Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovení zvěře
Autor Zpráva
kroter
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 18:32
- Nahlásit

Dobrý večer.
Vím, že tady toho je o tomto tématu napsané spousta - četla jsem, jenže vždy se jedná jen o jednoho psa. Mám dvě rok a půl staré fenky a nemohu je odnaučit lovit zvěř. Chodí na stopce, bez zvěře poslechnou na přivolání, ale když něco vyběhne nebo něco ucítí -stačí jim i stopa,jsou upně v tranzu a kdyby nebyly na stopce, pronásledují to. Nevíte o nějakých radách - byl mi doporučen EO, ale přece to musí jít i jinak, ne? nebo o nějakém trenérovi z okolí Prahy-západ, kdo by mi mohl pomoci nebo dojizdět za mnou? Děkuju mockrát

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 20:22
- Nahlásit

kroter

Moje rada je- začít učit každou samostatně ovladatelnosti.
Fenky nemají naučenou poslušnost s tak rušívým elementem jako je zvěř. Musí se to naučit, ale je to velmi těžké a proto se to musí učit samostatně, abyste měla možnost včasné korekce nesprávného chování. Choďte za zvěří cíleně a s každou samostatně. Dokud nebudou ovladatelné každá zvlášť, nemůžete je ze stopky pustit. S každým neuposlechnutím, s každým útěkem si toho chování upevňují. Nesmíte jim už dát možnost, aby ho zopakovaly.

kroter
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 20:41
- Nahlásit

Samozřejmě je ze stopky je nepouštím. A jak mám odnaučit vybíhání? i samostatně jsou uplně duchem nepřítomný, když něco vidí. Neporadí někdo detailní informace o postupech?

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 20:46
- Nahlásit

kroter
Samozřejmě je ze stopky je nepouštím.

to je dobře.
A jak mám odnaučit vybíhání? i samostatně jsou uplně duchem nepřítomný, když něco vidí. Neporadí někdo detailní informace o postupech?

já jsem to tu několikrát psala, určitě se to dá dohledat, ono je to takový obsáhlejší. Bohužel jsem matla, takže nedokážu dohledat, kde to je
Podstata je, že jim zvěř nezakazujete, ale naopak za ní spolu jdete a pes se pod vaším velením učí ovládat. Vy jste ten , kdo určuje pravidla téhle nové "hry", kterou se psem hrajete.

kroter
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 20:48
- Nahlásit

děkuju, zkusím vyhledat

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Lis 2012 20:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

kroter

připravte se na to, že budete potřebovat hodně moc trpělivost a času. Ve vašem případě krát dva. Krom toho co jsem psala bych ještě přidala jednu věc - v zátěžových místech bych na těch stopách vždy trošku pocvičila poslušnost. To klidně s oběma - postupně, jedna vždy uvázaná-odložená. Aby se tak mimochodem naučily vás vnímat.
Edit -ale když tomu tu trpělivost a čas dáte, nebudete ten EO potřebovat a pes ve vás navíc tím pádem uvidí i toho svýho šéfa- protože vy budete určovat pravidla hry na lov.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání