Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / nesnášenlivost se psy
Autor Zpráva
danielakrejcova
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 09:51
- Nahlásit

Ahoj všem, ocením vaší radu, můj dvouletý Jack Russel Terier se špatně snáší se psy malých plemen (ne s fenami). Při setkání s menším nebo středně velkým psem se to projevuje naježením srsti na hřbetu, vrčením, je "našponovaný" a připravený zaútočit. Pokud druhý pes také byť jen minimálně zavrčí, můj Fido se na něj okamžitě vrhne. Pokud druhý pes reaguje klidně, Fido neútočí, nicméně přátelský je málokdy. Není problém ho předem od blížícího se psa odvolat, vždy poslechne, i ve chvíli kdy už začíná vrčet ho dokážu upoutat na sebe a konfliktu předejít, nicméně mi to nepřípadá jako řešení tohoto problému. Chápu, že není možné, aby měl rád všechny psy, nicméně bych ráda, aby na ně nereagoval předem nervózně. Téměř stoprocentní nesnášenlivost pak máme s rasami jako je Yorkšírský teriér nebo Bišon. Také si nemyslím, že se u něj jedná o agresivitu, nikdy nevrčel na mě ani jiného člověka, braní hraček, jídla, pamlsků nikdy nebyl problém, můžu říct, že se naučil skvělé poslušnosti. O chování psů se hodně zajímám, ale teď mám obavu, abych třeba svým nesprávným řešením této situace nepokazila skvělý vztah, který se svým psem mám. Děkuji za pomoc, Daniela K. a Fido

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2012 11:04
- Nahlásit

danielakrejcova
Ahoj.

Pořádáme socializační víkendovky pro ruslíky. Jestli máš zájem o více informací, kontaktuje mne na mejlu gabriela.impact@gmail.com .

G.

kubis
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 14:17
- Nahlásit

Zdravim.
Máme podobný problém,náš Kavalir rok starý se nesnese s žádným jiným psem,štěká,vrčí,skrátka je uplně nepříčetnej.Pokud jsme sami na prochazce nebo doma je naprosto v pohodě i na cizí lidi. Už si nevíme rady.
Děkuji za jakoukoliv odpověd.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 16:09
- Nahlásit

kubis
Z takhle stručného popisu není poznat vůbec nic - a upřímně řečeno z formulace dotazu cítím, že toho o psím chování moc nevíte (bez urážky). Myslím si, že rady po internetu by u vás pravděpodobně nadělaly víc škody, než užitku. Zkoušeli jste vyhledat nějakého dobrého výcvikáře, který by se vám věnoval naživo a ukázal vám, jak psa socializovat s ostatními psy (a taky jak ho zvládnout a mít pod kontrolou, pokud mu nějaký pes vysloveně nebude sympatický)? Odkud jste?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 18:13
- Nahlásit

lamalucni
už jsem se jí ptala vedle co doted dělali proto aby tomu tak nebylo,ale nic..mám stejnej pocit i názor co ty

žanda
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2012 20:36
- Nahlásit

lamalucnidavidkova renata
souhlas- chce to dobrou radu a dobrej cvičák, kde si to může i následně vyzkoušet - nejlépe delší dobu- a naučí se sama, jak v takových chvílích reagovat.

kubis..kdysi jsm měla něco podobného,ale můj pes je jiná váhová kategorie- oběma nám cvičák náramně prospěl a nakonec nás to i oba bavilo. Že to bylo k užitku psát ani nemusím. Vřele doporučuju.

kubis
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2012 09:30
- Nahlásit

Děkuji za odpovědi,půjdem na cvičák.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2012 09:34 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

kubis
Ale rozhodně vyberte dobrý cvičák, kde se zaměřují hlavně na socializaci a poslušnost v "běžném provozu". Jestli napíšeš, odkud jste, tak vám určitě někdo doporučí osvědčený cvičák ve vašem okolí. I když na dobrý cvičák se vyplatí dojíždět i dál.

kubis
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2012 11:45
- Nahlásit

Jsme z Blanenska,ted vybrat ten správný,....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání