Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Učůrávání radostí
Autor Zpráva
Kacaa
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 13:50
- Nahlásit

Dobrý den,
prosím o pomoc s dvouletou maltézačkou: Vždycky když se raduje že nekdo přijde, radostí se počůrává. Běží třeba k nově příchozímu členu rodiny a u toho za ní zůstává čára. Nebo jde ráno někoho přivítat k posteli a radostí u toho udělá loužičku. Je celá rozradostněná, nedělá to určitě ze strachu nebo tak něco.
Lze to nějak odnaučit? Nemůže to být nějaký zdravotní problém?
Děkuji za rady.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 14:13 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

To mi dělala taky už dospělá fenka WSS vždy, když uviděla herce Lakomého. Dělala to jako malá všem, u štěňat je to normální, a u něho to dělala i v dospělosti. Řekla bych, že je to projev lásky a podřízenosti.

Eninka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 15:53
- Nahlásit

Vlčáčková

vždy, když uviděla herce Lakomého

to jako v televizi, nebo u tebe doma?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 16:03 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Eninka
to jako v televizi, nebo u tebe doma?
Na ulici! Bydlel ob vilu. A vždycky na ní medovým hlasem: "Astřičko, Astřičko!" A Astřička to stříhla nejkratší cestou k němu, po cestě se počůrala, pak se mu svíjela u nohou, zasvinila mu kalhoty chlupama a šli jsme dál. Akorát mě teda děsně štvalo, že za ním přes cokoliv - i přes silnici, kterou jinak respektovala, že tam se nesmí - a to na ní ani nevolal, samozřejmě, přes silnici. Valila sama.

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 17:39
- Nahlásit

Kacaa
V dalším tématu píšeš, že dělá loužičky i v noci. Takže to není jen tohle.
Veterinární vyšetření bych pro jistotu určitě udělala.

A na psy ráno neřvala. Neví proč, a stejně - nezabírá to.

Kacaa
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 17:48
- Nahlásit

Nj, ale za noc je to jen jedna louže a ne každou noc a navíc nepomohlo častější venčení, tam si myslím že přes noc to prostě udělá protože tak nějak může (nikdo ji u toho nevidí). Proto jsem ty problémy právě rozdělila, protože si myslím, že spolu nesouvisí (možné je však všechno).
Každopádně dík za reakci, s veterinářkou to taky probereme

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 17:58 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Kacaa
Nemám konkrétní nápad, ale stejně mi připadá, že to spíš souvisí než nesouvisí.
Moc se mi ani nezdá, že by pes doma čůral jen protože "může", pokud je naučený, že se čůrá venku. Možná to nemá úplně upevněné. Ale fakt nevím. A tu zdravotní stránku bude určitě dobré mít jistou.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 18:12
- Nahlásit

Kacaa
Může mít zánět močáku, ta, která to dělá častěji. Ale pokud by to bylo spojené jen s tím vítáním, tak mi to přijde jako projev submisivity.

Kacaa
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 18:30
- Nahlásit

Vero
Právě že to nemají ani jedna úplně upevněné, proto občas doma nějaká nehoda. Děkají to tak prý od začátku.

Vlčáková
Probereme s veterinářkou, ale spíš to asi bude jen teda submisivita. S tím se asi nic moc nenadělá že?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 18:53
- Nahlásit

Kacaa
S tím se asi nic moc nenadělá že?
celkově ubrat na emocích, nevítat se s ní,prostě normálně přijít úplně v klidu a nevšímat si jí,po chvíli až se uklidní teprve třeba pohladit a celkově se snažit zvedat jí sebevědomí.
určitě jí za to nijak nekárat ani to nekomentovat a už vůbec netrestat

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 19:00
- Nahlásit

Kacaa
S tím se asi nic moc nenadělá že?
Mě z toho holka "vyrostla". Byla starší, suverénnější, nepotřebovala se už projevovat jako štěně.

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2012 22:04
- Nahlásit

Kacaa
Právě že to nemají ani jedna úplně upevněné, proto občas doma nějaká nehoda. Děkají to tak prý od začátku

to jako že ta fenka 12 let doma čůrá?
a "prý" - nejsou to tvoji psi?

Kacaa
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2012 00:20
- Nahlásit

Nejsou, u nás doma se fakt nečůrá
Ptala jsem se a občas se nějaká nehoda prý stávala ale ne tak často a přes no, viz vedlejší téma.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání