Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Poděkování a žádost o další radu - štěkání
Autor Zpráva
Jitule
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 09:37
- Nahlásit

Předem chci všem moc poděkovat za rady, které jsem od Vás dostala ohledně výchovy mého 6 měsíčního zl. retrievra. Některé rady jsem už použila a je to všechno lepší. Teď je největším problémem štěkání mého psa. Přes den je to OK, když odcházíme z domu brankou na ulici je vše také v pohodě, prostě nějak ví, že už je to asi definitivní. Problém je, že když jdeme večer i přes den do domu a on zůstane na dvorku sám vydrží u dveří štěkat třeba 2 hodiny.Teď čekám, kdy si sousedé přijdou stěžovat. Přitom spí už od mala venku. Před každým spaním s ním jdeme tak na 1hod na procházku, ale stejně to nepomáhá. Prosím poraďte. Jitka

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:09
- Nahlásit

Jitule

Ja by som to riesila tak, ze ked ho opustas na dvore, tak zatvor dvere, pockaj asi pol minuty, alebo kolko, kym este nesteka, vrat sa k nemu a pochval ho. Takto predlzuj intervaly. Ak zacne stekat, okamzite vyjdi von a zahriakniho ostrym fuj! Ak stichne, tak ho zase pochval atd. Ono to je dost hakliva situacia, lebo mozno si havino spoji, ze nema stekat vobec, tam ho potom musis chvalit, ked zase steka na niekoho, kto stoji pri vasej brane. Aj ked neviem, ci zl. retrieveri vobec na prichodzich stekaju.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:13
- Nahlásit

Jitule
Ach jo, tak znova: máte plemeno, které je obzvlášť fixované na své lidi. Podle mého názoru může být kotcovaný pouze takový retriever, který tvrdě maká a tím pádem zbytek času prospí a je mu jedno kde. Každý jiný bude vždy chtít být pohromadě s rodinou. Pokud to nejste schopni akceptovat, tak nechápu proč jste si ho pořizovali, sorry. Štěká, protože chce být s vámi, tečka. Možná ho to odnaučíte za použití nějakých drsných metod, za cenu úplného zlomení psa, ale to vám já neporadím.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:16 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Ketrin

Mna by zaujimalo, ktore plemeno by si zavrela do kotca? Lebo ja ziadne, ani by som ho nenechavala vonku (ibaze by si to pytal), je clen rodiny.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:18
- Nahlásit

pigie
Já taky ne. Ale v některých případech to dovedu pochopit a akceptovat. V tomhle ne.

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 10:21
- Nahlásit

Ketrin

Chapem.

Jitule
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 12:58
- Nahlásit

Náš pes rozhodně není nikde zavřený. Má naprosto celý den volný pohyb po celé parcele. Ale nemyslím si, že když s jdeme 3x denně na hodinovou procházku a snažíme se s ním trávit každou volnou chvíli, že bych se s ním musela chodit i koupat do koupelny nebo si nemohla jít lehnout v 10hod do postele aniž by náš pes štěkal za dveřmi.

Meta
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:10
- Nahlásit

To naše štěně se se mnou koupat chodí...Proč by nemělo? Se mi líbí, že si mě hlídá. A za dveřmi neštěká, spí v "boudě" pod stolem. Ale třeba jsme trhlá rodina. Děti jsme taky nezavírali do ohrádek Dítě se taky vychovává 3x denně na hodinové vycházce? To je blbost co? A u psa to připadá mnoha lidem normální...

Jitule
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:39
- Nahlásit

Já tím hlavně chtěla říct, že to není tím, že by jsme se psovi věnovali málo, rozhodně všichni chodí do práce a občas prostě všichni musíme dojít někam, kam prostě náš pejsek nemůže. Ale pokud jsme si pořídili velké plemeno psa a rozhodli se a udělali mu veškeré zázemí venku, pak nechápu proč bych nemohla být sama půl hodiny ve vaně. Nechci, aby jste to chápali špatně, jsme s ním rádi, ale nechci z něj mít psa, který s námi za chvíli bude spát v posteli a vše se podřídí jen jeho štěkání. Pokud je hodný není problém v tom, aby jsme ho vzali do domu, ale nechci měnit nic na tom, že spí a převážnou část dne tráví na zahradě.

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2005 13:40
- Nahlásit

Jitule
On chce být pejsa prostě se svoji smečkou, což jste pro něj Vy. Nešlo by najít nějaké řešení, že by spal třeba někde v chodbě v pelechu. Přes den by byl venku, když nejste doma a na noc by si zalezl domů.

MONA
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 01:16
- Nahlásit

Mám z útulku 8rok BO - dnes už jí bude 15 let.Je to neuvěřitelně
vděčná a věrná čubina.Jelikož mám penzion a velký pozemek,tam je pes vždy nutný.Od začátku je naučená přes den odpočívat v kotci a v noci je na volno v objektu,kde má samozdřejmě přístupný i zateplený kotec.Brala jsem si jí občas
po zavíračce k sobě,ale vyloženě není ve své kůži.Veškerý kontakt s ní se odehrává pouze venku aniž by strádala.
Vzala jsem k ní před rokem mladou NO a ta je naprosto odlišná.
Též má svůj kotec,ale na noc má své místo na chodbě.Ráno mě příjde vytáhnout z postele.Mám neustálé boje doma,že velký pes má mít místo venku,aby hlídal a nepatří domů k posteli.
Nevím možná je to závislák,ale není dnes taková doba,že pro zmetka,který vám vleze do zahrady není pes překážkou ? Klidně ho otráví,nebo zlikviduje jinak.Oni i děti co nemají nic na práci dokážou pěkně psa vytočit,tak že může mít v budoucnu vůči nim averzi.Tak jako člověk chce své,tak i každý pes chce to své.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 06:45
- Nahlásit

Jitule
Volný pohyb po parcele je psovi víceméně k ničemu,pokud je tam sám. Pochopte, že pes potřebuje společnost - je to smečkové zvíře. Vůbec to neznamená, že se nemůžete jít vykoupat a podobně. Já mám doma tři labradory a pochopitelně také pracuji. Když není nikdo doma, jsou psi na "svém" dvorku, kde mají prostor, své boudy a různá zastřešená zákoutí, trávník atd. (Na dvorek vedou dveře přímo z kuchyně.) Většinu tohoto času psi prospí. Jsou tam také v noci-odvádím je tam až těsně předtím, než jdu sama spát. Jakmile se vrátím z práce, nejdřív se jde na dlouhou procházku popř.cvičit, a pak jsou stále se mnou-jak venku, tak doma. Pro mne je nepochopitelný Váš postoj a to, že sama od sebe, aniž by Vám to někdo radil, nechcete být se svým psem maximum času. To prostě nechápu a jsem z toho smutná.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 06:55
- Nahlásit

MONA
Meta

fromeli
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 07:02
- Nahlásit

Já osobně, taky nejsem moc pro pesana mimo rodinu (např. na dvorku). I když jsme u rodičů nebo na chatě a hafana má možnost být celý den venku, tak jakmile zajdu do domu, pochoduje za mnou a tak prostě necháváme otevřené dveře, aby si mohla sama vybrat. Kdybych je zavřela, tak bude kníkat a později rozhodně štěkat.

Já jsem holt jedna z těch, co jí pes doma přijde normální a když to tak řeknu i příjemný.
Moji rodiče to mají naopak, mají psa, vždy měli, ale je venku na dvorku a do domu nesmí, byli trochu v šoku, když jsem přijela prvně na návštěvu se štěníkem, ale teď už si zvykli a předhánějí se v tom, kdo přiláká špagetu k sobě na gauč dřív

Anonymní
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:51
- Nahlásit

hlavně pro Ketrin:
myslím si, že mě stavíte do pozice, že svého psa snad nemám ráda nebo co... možná Vás to překvapí, ale moc se od sebe nelišíme. Ráno vstane v 5,30 manžel a jde za naším psem na zahradu, pak ho v 6h vystřídám já do 7hod než jdu do práce hrajeme si (aport apod.), odpoledne první kdo přijde domů s ním jde na procházku, která je tak cca 1h, pak jsme s ním tak hodku na zahradě, v 7h se jde na druhou procházku a okolo 8-9 na další, každá je tak půl až hodku dlouhá, chodíme na různá místa, někdy kousek běžíme, jindy jsme v parku, nebo chodíme jen tak po ulici. Když ho vezmu domů tak první, co udělá běží na gauč, kde vydrží tak 2min, na jakýkoliv pelíšek, který mu tam dáme nechce a když vše očuchá (cca 10min.) stojí u dveří a chce ven, ale bohužel jen s námi. Takže není problém v tom, že bychom ho do domu nebrali, ale že tam vlastně ani být nechce, prostě nejradši by byl pořád s námi, ale venku, což uznáte, že opravdu nemůže být v našich silách.Jsou prostě věci, které musíte stíhat i když máte psa.

Jitule
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 15:52
- Nahlásit

hlavně pro Ketrin:
myslím si, že mě stavíte do pozice, že svého psa snad nemám ráda nebo co... možná Vás to překvapí, ale moc se od sebe nelišíme. Ráno vstane v 5,30 manžel a jde za naším psem na zahradu, pak ho v 6h vystřídám já do 7hod než jdu do práce hrajeme si (aport apod.), odpoledne první kdo přijde domů s ním jde na procházku, která je tak cca 1h, pak jsme s ním tak hodku na zahradě, v 7h se jde na druhou procházku a okolo 8-9 na další, každá je tak půl až hodku dlouhá, chodíme na různá místa, někdy kousek běžíme, jindy jsme v parku, nebo chodíme jen tak po ulici. Když ho vezmu domů tak první, co udělá běží na gauč, kde vydrží tak 2min, na jakýkoliv pelíšek, který mu tam dáme nechce a když vše očuchá (cca 10min.) stojí u dveří a chce ven, ale bohužel jen s námi. Takže není problém v tom, že bychom ho do domu nebrali, ale že tam vlastně ani být nechce, prostě nejradši by byl pořád s námi, ale venku, což uznáte, že opravdu nemůže být v našich silách.Jsou prostě věci, které musíte stíhat i když máte psa.

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2005 17:21
- Nahlásit

Jitule

To poznam, toto robi aj nas fundlak v zime, ked mu je teplo a chce nas vsetkych vystahovat na mraz, kde je tak perfektne. Nuz, ja som to riesila tak, ze som ho pustila von, ja vnutri, ale on zostal pred dverami, potom nosom zacal zduchat, ze dnu, tak som ho nechala vonku tak pol hodiny, az potom som ho pustila dnu. Nuz a on sa sam naucil, kedy idem s nim ja a kedy sa nechystam. Takze ak pride k dveram a ja len dvere otvorim a nejdem prva, tak sa pes otoci a lahne si spat na kachlicky v kuchyni a niekedy proste vybehne, je tam tak hodinku a zase ked pride zobrat k dveram, tak ho pustim dnu. Len nech su tie intervaly dlhsie, lebo nas mal najoblubenejsi v najvacsom blate 10 minut a umyvajte psa kazdych 20... Daj mu na vyber, ale netancuj, tak ako on chce. Daj mu na vyber, bud budes tu so mnou, alebo vonku sam, ale ziadne take, ze teraz chcem byt tu a teraz tu!

Ono to az teraz vyzera, ze by si vas rad prisposoboval. Tak to nie, v tom s tebou suhlasim, on sa musi prisposobit vam. Ked ste dnu, moze byt dnu aj on, ked ste vonku, on bude s vami vonku. To je cele

haha
# Zasláno: 22 Zář 2005 18:00
- Nahlásit

Jitule
6 měsíční pes je ještě mimčo, nevidím na tom nic divného že chce být s vámi,zvlášť retrievři jsou velmi společenští,časem si zvykne že mu nic jiného nezbývá ,a štěkat nebude protože pozná že mu to není nic platný,já ovšem osobně bych taky nedokázala zavřít ho venku a vzala bych si ho radši do domu,myslím že pro tohle plemeno není moc vhodné aby byl venku sám, pes je zvíře kontaktní, retriever obvzlášť.

Aida
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2005 22:42
- Nahlásit

Musím se přidat k těm, který zdůrazňují společenskost retrievra a taky ujistit Jituli, že pes si lehne tam, kam to má dovoleno. Moje stará jezevčí psice spí celý život v posteli a mladá (roční retrievřice) chtěla samozřejmě taky, ale z pochopitelných důvodů to nejde (už kvůli té staré), takže stačilo několik "nesmíš", které akceptovala jako fakt a není problém s tím, že by mi vletěla do postele. Ale pokud ji nechám někde zavřenou - ať už v pokoji nebo na dvoře u babi, tak tam jen smutně sedí jak hromádka neštěstí a ztělesnění všech depresí, takže situace, že by tam zůstala dýl, nepřipadá moc v úvahu. Mám štěstí, že neštěká, ale stejně je její touha po naší přítomnosti tak velká, že to mluví za vše...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání