Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / agresivita vůči pánečkovi
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 21 Zář 2005 18:44
- Nahlásit

Moc prosím zkušeného chovatele o radu.Máme doma 7 měs. štěně am.kokršpaněla(psa), když byl ještě menší, stačilo ho venku okřiknout fuj! nebo nesmí! a nechal zakázané činnosti(neustále bere ze země jídlo-myslím to v dobrém,nechci,aby snědl něco špatného nebo v nejhorším př.otráveného).TeĎ,když s ním jdu na procházku, bojím se, že najde něco na zemi a bude na mě vrčet a ohánět se po mě, jen abych mu to nevzala.Z přítele má respekt už od malička, ale já která mu dávám žrádlo, pamlsky atd. tak ze mě má akorát "čurinu".Doma si nechá bezproblému chytnout i do mysky a bez vrčení, ale vyjdeme ven a horor začíná.....z procházky se pak vracím akorát s rucemi dokousanými do krve.Je to zatím štěně a už to od něj bolí jak hrom a proto se bojím co nastane až vyroste.Jestli má někdo z Vás podobné zkušennosti a s úspěchem je vyřešil, tak mi prosím napište,jak dál...Děkuji moc

haha
# Zasláno: 21 Zář 2005 19:52
- Nahlásit

myslím že se tu v minulosti už podobnej problém s kokrem řešil, já bych mu pro začátek dala náhubek aby nic sežrat nemohl,hlavně bych ho přehnaně netrestala, spíš bych na něj třeba na zahradě nalíčila nějaký jídlo, vzala ho na vodítko a dala mu rázně najevo že to prostě nesežere, třeba pořádným škubnutím , okřiknutím apod. i když někteří psi jsou žraví a stejně slupnou co najdou když jsou z dosahu pána, pak už fakt jen ten košík

Nela
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 20:51
- Nahlásit

Souhlasím s haha
Navíc si myslím, že u něj nastupuje puberta, a že tě čeká těžké období. Kokři jsou poměrně často dost dominantní a potřebují pevnou ruku. Musíš být důsledná, aby pes pochopil, že zákazy myslíš opravdu vážně. Aby nic nekalého venku nežral, to by měl vyřešit košík. Jinak souhlasím, abys vytvářela situace, které ti vadí a byla připravená psovi ve správnou chvíli vysvětlit, že se ti jeho činnost nelíbí, a že trváš na zákazu. Taky bych se snažila potvrzovat svoji roli velitele a psychické převahy nad psem. Víc se z tvého povídání vyčíst momentálně nedá. Zkus popřemýšlet o jeho chování i v jiných situacích, zda to opravdu nesouvisí i s dominancí.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání