , každý pes je jiný) postupný přechod, že ponejprv dostane maso zlehka ovařené, aby si trávicí trakt zvykl a nezpůsobilo to třeba průjem.

KláraJ
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:40
- Nahlásit

PetraK

Občas jí maso dám a nikdy jí to nedělalo žádný problém. Ale určitě se budu řídit vaší radou ;) Moc děkuji

PetraK
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2013 13:58
- Nahlásit

KláraJ

Občas jí maso dám a nikdy jí to nedělalo žádný problém

tak to je fajn, to by ten přechod nemusel dělat problémy. Nicméně ty játra bych zkusila dát v době, kdy budete doma, kdyby jí to nesedlo a musela jít častěji, tak ať jste doma.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání