Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Bezdůvodná agrese po 4.letech na cizí děti
Autor Zpráva
MujBull
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 07:19
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit,mám křížence Pitbulla,Stafforda a možná i něčeho jiného.Je to čtyřletá fena,která nikdy neměla problém s lidmi nebo dětmi.Vždy se nechala pohladit apod.
Nyní,já mám půl roční miminko a fena mi venku začala už v těhotenství štěkat na lidi a vyjíždět na děti.Nechci,aby to někdo okecával tím,že si hlídá mého syna.K němu se nijak nemá.
Řekla bych,že se to stupňuje,i přes to,že ona ví,že je to špatně a dostane vyhubováno.
Poradí mi tu někdo,co dál?

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 07:52
- Nahlásit

MujBullTřeba nabyla dojmu,že potřebuje víc pozornosti,tak si ji takle vydupává to že dostane sprdunk bere jako,že je to pozornost i když né zrovna pozitivní ale aspon náká.Nechci,aby to někdo okecával tím,že si hlídá mého syna.
Ale možný je všecko

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 09:00
- Nahlásit

MujBull
Já bych to vzala přes pamlsky - projdeš bez vrčení? pochvala, pamlsek, přidala bych i prokrmování cizíma otrlýma dětma, protože stejně potřebuješ, aby mezi dětma bez problémů fungovala.
Určitě bych nehubovala, zejména, když to nefunguje
(a pokud vyjíždí, jistila bych jí košem)

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 10:22
- Nahlásit

MujBull

taky mi to přijde, že chce pozornost. Jestli jsi jí třeba nějak neomezila aktivity s těhotenstvím a pak po porodu. Jestli byla zvyklá bejt zaměstnaná a teď nemá do čeho píchnout, tak vymejšlí kraviny.

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 13:12
- Nahlásit

ona ví,že je to špatně

Na tuhle větu jsem docela alergická. Pes v takových případech ví prd.
Takhle po netu bych tipla třeba to, že jako těhotná a pak s dítětem jsi pro ni zranitelná osoba, která potřebuje ochranku.
A ta ochrana se může tím hubováním stupňovat (čím víc se jistíš a děláš z toho haló, tím víc to stupňuje i ten pes...).
Rada na dálku asi úplně neexistuje, ale třeba u nás funguje habituace - prosté navyknutí, jak píše myslím PetraK ochození... plus motivace, která na fenu zabere, třeba ty pamlsky.

Hyena
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2012 18:07
- Nahlásit

Takhle " z voleje" bych si troufla přihodit jen jedno- místo ponechání zvládání situace na feně a následných trestů zkus fenu v rizikových situacích učit a směřovat k žádoucímu chování a reakci.

moll
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 06:31
- Nahlásit

MujBull
Nechci,aby to někdo okecával tím,že si hlídá mého syna.K němu se nijak nemá.

nebudu okecávat, ale je to přesně situace, která je běžná ve smečce...alfa fenu se štěňaty zbytek smečky chrání a stará se o ni, přitom na její štěňata nesahá.

ty jsi alfa, máš mládě, ona se o vás oba stará, přitom do výchovy bezasahuje...je zbytečné ji za přirozené chování trestat, spíš bych ji zklidňovala, že není třeba se už tak moc starat, že už se dokážeš postarat sama. a spíš bych se ji snažila navázat na syna, aby se z nich později stali dobří parťáci.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání