| Autor |
Zpráva |
Keira
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 11:50 - Změnil/a: Keira
- Nahlásit
Dobrý den,
dnes s jiným dotazem..
Jen by mě zajímalo, které pamlsky používate pro Vaše pejsky?
Já se totiž pořád nemůžu ubránit pocitu, že se musí děsně přejíst takových všemožných pamslečků, když pesana něco učím a odměňuju ho....tak sonduju, zda to je normalni, ten muj pocit a psu to nevadi, kdyz mu jich dam denne treba 10 - 15 - 20 ?
Jinak tedy pamlskujeme někdy jen granulema, někdy pamlskama, který teď nevím , jak se jmenujou, takový psí krekry - max 10 denně se jich smí dát, piškoty jsem totál zavrhla (ani ty pro psy, co mají ve zverimexu), piškoty prostě podle mě psovi nepatřej.
Máte někdo osvědčené nějaké dobrůtky u kterých nevadí, že jich prostě denně dostane víc?
Jinak tedy mluvím o 3 měs. stafbulterierce
Předem děkuji a těším se na odpovědi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 11:59
- Nahlásit
Keira
já pamlsky střídám, resp. často používám směs - piškoty, párek, ovařené maso libové z polévky (pochopitelně tu polévku, když vařím, tak solím a dochucuju až po vyndání masa), kousek pečeného kuřete, sýr, v kurzu je kůže z pečeného kolene, všechno na pidi kousky a podle toho , co mám momentálně k dispozici. Plus si dělám játroví - neboli játra umixovaná v robotu s oves. vločkami, vejcem , majoránkou, kmínem a česnekem. To je to "nejčistší, nejbezpečnější", bez soli a koření.
Určitě je dobré i když pes je žravec, ty pamlsky střídat, respektive mít při cvičení k dispozici takovou směsku, kdy pesan neví, co zrovna z toho kouzelného pytlíčku vytáhneme a o to víc se těší.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 12:21
- Nahlásit
Keira
Dáváme cokoliv co konkrétnímu psovi chutná. Třeba fena argentina jede jen na maso, pes argentinec v mladých letech byl schopen udělat i přemet vzad za nakládaný ananas ... Přítelův NO zase piškoty. Naše stafbulka žere všechno, tedy jí je vcelku šumák jaký pamlsek to je.
Teď krátce zkoušíme a s úspěchem granule Platinum - psům moc chutnají. Na stopu dávám normální granule, nebo cca půlku denní krmné dávky (většinou jen vařený maso) ... jak kdy.
Prostě podle chuti a potřeby, u některých cviků je potřeba použít nějaký super pamlsek, pro zvýšení motivace např.
Někteří psi se ale vykašlou zvysoka na pamlsek a přetrhnou se pro balon nebo peška
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 12:35
- Nahlásit
Keira
To chce vyzkoušet, co psovi chutná.
Každopádně toho množství bych se nebála, já kolikrát vezmu hrstku pamlsků ven a na hrstku pak doma ještě cvičíme. Dostane pak menší dávku k večeři ;) Někdo třeba celou odpolední či večerní dávku štěněte použije jako pamlsky.
My asi nejčastěji cvičíme na sýr, nakrájený na malé kostičky (cca 5x5mm). Ale pořád jsem se nenaučila s tím zacházet tak, aby mi to přestalo pořád někde padat Ale používáme i piškoty, většinou rozčtvrcené, ale ty spíš jen jako odměnu venku, třeba za to, že přiběhne. Jak mu jsou vzácnější, tak po nich docela prahne
Pak sušené maso, když zrovna koupím někde ve zverimexu, ale to až tak v oblibě nemá bych řekla. No a čas od času taky upeču sušenky (mleté maso, ovesné vločky, majoránka, česnek, vejce). Ale tam je nebezpečí sežrání pamlsku i s rukou
Ovšem chce to fakt vyzkoušet, co zrovna tvůj pes bude preferovat. Jedna paní mi povídala, že její šeltie cvičí nejlíp na tvrdej chleba
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 12:40
- Nahlásit
RaduM
na tvrdej chleba
jo tvrdej chleba je taky v oblibě, případně mrkev a když byl mlaďas, tak jsme klidy před zvěří cvičili na banán , vždycky jsem se musela v duchu smát, kdyby nás viděl myslivec - pamlsek!! (to je nepředstavitelný, přece, u myslivců pamlsek!) - a banán!! - to už vůbec no a že si ho pes ještě ukusoval?? Hovadina!! Miloval to a byla to pro něj prima odměna v tu dobu.
|
Keira
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 12:55
- Nahlásit
Jéhé, no vidíte, vůbec mě jaksi nenapadlo, uvařit maso na kousíčky ) Jinak banán jsme zkoušeli dávat - ale ne jako pamlsek, prostě jsem ho zrovna jedla a napadlo mi, jestli ji to nebude chutnat - a pěkně si na něm pomlaskávala, až jsme šli z toho doma do kolen
Není sýr moc tučný? A piškoty, v malým množství, nevadí?
A to pečení sušenek? No to je ale výýýbornej nápad! hned dneska se do toho dám, naučím jí to raději od malinka, abych předešla ukousnutí ruky ))
Takže bych to viděla vlastně vyzkoušet klíďo píďo i ovocíčko, sušenky, trocha piškotů, (tvrdej chleba taky zkusím, doma máme dostatek - ještě máme morčátko , mrkev! vůbec není taky pšatný nápad
Ale pořád jsem se nenaučila s tím zacházet tak, aby mi to přestalo pořád někde padat ---- > jooo s tím také bojuju ) pak to má při pochvale 2 in 1
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:07
- Nahlásit
já to taky hodně střídám, ikdyž ty moje piraně, by zpucovali všechno pávám do pamslovníku takovou směs, něco z toho, něco z toho
ale teď dávám hodně játrové sušenky, piškoty jsem teď úplně vyřadila, jindy nějaké maso a podobně
ti moji taky dostávají pamsků dost, takže jim dávám méně hlavního krmení a je to Netloustnou ani nehubnout, takže je to OK
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:11
- Nahlásit
Keira
však to všechno budeš dávat v pidikousíčkách a ne pořád.
No to je ale výýýbornej nápad!
jo, pak tě poslouchají i cízí psi a zase - víš přesně, co psovi dáváš.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:22
- Nahlásit
PetraK
jo, pak tě poslouchají i cízí psi
což je často velmi veéééélká nevýhoda, přivoláš svýho psa, přiběhne cizí, skočí na tebe, udělá ti modřinu a špinavý gatě a nedá se vodehnat například, plete se ti pod nohama, když chceš cvičit, a tak
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:28
- Nahlásit
Tak já mám pažravce, kteří nepohrdnou ani šrotem a obilím pro slepice... Takže jako pamlsek můžu zkrmovat cokoliv.
Většinou dávám piškoty nebo nějaké granule, občas nakrájím sýr a echtgold odměna je špekáček (ale to fakt jen jako spešl odměnu). Když cvičím doma na zahradě, tak klidně i na krajíček tvrdého chleba a u jedné čuby v létě na hrušky a jablka.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:31
- Nahlásit
PetraK
Vero
o víkendu cvičila kámoška svého BOCáka s klikrem a měla taky játrové sušenky, já tentokrát ne, měla jsem směs kupovaných pamlsků a jedna z mojich feňulí byla pořád u ní jsem se smála, že vyměnila páničku
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:32
- Nahlásit
pawLINka
jedné čuby v létě na hrušky a jablka.
tak jabka a hrušky moji taky milují
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:36
- Nahlásit
Keira
Kupuju asi půlcentimetrový plátek 30% eidamu obvykle. To většinou na cvičáku sežere, ale má to jednou týdně, takže bych v tom neviděla vůbec žádný problém ;) Myslim, že tam i dost energie vydá. Zrovna tak piškoty, jestli dostane dva tři za den, to si myslim ničemu nevadí. Navíc to taky střídáme, na vycházku nosíme co zrovna je a když nic není, piškoty jsou vždycky
Jo a mrkev, jak tu padla, ta je u nás taky v kurz. Já mám nějak dojem, že jsem asi ještě neslyšela, že by nějaký pes nejedl mrkev
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:37
- Nahlásit
Keira
Játrové řezy nikdy nezklamou. Přebytek se dá i zamrazit a pak jen potřebné množství odebírat.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:38
- Nahlásit
RaduM
Já mám nějak dojem, že jsem asi ještě neslyšela, že by nějaký pes nejedl mrkev
tak my jsme teda asi první případ moje feňule jak byla malá zpucovala veškeré ovoce, zeleninu, pouze mrkev ne
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:46
- Nahlásit
Monty
pouze mrkev ne
Výjimka potvrzující pravidlo
Jinak, tady jsem našla pěkně sepsané recepty pohromadě. http://www.santaconny.com/Recepty.htm
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:46
- Nahlásit
Vero
přivoláš svýho psa, přiběhne cizí, skočí na tebe, udělá ti modřinu a špinavý gatě a nedá se vodehnat například, plete se ti pod nohama, když chceš cvičit,
jo znám, takhle právě nevinně začla ta hra s pěti cizejma psama, že jsem původně cvičila jen s Esšálkem,jenže pak se přidala jeho kámoška, no a nakonec i tři další úplně cizí psi. ale byli vzorní, fakt fungovali na větu Kdo sedí?? ten žereee! a točili se se mnou naprosto předpisově
pawLINka
Takže jako pamlsek můžu zkrmovat cokoliv.
to jo, to já taky - naštěstí, aleee, pochopitelně vyšší bere, takže pokud je pamlsek lepčejší kvality, je to poznat.
doma na zahradě, tak klidně i na krajíček tvrdého chleba a u jedné čuby v létě na hrušky a jablka.
přesně. v domácím prostředí a při opáčku taky takhle fungujeme, ale učím-li něco nového, těžkého, používám lepší kalibr. Nebo při cvičení venku mezi psy
.Monty
měla taky játrové sušenk
jo to je mocná zbraň,
RaduM
Jo a mrkev, jak tu padla, ta je u nás taky v kurz.
už jako malej miloval "bojovat " s mrkví. Když jsem chtěla mít ráno čas a prostor, abych se mohla zcivilizovat, hodila jsem mu velkou mrkev a byl chvíli pokoj.
e jsem asi ještě neslyšela, že by nějaký pes nejedl mrkev
to si člověče nemyslím, psů co nechcou zeleninu je habakůk
Hele našla jsi tam u mě i ty další odkazy ohledně té pozitivní lovečiny, co tam holky dávaly?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:47
- Nahlásit
RaduM
sepsané recepty pohromad
tys ale šikovná děfčica
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 13:49
- Nahlásit
PetraK
Hele našla jsi tam u mě i ty další odkazy ohledně té pozitivní lovečiny, co tam holky dávaly?
Mrknu a předám. Díky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 14:32
- Nahlásit
Já teda nepeču ani sobě, natož psům tak používám kupovaný sušený maso a kupovaný játrový bonbonky.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 15:15
- Nahlásit
Maya
tak sobě taky nepeču, ale psům jo
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 23:11
- Nahlásit
Tak koukám, že s ničím novým nepřijdu, nosím buď:
domácí játrové sušenky, sušený maso promíchané s granulemi, eidam, piškoty, mrkev nebo koupený nějaký psí pamlsek.
Mám popelnici, takže chuť je na vše.
A dávám pidi kousky, takže si nemyslím, že by to mělo na výživný stav zvěře nějaký vliv (např. jeden piškot mi vydrží asi na šest odměn).
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2012 23:49
- Nahlásit
Keira
nejlepsim pamskem je kdyz sveho psa nezmlatis .. to je odmena ktera ho nabudi k tomu byt spokojeny a pracovat tak jak ma a kdyz mu jako bonus das treba piskot bude taaaaaaaaaaak stastny
|