Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Labrador utíká
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Tehryn
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:01
- Nahlásit

Dobrý den všem, potřeboval bych poradit jak mám svého psa odnaučit utíkat, není sice velký a plot nepřeskočí, ale šplhá po něm jako po žebříku. Nepomohl ostnatý drát, hřebíky na plotě, dokonce ani elektrický drát. Uteče vždy když já někam jdu bez něj a on mě uvidí nebo usliší, když někdo jede na kole okolo, protože je zvyklý, že já s ním jezdím na kole na procházky každy večer, a když prší a já nejedu, tak se vyvenčí sám. Už nevíme co sním, každej den vždycky někam zmizí.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 11:08
- Nahlásit

Tehryn
napadají mě dvě věci
1. víc ho zaměstnat a věnovat se mu i když je venku hnusně, aby byl opravdu utahaný (což je samozřejmě u některých psů skoro neuskutečnitelné)
2. když jdeš pryč, tak ho nechat v domě nebo postavit kotec a zavírat ho tam

danajasa
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 12:39
- Nahlásit

birma2. když jdeš pryč, tak ho nechat v domě Typuji stejně,že se nudí tak si vymýšlí vlastní zábavu,takže by z baráku udělal kůlničku na dříví,teda jestli maj.nechce do budoucna desing krápníkové jeskyně takže kotec a pořádný a nebo můj osobní vynález za pomoci exponátů jenoho hradu

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 13:49
- Nahlásit

danajasa
ypuji stejně,že se nudí tak si vymýšlí vlastní zábavu,takže by z baráku udělal kůlničku na dříví
já bych pokládala za ideál kombinovat obé - prostě se psovi víc věnovat, aby pak byl pokud možno v klidu. Pokud odchází ze stresu, nebo po vyrušením cyklistou, tak by mohl celou dobu doma (případně i v tom kotci) krásně prochrnět.
Pokud by byl jenom zavřený doma, tak byt zlikviduje, pokud v kotci, tak bych se bála sebepoškozování, nebo něčeho podobného...
Vynález dobrý, taky bych využila na jedno z našich zvířátek

Tehryn
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 11:44
- Nahlásit

mno něco podobnýho jsme mu už udělali, přivázali lsme mu na řetěz gumu okolo krku. Mihlo se to účinkem, běhal po vesni s gumou na řetězu. A co se týče věnování, tak bych s ním musel být celý den. Ráno chodí se psem otec a já s ním chodím 2x odpoledne.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 11:59
- Nahlásit

Tehryn
přivázali lsme mu na řetěz gumu okolo krku. Mihlo se to účinkem, běhal po vesni s gumou na řetězu.

pevně doufám, že tohle je opravdu jen provokace...

A co se týče věnování, tak bych s ním musel být celý den. Ráno chodí se psem otec a já s ním chodím 2x odpoledne.
A co s ním děláte - kromě toho, že chodíte?

birma
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 12:51
- Nahlásit

Tehryn
A co se týče věnování, tak bych s ním musel být celý den. Ráno chodí se psem otec a já s ním chodím 2x odpoledne.
chození nestačí, je třeba se mu věnovat, zaměstnat mu tělo i hlavu, takže pořádný zápřah fyzický + nějaký výcvik, učit ho nové věci...
a 2x odpoledne - to asi nebude na moc dlouho, co? Pokud řeknu o aktivním dospělém psovi, že s ním jdu ven, tak tím myslím třeba dvouhodinovou procházku spojenou s cvičením, 10 a víc km na kole nebo něco podobného podle jeho nátury. Pokud ho bereš 2 x okolo baráku, tak to nemá vůbec význam...

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 13:32
- Nahlásit

Psíček reloaded...

Tehryn
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 15:18
- Nahlásit

okolo baráku s ním nechodím, a o fyzickou námahu se mu starám, domu ho většinou vedu s viplazeným jazykem a on sebou plácne v altánku ve stínu. beru ho asi tak 7km, podle toho jestli pršelo nebo svítí slunce. a lamalucni provokace to nejni, opravdu s gumou od auta běhal po vesnici..... ted jsme mu dali druhej elektrickej drát přidělanej na prkýnku na plotě, protože jsme zjistili že přes jeho tlustou srst tgo neprojde, tak jsme to dali tam, kde se musí odrazit tlapkama, snad to bude už fungovat....

birma
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 15:41
- Nahlásit

Tehryn
naše čubís má vyplazenej jazyk jen při představě procházky, ale ani nějakých 35 km jí neunaví, podle toho bych to fakt nepoměřovala. Ten pes potřebuje unavit i hlavu, nejen nohy a ani ty zdravému dospělému psovi sedmikilometrovou procházkou neunavíš (pokud to není 7 km u kola ostrým tempem)

Tehryn
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 16:00
- Nahlásit

je to jak to ostrým tempem, ale kolikrát uteče za srnkou což mu nezazlývám, takže může naběhat i 2x tolik. Většinu času co nejni na vodídku si hledá vlastní cestičky, ale furt se drží na dohled

birma
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 16:21
- Nahlásit

Tehryn
to si asi nerozumíme - na kole ostrým tempem je tak 20 km/h a víc, to asi neděláš, při běžný procházce, pokud se psovi nevěnuješ je 7 km žalostně málo. Zároveň pokud ho na procházce necháš dělat si co chce bez nějakého zaměstnání, tak ho zároveň učíš tu nejškodlivější věc co můžeš - všechno je zajímavější než páníček. Proč by se pak měl držet doma a neodcházet si ty zajímavosti hledat sám, když se mu zrovna chce? Zkus se na to podívat z pohledu toho psa a říct (aspoň sobě, když ne nám), co ho doma drží kromě vysokého plotu? Čeká ho tam snad lepší zábava než venku? Čeká ho snad při procházkách s tebou něco, co si nedokáže obstarat sám? Vždyť čuchání a srnky jsou na tobě naprosto nezávislé a pobíhat po okolí může i bez tebe, tak co mu vlastně nabízíš?

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 16:24
- Nahlásit

Tehryn
provokace to nejni, opravdu s gumou od auta běhal po vesnici...
no potěš... fakt vás nenapadlo, že se za to ten chudák může někde chytnout a uškrtit?

ted jsme mu dali druhej elektrickej drát přidělanej na prkýnku na plotě
no comment...

kolikrát uteče za srnkou což mu nezazlývám
Většinu času co nejni na vodídku si hledá vlastní cestičky
Mám z toho dojem, že si ten pes žije naprosto vlastním životem, je zvyklý hledat si zábavu sám a vás k tomu vlastně ani moc nepotřebuje. Pokud dramaticky nepřehodnotíte svůj vztah k němu, tak to prostě fungovat nebude. Takže znovu: psu je nutné se věnovat - a věnovat se neznamená nechat ho lítat po lese dle libosti, ale něco s ním dělat. Poslušnost, stopy, aporty, agility, dogdancing... možností je spousta. A patnáct minut cvičení, které psu zaměstná hlavu, ho unaví víc než dvě hodiny u kola, a navíc mezi vámi vytvoří aspoň nějaký vztah. No a unaveného psa prostě zavřete do pevného a bezpečného kotce - samozřejmě v zájmu vašeho vztahu by bylo ještě mnohem lepší, kdyby byl s vámi doma, ale nějak mám pocit, že v tomhle případě to neprojde...

Tehryn
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 19:26
- Nahlásit

no potěš... fakt vás nenapadlo, že se za to ten chudák může někde chytnout a uškrtit? Napadlo, proto jsme řetěz udělali delší než víška plotu

no comment... Myslím že když si může volně běhat po obrovské zahradě okolo který je elektrický plot, je to mnohem lepší než bejt někde na řetězu

a navíc mezi vámi vytvoří aspoň nějaký vztah Vztah už máme, už jen proto že jsem mu pomohl zvládnoiu nějakého jiného psa a že si s ním po každé vycházce hraju a cvičím ho.

a věnovat se neznamená nechat ho lítat po lese
Mám sebou v ledvince vždy nějaké piškody a občas zastavím a dávám mu povely. Když ale zdrhne a nereaguje na voláni tak mu naopak vynadám

to si asi nerozumíme - na kole ostrým tempem je tak 20 km/h a víc, to asi neděláš, při běžný procházce, pokud se psovi nevěnuješ je 7 km žalostně málo. Jak jsem říkal, že uteče za srnkou mu nezazlívám a když nás jede víc tak naběhá místo 10 klidně i 25 jak běhá mezi náma a různě závodí. Celou cestu 20 km/h asi nejedu do kopce bych řekl tak 15km/h a z kopce ho ženu že mi sotva stačí a po rovince se mu snažím alspon vyrovnat.

kdyby byl s vámi doma Mě stačí že nám z altánku udělal kůlničku a všechny sedačky co měly potah a vycpání tak rozerval, ubrusy co našel schovyný v těch sedačkán taky (nevím jak přišel na to jak je otevřít)

Tehryn
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 19:27
- Nahlásit

Jinak vám dělkuji že se mi snažít pomoct

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 20:00
- Nahlásit

Tehryn
Napadlo, proto jsme řetěz udělali delší než víška plotu
To jako že řetěz dostal příkazem zachytávat se výhradně za konec?

Mám sebou v ledvince vždy nějaké piškody a občas zastavím a dávám mu povely.
A tohle ho baví? Děsně baví? Mnohem víc než lítání po lese? Fakt? Celou procházku z tebe nespustí oči, aby nepropásl jediný úžasný povel?

Když ale zdrhne a nereaguje na voláni tak mu naopak vynadám
Dobrý způsob, jak docílit toho, aby příště radši nepřišel...

že jsem mu pomohl zvládnoiu nějakého jiného psa
Nechápu, vysvětli prosím.

Myslím že když si může volně běhat po obrovské zahradě okolo který je elektrický plot, je to mnohem lepší než bejt někde na řetězu
Myslíš, že když si může volně běhat po lesích mezi myslivci a po silnici mezi auty s řetězem a pneumatikou na krku, že je to fakt o tolik lepší, než odpočívat v bezpečném kotci?

Mě stačí že nám z altánku udělal kůlničku a všechny sedačky co měly potah a vycpání tak rozerval, ubrusy co našel schovyný v těch sedačkán taky (nevím jak přišel na to jak je otevřít)
Děsně se nudí a nechce být sám... co dodat...

birma
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 21:30
- Nahlásit

Tehryn
1) najdi si tu diskusi o pozitivní motivaci, třeba si z ní něco vezmeš
2) načti si někde něco o budování vztahu se psem (mám teď zrovna rozečteno Bones Would rain from the sky a zatím mi to přijde přinejmenším zajímavé - poslala mi to helps, když budeš mít zájem, tak ráda přepošlu)
3) zkus se na situaci dívat z druhé strany, začni hooodně pochybovat sám o sobě, o tom co děláš, o správnosti názorů na chov a výchovu zvířat které máš a mají je nejspíš i všichni ve tvém okolí - ne protože by byly zaručeně špatné, ale protože až když odhodíš všechny předpoklady o své pravdě, můžeš někam dojít.
Se svou pravdou jsi to dopracoval tam, že vám pes udělal kůlničku na dříví z altánu, pobíhal po vsi s pneumatikou přivázanou řetězem ke krku, zdrhá přes vysoký plot a zdrhá i přes elektriku v plotu. Řekla bych tedy, že je někde něco hodně špatně a protože pes je takový jaký je jeho pán, hledej chybu u sebe, ve svém přístupu, dívej se na všechno ze všech stran (jak se cítí pes s řetězem a pneumatikou na něm, jak se cítí řidič, když s mu takový pes zjeví na poslední chvíli před autem, jak se cítí třeba dítě, cyklista, nebo kdokoliv jiný, když se k němu tvůj pes, evidentně bez majitele v dohledu, řítí?). Proč ten pes utíká? Není to pro nízký plot, není to pro nedostatečné zabezpečení, není to z hladu, proč tedy? Co mu může chybět? Pak se třeba k něčemu dobereš.
Nemá cenu to tady rozebírat, protože začíná být čím dál jasnější, že bychom museli zabředávat až do základních kamenů chování psa a jeho vztahu s majitelem, ty bys začal mít pocit, že na tebe útočíme a spolu s tvou obranou by došlo i k tomu, že by ses snažil přesvědčit nás a přesvědčoval bys hlavně sebe, že u vás je všechno OK a chyba je v psovi...
(a teď mám pocit, že jsem sepsala naprostý blábol zabředávající skoro až do filosofie, což jsem rozhodně nechtěla, ale snad to pochopíš tak, jak jsem to myslela a něco si z toho vezmeš)

Tehryn
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 21:36
- Nahlásit

nejni to úplně řetěz je to ocelové lano

Spustí ze mě oči, ale když mu dám povel ihned přiběhně

aby se nevrátil? Pes je nejvěrnější přítel člověka a to mu mám říct šikulka tady máš piškot? Jinak on už si začal rozmíšlet co je lepší, jestli abych byl na něj rozlobenej a doma ho dal za trest na hodinku na řetěz nebo abych si sním potom co si vydechneme šel hrát. Teď už zaváha když chce zdrhnout a kolikrát se zarazí. Bohužel jen na vycházce

Když byl štěně napadl ho sousedův pes, sice jsem se taky docela bál ale když jsem na něj zařval tak se (naštěstí) lekl a utek. A můj pes na mě skočil a začal mě oblizovat.

tu gumu okolo krku už nemá a zatím to vypadá že si přes plot netroufne

nebo taky dodat to že ještě nedávno mu byl jeden rok.

Já nepotřebuju psa hájit, já potřebuju poradit jestli jde nějak toho psa odnaučit utíkat. Výcvik má pořádnej to se nebojte. Poslouchá většinou na slovo až na to utíkání.

Tehryn
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 21:47
- Nahlásit

Birmo
Když jsem si četl co jsem vlastně psal tak to vypadá trochu drasticky. Ano je mi ho líto když jsem mu dělal tu pneumatiku ano mrzí mě že můj pes využije každý příležitosti se zdejchnout a totálně netuším proč. Náš bývalý pes to byl Pan pes, toho jsem se bál pohladit, ale byl vychovanej tak že jsem mohl nechat celý den otevřený vrata a on ani nemyslel že by utekl, leda že by viděl kočku. Když nějkoho uviděl koho neznal nebo uslišel tak to bylo v přes celou vesnici. Dokázal uhlídat v podstatě nejen dům ale i ves. Když se někdo cizí ochomejtal okolo sousedovic baráku štěkal jakoby ho chtěl sežrat. Když jsem viděl jak se někdo známej třeba jen ze srandy pral dokázal přeskočit plot a jít mu napomoc. Byl to asi nejlepší pes jakýho jsem měl. Tenhle pes kterýho mám já teď, utíka od mala. Od tý doby co jsme si ho pořídili jako štěně jsem s ním chodil každý den běhat minimálně jednou. Na jaře tohoto lůéta jsme spolu začali jezdin na kole a ty okruhy zvětšujeme. Když chodím spát on ze střechy altánku na mě kouká, pokud mám otevřený okno. Když je 15hodina 18hodin(čas kdy chodíme na vycházku), sedne si pod okno a štěká na mě(pokud je doma, ale tyhle časi většinou je). Když otevřu dveře z pokoje hned přiběhne před domovské dveře a čeká jestli jdu za ním. Když uteče a běhá za fenama po vsi stačí abych já na něj zavolal a chvíli počkal on přiběhne. Když má průšvih u otce přiběhne se za mnouz schovat ať jsem kdejsem. Myslím že spolu vztah máme.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 22:01
- Nahlásit

Tehryn
já myslím, že pokud to pes dělá denně a delší dobu, tak už je to zlozvyk a ten velmi těžko odnaučíš, leda tím elektrickým ohradníkem, ale osobně zkušenost s ním nemám

birma
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 22:14
- Nahlásit

Tehryn
Já nepotřebuju psa hájit, já potřebuju poradit jestli jde nějak toho psa odnaučit utíkat.
Tvého psa tu nikdo nehájí, snažíme se ti nastínit důvody, proč asi utíká. Pokud ti jde jen o odstranění příznaků problému a tedy zamezení útěkům (asi jako když tě bolí hlava z dehydratace a místo aby ses napil, tak si vezmeš prášek proti bolesti), tak buď postavte kotec, nebo přivažte psa k boudě. Pokud ti jde o odstranění příčiny, tak se zamysli nad tím, co ti tu píšeme.
mrzí mě že můj pes využije každý příležitosti se zdejchnout a totálně netuším proč. Náš bývalý pes to byl Pan pes, toho jsem se bál pohladit, ale byl vychovanej tak že jsem mohl nechat celý den otevřený vrata a on ani nemyslel že by utekl,
každý pes je jiný stejně jako je jiný každý člověk, nesrovnávej, snaž se najít řešení vhodné pro tohoto psa, protože řešení, které by fungovalo u jiného ti tady fungovat nemusí

solanka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 09:48
- Nahlásit

birma
ta filosofická úvaha - to je úplně přesně vystižený myšlení většiny /?/ majitelů.
Pohybuju se teď dost po různých vesnicích a to by člověk brečel: pes dělá to a to - což je problém. Chci , aby to nedělal, ale protože JÁ dělám všechno dobře, a ten blbej pes furt né a né.....nemá to řešení. Teda bohužel má. Pes nevyleze z kotce / zahrady, řetězu / a on si časem - rok, dva - zvykne. Když je problém závažnější.....dáme ho pryč, debila / obávám se, že pryč=kulka od nejbližšího myslivce/ a pořídíme jiného, chytřejšího.
Často to jsou úplné banality, které by vyřešila nepatrná změna režimu, nebo práce se psem tak 10 min. denně - ale když to navrhnu / nedá mi to / jsem zasypaná argumenty, proč to V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEJDE.
Takže u zadavatele - je super, že dělá aspoň něco......a ono si to časem sedne, obzvlášť, když na něj kouká do toho okna a je to jeho nejvěrnější přítel

birma
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 10:04
- Nahlásit

solanka
pohybuju se jen na jedné vesnici a naštěstí (fakt klepu) tam má většina majitelů alespoň základní povědomí o tom, co pes potřebuje, takže všichni psi, kteří jsou vidět na zahradách chodí alespoň občas na procházku (někteří denně, někteří tak jednou týdně, ale chodí) a většina lidí vypadá s chováním svého psa spokojeně (dokonce i jedni, kterým pes naprosto šéfuje a směje se jim za to celá ves, ale ti si udělali z ridgebacka miminko, tak tam se není čemu divit). Výjimky jsou dvě - pes, na kterého majitel dlabe úplně a ten se toulá po vsi (přemýšlím, jak to řešit, protože už tak štve ostatní obyvatele, že mu od nich fakt něco hrozí, ale proveditelné řešení mě nenapadá), druhý případ je čubís, která byla týraná, ale skončila u nás, takže happy end (i když ten opravdový bude, až se přestane bát cizích lidí a dětí a útočit na ně).

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 10:19
- Nahlásit

Tehryn
aby se nevrátil? Pes je nejvěrnější přítel člověka a to mu mám říct šikulka tady máš piškot? Jinak on už si začal rozmíšlet co je lepší, jestli abych byl na něj rozlobenej a doma ho dal za trest na hodinku na řetěz nebo abych si sním potom co si vydechneme šel hrát.
Promiň, ale ty vůbec netušíš, jak psi přemýšlejí. Pes nepřemýšlí stylem "utekl jsem - po příchodu jsem byl potrestaný - příště radši neuteču". Pes chápe trest (nebo odměnu) v souvislosti s tím chováním, které dělal těsně předtím, ne s tím, co dělal před půl hodinou. Tedy v tomhle případě byl pro něj ten trest za to, že přišel. Zkus o tom přemýšlet z pohledu psa. Pes utekl, za útěk byl odměněn (možností proběhnout se za srnkou), přišel a byl za to potrestán.
Nejvěrnější přítel člověka? Ale to není samozřejmost daná jen tím, že existuješ a chodíš se psem ven, tohle si člověk musí u psa zasloužit. Neříkám, že děláš úplně všechno blbě, to určitě ne, ale rozhodně je dost toho, na čem se dá zapracovat. Roční pes je ještě štěně, vnímavé a tvárné... Chodíte někam na cvičák - nějaký, kde cvičí psy hravou formou a učí pánečky s nimi fungovat a komunikovat? To by rozhodně nebylo od věci. Říkáš, že máš se psem vztah, ale věř mi, že když člověk se psem něco dělá, tak je ten vztah najednou úplně jinde. I třeba jen blbinky typu válení sudů, nošení tašky s nákupem... labradoři rádi aportují, tak třeba něco z loveckého výcviku... možností je spousta, ale labrador je akční pracovní plemeno a jen běhat vedle kola mu fakt nestačí, potřebuje zaměstnat hlavu. Našla jsem tohle krásné videjko - podívej na tu souhru psa s pánem, a jak to fenku děsně baví: http://www.youtube.com/watch?v=_7TOYg6gj_o

Jinak souhlasím s tím, že to utíkání ze zahrady už je v tuhle chvíli zažitý zlozvyk a pokud bude mít pes tu možnost, tak utíkat prostě bude. Osobně bych byla pro to, aby byl pes ve vaší nepřítomnosti zavřený v bezpečném kotci, a když jste doma, tak aby byl s vámi. Volně na zahradě už být nemůže, leda byste kolem celé zahrady postavili třímetrovou betonovou zeď.

solanka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 10:19
- Nahlásit

birma
no tak to máš teda kliku, ono je to asi i tím prostředím, do kterého chodím já....vzít si je všechny fakt nemůžu, to bych doma měla teď přes léto asi 10 začervených zablešených štěňátek. Jedno z nich je prý stafbul, asi proto vydrží, když ho 3letý synáček přenáší za nohu - ale možná je to tím, že je od pohledu plný škrkavek a podvyživený, takže na nějaký odpor nemá sílu/ pak několik adeptů na ,,asi ho dáme pryč´´ a čerstvý šok: stafordka u takových,,socek´´ má 7 štěňat

solanka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 10:35
- Nahlásit

Tehryn
Víš, ono je daleko lepší se při výcviku vykašlat na takové to,,je to můj nejvěrnější přítel a proto bude dělat co mi na očích uvidí ´´ a spíš si to představit v rovině : budu já chodit do práce zadarmo?...asi ne - atd. Mně se navíc daleko lépe pracuje se psem, když si řeknu, že MĚ vůbec rád nemá a JÁ se musím snažit, aby ho to bavilo. A pes dělá daleko radši a spolehlivěji to co CHCE dělat než to co MUSÍ dělat.
A vůbec nejjednodušší pravidlo: pokud trestám / odměňuji / týká se to VŽDYCKY posledního chování před trestem / odměnou/ a ne něčeho, co se událo před půlhodinou. A když už se mi nepodaří zachytit ten prchavý moment / = kdy pes prchá / tak to nechám bez komentáře a příště to narafičím tak, abych byla připravena.

Vero
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 11:59 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Tehryn

Pes neumí přemýšlet tak dopředu, aby pochopil, že se ten řetěz po návratu vztahuje k tomu, co bylo na té vycházce.
Když máš dojem, že to funguje a útěk si rozmýšlí, bude to jinými okolnostmi vašeho vztahu Když vynecháš tresty, které ten pes vůbec nechápe, bude váš vztah ještě lepší.

Edit: pokud už ti zdrhne za srnou a pak se vrátí, doporučila bych nechat to bez komentáře. To nadávání si pes pro příště s ničím nespojí, je potřeba mu to zarazit, když zdrhá, nebo to už nechat plavat. Ale možná nám nevěříš

Tehryn
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 16:09
- Nahlásit

Já jsem si včera našel zbůsob jak ho odnaučit na dlouho utíkat za srnkama na vycházce. Prostě jsem na něj přestal čekat, sice jsem se bál že se ztratí, ale on se bál taky a jak zjistil že nečekám tak za mnou přiběhl. Jinak děkuju za vaše rady a ten elektrický ohradník jak vypadá začal fungovat, protože dneska ještě neutekl.

danajasa
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 16:56
- Nahlásit

Tehrynprotože dneska ještě neutekl. I muži mají své dny,třeba je to právě tento den Někam to zapiš at máš na co vzpomínat,až se jednou nevrátí

Tehryn
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2012 17:36
- Nahlásit

to nebylo od tebe hezké

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání