Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Rozkouše na co příde
Autor Zpráva
martinkamadlova
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2012 18:48
- Nahlásit

Dobrý den, mám fenku křížence labradora a vlčáka je jí rok. Nedávno jsem se přestěhovala k příteli do domku kde je ještě jedna fenka starší. Výborně si rozumí, hrajou si spolu vše ok. Problém je v tom, že mi moje fena začala všechno kousat. Dělala to když byla malá nebo když byla sama, ale pak už s tím přestala. Ani loužičky doma nedělala. Tady znovu začala i když to už je teď trochu lepší. Problém je s tím kousáním. Kdyby šlo jen o boty nebo tak, tak to chápu, máme si je uklízet, ale teď začala likvidovat i vybavení. Dneska jsem našla zničené hrnečky co jsem měla ve stěně na ozdobu. Nechápu jak jí to vůbec napadne kousat a hlavně proč, když doma není sama ale s tou druhou fenkou. Podotýkám, že nebývají často dlouho samy protože s přítelem máme protisměny, takže se jedná nanejvýš o dvě nebo tři hodiny. Předtím jsme bydlely v bytě a byla sama i déle a úplně sama. Nevím jestli je to tou změnou prostředí nebo tím, že je ještě mladá. Prosím o radu co s ní a čím to může být a také co dělat aby s tím přestala. Děkuju moc

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2012 19:13
- Nahlásit

martinkamadlova
Pravděpodobně souběh nervozity z toho stěhování a puberty, časem určitě přestane, zatím se dají dělat v podstatě dvě věci - nechávat jí někde, kde nemůže nic zničit, třeba na chodbě a tam všechno dát z dosahu a nebo jí před odchodem utahat tak, že těch pár hodin prospí. Taky dospěla, je plná energie a nejspíš se nudí.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2012 22:17
- Nahlásit

Maya

dobře shrnuto. Jen mě ještě napadá - hm, jaká je jistota, že to dělá tahle fenka? Nemůže to naopak dělat fenka, která je tam doma? Třeba z nervozity z nově přistěhovalé fenky? Aby se někde neřešilo něco, co k řešení není a druhý pes nebyl ve stresu o kterým nikdo netuší.

martinkamadlova
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2012 18:26
- Nahlásit

jsme si jistí, že ta první to nedělá, protože když nemáme mladou na chodbě tak nic rozkousáno není. Asi to tak zatím budeme muset dělat, což je mi na jednu stranu líto, protože jsem chtěla aby byly spolu a nemusela být Bára sama. Než přestane kousat a (doufám, že brzy) tak to budeme muset řešit asi tak. Jinak dnes jsme koupili nějaké pevné hračky tak ještě uvidíme jestli to pomůže....když bude mít co kousat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání