| Autor |
Zpráva |
akanay
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2012 11:19
- Nahlásit
Zdravím .
Jak jste začínali se stopami? Vůbec nemám ponětí jak začít, jeden tvrdí čtverce a druhý že se s nimi nebude zdržovat. Jaký máte názor Vy? Byl by jste mi někdo ochotný poradit jak začít?
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2012 19:16
- Nahlásit
Podle pana MVDr. Srba - archiv Pes přítel člověka a Milana Hoyera toho najdeš na FB
Čím méně se budeš zdržovat na začátku , tím déle ho to budeš učit , tedy pokud ho to vůbec naučíš
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2012 19:38
- Nahlásit
Metodik je víc- mám dobrou zkušenost s Milanovými seminář- tady je když tak odkaz na stránky http://www.faehrten-seminare.de/
|
akanay
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2012 20:11
- Nahlásit
Moc Vám děkuji za názory, zítra se vrhnu na čtverce, tu metodiku MVDr Srba v PPČ jsem již četla
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2012 20:47
- Nahlásit
akanay
Čtverce ač jsou na první pohled zdlouhavé, tak vedou opravdu k cíly spolehlivých sportovních stop v podstatě bez nějaký nutnosti korekce psa. V zásadě to sice trvá cca půl roku, ale na druhou stranu, jak dlouho trvá slušnej nácvik stopy řekněme na jedničkovou zkoušku? O moc kratší dobu to není, pokud se nebavíme o některých kontroverzních metodách stopování ... Přičemž u velký části psů se styl vypracování stopy dělaný pomocí čtverců se stopou dělanou "klasicky" nebo jinak po týhle době nedá moc srovnávat - většinou samozřejmě.
Takže pokud budeš postupovat podle toho jak píše MVDr. Srb v PPČ myslím, že k cíli dojdeš
|
vlkrok
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 16:43
- Nahlásit
Jen se chci zeptat, když s tou metodou čtverců začnu teď, jak ji praktikovat když napadne sníh? A ještě dle popisu se v další fázi mají použít malé granule, poradíte nějakou značku pro NO ( co nejmenší velikost granulí)?Děkuji.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 17:29
- Nahlásit
vlkrok
No nevím, možná mě někdo vyvede z omylu, ale někde jsem kdysi vyčetla, že nemá cenu učit stopu za mrazu. Jiné je to se psem, který už stopovat umí, pak je na místě zkoušet nové terény, nové podmínky. Navíc na sněhu hrozí nebezpečí hledání stopy očima, takže bych si prostě dala pauzu a doma v teple učila třeba označování předmětu pomocí klikru atd.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2012 18:37
- Nahlásit
vlkrok
Když je fakt souvislá sněhová pokrývka, tak se nestopuje, totéž, když je mráz tak -10 a víc. Pro nácvik to nemá moc význam.
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 17:04
- Nahlásit
No já to mám trochu jinak . Protože některými stopami popletenému psu na sněhu můžu jasně vysvětlit vocode .
Ne za mrazu , ale kolem nuly .
Jasně že začínám čtvercem - takový sýr moc vidět neni , ale klidně dám i granulky
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2012 17:20
- Nahlásit
agáta12
některými stopami popletenému psu na sněhu můžu jasně vysvětlit vocode
Jakože i mladýmu psovi v nácviku?
Ale i tak musí být sníh jen do nějaký výšky ne, nemůžeš přece stopovat v půlmetrových závějích.
|
agáta12
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2012 10:08
- Nahlásit
Eldoguero
Hele , já zapomněla , kde bydlíš . No u nás je sněhu tak nějak do 20 cm . Já ho využívám , když už začíná tát a tam si motám ty svoje cikcakový pamlskový stopičky . Psovi je hned od prvních 2 ťápot jasný , že v těch velkomiskách je ňamňam a poctivě je vybírá . A jak to odtává , tak se někde musí začít hledat už naplno jen čumáke , ale nejen tam . Jak mám stopovací místečko pošlapané z dnů minulých , tak taky musí rozlišit která miska - ťápota je aktuální žejo . Je to hra , ale bez přesnosti , to nevyhraje .
A navíc já si užívám jak to mám všecičko pod kontrolou a učím se poznat na čoklíkovi , kdy hledá , neví nebo to má na háku . Protože to na hlíně nebo trávě moc nejde , bo zase ty nevíš co to tam všechno děje - jako esi žížali měly sjezd nebo mravenci se poprali či myška ukradla granuli atd
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2012 10:34
- Nahlásit
agáta12
já zapomněla , kde bydlíš
no právě mi už těch 20 budeme mít do večera a počítám, že krom pár dní kolem vánoc klasicky, do konce března ho míň nebude.
Psovi je hned od prvních 2 ťápot jasný , že v těch velkomiskách je ňamňam a poctivě je vybírá . A jak to odtává , tak se někde musí začít hledat už naplno jen čumáke , ale nejen tam .
Aha, jo to dává smysl, já se přiznám,že jsem na sněhu čuchala jen se psema, který už mají něco odčucháno a to ne se všema a ještě tak při poprašku do 10 cm. Ale jo, má to svojí logiku, možná bych to mohla zkusit s ovčandama (když si máknu, dnes to ještě stihnu )
|