| Autor |
Zpráva |
zuzka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:21
- Nahlásit
Dobrý den,
moje fenka je asi 9 týdnů po prvním hárání a od té doby vyjíždí po psech, kteří jí očichávájí zadek. Nemyslím, že by někoho kousla, spíš je to takové vyhrožování.
Když hárala, považovala jsem to za klad a nebránila jí v tom. Ale teď už mi to přijde nepatřičné, ti psi jí nic nedělají, jen ji očichávají. Je jedno o jak velkého psa se jedná, toleruje pouze fenky a štěňata. Snažila jsem se ji dobře socializovat a před háráním nebyl žádný problém, proč to teď dělá?
Jak ji to mám odnaučit?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:33
- Nahlásit
zuzka
Nic ju neodnaucuj, musime sa stretnut, prave taku fenku hladam Vid moju temu : Neposlusnost len pri fenach
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:42
- Nahlásit
zuzka
a jak vyjíždí a kdy? Já osobně, kdyby vyjela - ohnala se ve chvilce, kdy ji pes nějak moc očichává bych ji nechala, ale pokud to přehání, tak bych asi používala - nesmíš, ne prostě nějaký zákaz.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:56
- Nahlásit
Myslím, že vyjíždí, když pes "přesáhne" určitou dobu očichávání. Protože s fenkama i staršíma štěndama si navzájem očichají zadky bez problémů. A pokud vyjede jednou, pak už vyjíždí pokaždé, když jí, byť i kráce, přičuchne k zadečku.
Ptala jsem se vetky, jestli může být ještě pořád pro pejsky atraktivní (má totiž kromě hárání za sebou taky zánět dělohy, se kterým se pojil silný výtok), ale říkala mi, že běžně ne, ale jsou prý i fenky, které jsou pro pejsky atraktivní pořád.
Zákaz samozřejmě používám.
To Pigie:
moje fenka má 15kg
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:01
- Nahlásit
zuzka
moje fenka je bohužel atraktivní pořád, navíc je dost submisivní
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:33
- Nahlásit
zuzka
Podla mna by si ju mala nechat tak. Ono aspon z mojho pohladu je lepsie, ked sa fenka zazenie, ked jej to je neprijemne. Ak bude harat, pochybujem, ze sa tiez bude ohanat
|
sara03
|
# Zasláno: 21 Zář 2005 14:55
- Nahlásit
Ahojky.
Naše pesa NO voní hafům ještě dlouho po hárání.Někteří k nám chodí třeba i čtrnáct dní po hárání,aby si čuchli.Myslím si,že je to normál.Prostě se jim líbí.Oni ji sice ne,ale to je vedlejší.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 16:30
- Nahlásit
sara03
no ale ona má už víc než dva měsíce odháráno a úplně zdravá je asi 3 týdny
Já jen nechci dopadnout jako ti majitelé, co drží psy pořád na vodítku, případně si je zavolají hned jak vidí nějakého psa a kontaktu se vyhýbají.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2005 17:19
- Nahlásit
zuzko a co kdybys zkusila ty "čuchavé" pejsky odhánět ty? Fenku bych sice při vyjíždění po psech asi okřikla, ale psa bych odehnala sama, jakmile bych viděla, že jí obtěžuje. Ty jsi vůdce smečky nejen proto, abys fence šéfovala, ale také proto, abys jí ochránila. Asi je to případ od případu, ale já bych asi psy odháněla alespoň do té doby, než se fenka zklidní a najde v tobě oporu, že ji ochráníš a zjistí že se o zamilované psy zoubkama starat nemusí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:09
- Nahlásit
žanda- Zuzi, a nemůže mít iucpané žlázky? mám psa co pozná háravou psí holku 6 týdnů předem a cca i po.........kamarádky fenka mu taky voněla i po této době a vzhledem k tomu,že spolu venčíme, byl dost otravnej,jak jí pořád očuchával.....pak se zjistilo,že má fena plné anální žlázy a náběh na zánět......po návštěve vete se vše během 2 dnů vše upravilo......
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:16
- Nahlásit
zuzka
A co přesně myslíš tím vyjížděním. Jenom se ožene, naprázdno chňapne? Pokud to dělá jen aby tomu dotěrovi psovi dala najevo, že si toto nepřeje, a když on přestane, tak přestane i ona, tak bych to vůbec neřešila a připadá mi to naprosto v pořádku. Je to rozhodně lepší, než aby kdejakého psa nechala po sobě hopsat. Já mám fenu, která voní psům ať hárá nebo ne, a asi tak do dvou let je nechala, ať ji otravují, teprve pak pochopila, že si to nemusí nechat líbit. Vždycky chňapne a hned si s ním zase hraje. Jak jí pes chce čuchat k zadku, zase chňapne a zase s ním hnedka blbne. Je to docela srandovní. Každý normální pes-samec to akceptuje a každý normální majitel ví, že to není žádná agresivita.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 08:19
- Nahlásit
zuzka
Je to sice blbý přirovnání, ale my si přece taky nenecháme líbit, aby na nás cizí chlap na ulici šahal, ne?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 09:37
- Nahlásit
Je to spíš takový chňapnutí naprázdno, ale dělá u toho dost slušný kravál. Většina pejskařů většinou reaguje: No jen mu dej takže zatím problémy nemáme.
Spíš, že to dřív nědělala.
Po včerejší procházce mám pocit, že to dělá hlavně v přítomnosti více psů, s jedním si poradila a otáčela se k němu "čelem"
Zkusím ty psy odhánět já, to by mohlo pomoci.
Ucpané anální žlázky to myslím nejsou, už jsme s tím měli jednou problém a nechala jsem si u vetky ukázat, jak se to pozná a čistí. Takže buď jí je vyčistím já nebo jdeme na veterinu.
|
bad
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2005 12:20
- Nahlásit
Zuzko, nediv se jí. Také bys možná dala nějakému takovému dotěrnému slizounovi (myslím tím chlapovi) facku (nebo bys mu alespoň pořádně vynadala).
A chlapi se rádi koukaj (nebo si i šáhnou) na pěknou holku. A je jen na nich, zda si nechá od každého vše líbit či zda se bude bránit. A u psů to není jiné.
Radím odhánět, odhánět, odhánět a bránit si svou smečku (a nebo jí nechat, ať se chudák brání sama).
|