| Autor |
Zpráva |
Petr25
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 10:35
- Nahlásit
Dobrý den,
předem jsem nevěděl jaký název příspěvku. Tak snad to vystihuje.
Stalo se mi už 2x, že pes za mnou po zavolání "deme" vůbec nešel a zůstal trčet na místě a já se mu vzdálil na takových dobrých 100-150 metrů.
První případ byl na vycházce (byli jsme na pastvině), kdy jsme ji ukončili a já zavolal "deme", obvykle se neohlížím protože pes za mnou ustavičně cválá. A po zvolání "deme" obvykle jde a sleduje mě. Ovšem když jsem byl v půlce louky, tak jsem se otočil - stále seděl na místě a koukal z dálky jak odcházím, tak jsem na něj znovu zavolal deme a rozeběhl se směrem od něj. Po chvilce jsem otočil a on pořád seděl na tom stejném místě už takových dobrých 150 metrů, takže to byl jen takový černý flíček a ani se nehnul - nereagoval jen na mě koukal. Po přivolání "ke mně" se hned rozeběhl a přišel až ke mně.
Druhý případ se mi stal úplně stejný, když jsme odcházeli ze cvičáku. Taky vůbec nešel a jen seděl a koukal, jsem došel až na parkoviště a on byl pořád na louce a jen na mě ze sedu koukal, takový černý flek. Taky jsme ho cestou volal tak 2x "deme" nebo "no tak pojď, pojď, deme." Nic. Hned však přišel až po přivolání ke "mně". Ale to už byl zase pěkně daleko v sedě.
Prosím Vás, nevíte kde je chyba ? Začínám si myslet, že mě nemá rád nebo neuznává jako páníčka. Je mu 6 měsíců - labrador. Je mu jedno, že se vzdaluju a sem čím dal menší.
Děkuju za odpovědi.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 11:15 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Petr25
Začínám si myslet, že mě nemá rád
A di.
Je mu jedno, že se vzdaluju a sem čím dal menší.
To těžko, když: stále seděl na místě a koukal Kdyby mu to bylo jedno, tak nekouká, ale jde si po svých zájmech.
Mě to občas udělala moje první fenečka coby dorostenka a teď mi to občas udělá útulkáček. Ten útulkáč vysloveně zkouší, jestli ho fakt budu volat nebo ho tam lhostejně nechám. Viditelně se pak raduje, že jsem ho volala, přiběhne nadšeně a leze po mě, skáče a dělá to svoje "éééééééé" a pak běží s hrdě vztyčeným ocáskem dopředu a domů.
Buď rád, že na "ke mě" dovalí bez problémů a nedělej si starosti s tím, že Tě skoropuberta nemá ráda, když na Tebe tohle zkouší. Tu mojí fenku to s dospělostí přešlo prakticky úplně a zůstávala takhle sedět už jen na povel.
Každopádně bych si příště víc hlídala já psa, aby si nezvykal zůstávat takhle daleko ode mě a neposlechnout, přivolávala bych dřív. Nevím jak Ty, ale já jsem jako malé dítě taky zkoušela to dobrodružství zůstat dál od táty, případně se schovat v roští, nepřijít na zavolání a koukat, co bude dělat.
|
Petr25
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 11:21
- Nahlásit
Tak fajn dík. Jj, příště nebudu utíkat a zavolám si ho dřív dokud nepříjde.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 11:26 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Petr25
Na mojí fenu trošku zabralo, když jsem se jí schovala. Ale teda ona to dělala hlavně kolem 9. měsíce. To byla fakt HROZNÁ! Chovala se tak, že jsem měla chuť jí zabít, minimálně zkopat, hodit do rybníka a pověsit na strom. Pak jí to přešlo a už byla neposlušná tak nějak normálně po velším.
Ale zkus se zeptat na retrívrech, moje fenka byla velššpringršpanělka, měla svoje specifika. Každopádně to Tvoje zvíře má dětské období a bude zkoušet a vymýšlet a osamostatňovat se a tak. Bude se Ti měnit před očima.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 13:27
- Nahlásit
Není to o tom, že by neuznával tebe jako psovoda, nýbrž se mu líbí procházka s tebou nebo cvičení na cvičáku a jednoduše nechce, aby to skončilo. Zkus dělat zábavné věci nejen na procházce, ale i na cestě domů a doma. Pak pro něj budeš zábavný pořád a nejen na procházce
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 18:25
- Nahlásit
Petr25
Začínám si myslet, že mě nemá rád
Tohle pusť z hlavy. Časem se může stávat, že tě pes na přivolání třeba neposlechne, že bude testovat hranice, co si jde dovolit, cloumat s ním puberta... To je úplně normální psí chování, buď na něj připraven. To štěněcí následování páníčka, kam se hne, prostě netrvá věčně.
Nenechávala bych ho od sebe nikdy až tak daleko - to nebudeš moct případně zasahovat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 19:08
- Nahlásit
Petr25
Je mu jedno, že se vzdaluju a sem čím dal menší.
Hele, a privolavas prubezne i na prochazce? Za odmenu, hru, pohlazeni, sikovny pes a jdeme zase dal a volno?
To samy na cvicaku - i kdyz tam, predstava volne zanechaneho pulrocniho stenete mi prijde dost zvlastni.
Prosím Vás, nevíte kde je chyba ?
Ja bych vedela, ale nebude se ti to libit. Chyba je v tobe, neb neco stene spatne ucis. Zkus si mladocha na sebe vic vazat, privolavat za odmeny a zase mu dat volno na prochazce, aby nikdy nevedel, ze "jsme prochazku ukoncili" a proto nehodla prijit, neb se jeste nudi a chce delsi vychazku apod. Snaz se byt pro stene porad zajimavym, nejzajimavejsim na celym svete. Spesl pamlskem, spesl hrou, zabavou, jak psala KaTachyon po celou dobu vychazky. Privolani jako takove nemate dotazeno, taky kdo by mel, v pul roce. Ale zapracujes-li na vztahu sebe a psicka, jiste se mnohe zlepsi.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 21:10
- Nahlásit
Petr25
Mně fenka v tomhle věku občas dělala přesně to samé - zasekla se na místě a čekala na "oficiální" přivolání. Ale ne jen na konci procházky - kdykoliv. Měla jsem v té době dojem, že to dělá účelově, abych si ji musela přivolat a ona pak za přivolání dostala pamlsek. I když těžko říct...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 21:23
- Nahlásit
lamalucni
čekala na "oficiální" přivolání.
Tohle me fascinuje, ja na cuby na vychazkach volam od mala jen jmenama, ruznou intonaci. Kdyz chci, aby sly po polnacce, kdyz chci, aby prisly... V pulroce neni prece stene schopne nejakyho kalkulu, nevolas "oficialne" nejaky ke mne, tak neprijdu, tam je to o necem jinym, nebo se pletu?
Nestalo se mi, ze bych mela kdy pulrocni stene od sebe na stopade metru, od mala hrajem na schovavanou, cili i pubertak byva nekdy vystrasen, ze byl nahle opusten a v lese, louce, poli zanechan. A to je necham odbehnout max na 30 m a pak schovka. A prubezny privolavani, pochvaly, a slapeme zase dal.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 21:31
- Nahlásit
Fifi
No u nás to nebylo 150 metrů, tak patnáct-dvacet max Nevím, bylo to fakt takový období, asi měsíc, a pak ji to zase přešlo... ale ne že by to zkoušela pořád, jen dejme tomu jednou-dvakrát za dvouhodinovou procházku. A opravdu to působilo dojmem, že to dělá kvůli tomu piškotu, který jsem za takové to průběžné "tudydeme" nebo "pocem" nerozdávala, kdežto za "ke mně" jo
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2012 23:02
- Nahlásit
lamalucni
já mám taky oficiální a neoficiální přivolání
Petr25
takhle daleko od psa nechodím, pokud se někde zasekne (a z nějakého důvodu ji nechci odvolávat), tak se schovám - klidně jsem schopná si na louce v nestřeženém okamžiku lehnout, abych nebyla vidět - a jak se hned rozeběhne, abych se ji neztratila.
|