Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nechce plavat
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Terka a Amy
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 20:53
- Nahlásit

Mám čtrnáct měsíců starou fenku výmarského ohaře. A mám problém, ona ač je to ohař tak nesnáší vodu a vůbec nechce plavat, namočí si maximálně nohy a to je všechno a,je jedno jestli je přes třicet stupňů. Nemáte někdo nějaký tip na to jak by ji plavání mohlo začít bavit? Plavat umí, když jsem jí jednou vzala do vody asi tak 3-4 metry od břehu, normálně zpátky doplavala, ale sama dobrovolně nejde, i když je ve vodě celá rodina. Děkuji za odpovědi.

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 20:58
- Nahlásit

Terka a Amy
A aportuje? Hodně psů se rozplave za oblíbeným aportíkem

Terka a Amy
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 20:59
- Nahlásit

Jo aportuje jako blázen, přes aport jsme to už taky zkoušeli, ale marně

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 21:01
- Nahlásit

Terka a Amy
Házejte ho nejdřív na mělčin a postupně dál a dál,aby si ani neuvědomil,že je na hluboký vodě. další možností je samozřejmě plavat se psem, takže dát mu ideálně postroj a psovi pomoci,celou dobu ho přidržovat,dokud si nebude jistej

Terka a Amy
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 21:07
- Nahlásit

Přesně všechno tohle jsem zkoušela a měla už jsem pocit že nic jinýho neexistuje, a že prostě plavat nikdy nebude, tak jsem to napsala sem, snad se ještě najdou i jiné metody

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 21:18
- Nahlásit

Terka a Amy
potřebuješ, aby plavala? Třá kvůli nějakým zkouškám, nebo tak? Jestli ne tak bych to nelámala přes koleno a nechala ji být. Spousta psů nemá ráda vodu a neplave

Terka a Amy
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 21:21
- Nahlásit

Dobře, a myslíš že by někdy v budoucnu mohla začít sama od sebe plavat?

Biluška
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 21:27
- Nahlásit

Terka a Amy
jeden z mých psů cca do dvou let neplaval vůbec. Přišlo mi, že se vody štítí . Potom se jednou odvážila a uprostřed rybníka ji jiný můj pes začal topit (zasáhla jsem hned, takže se nic nestalo, ale říkala jsem si, že po tom negativním zážitku už do vody nikdy nevleze). Na začátku dalšího léta jsme přišli k rybníku (ten den poprvé), smečka naskákala do vody, Bonka s nima a od té doby plave pořád a z vody vyleze jen na výslovný rozkaz
Ale měla jsem i šeltii, která se vody štítila celý život. Zastávala názor, že je to koncentrovaná kyselina sírová a že kdyby tam vlezla tak jí to rozežere zaživa . Takže těžko říct...někdy se rozplavou a někdy ne.
Pokud vysloveně potřebuješ, aby plavala tak to ber pomalinku a nenásilně. Jdi do vody s ní, lákej ji na pamlsek, nebo na hračku. Jeden den ji nech vstoupit po kotníky, další den o kousíček dál...rozhodně žádné násilí, žádné házení do vody, odnášení na hloubku a tak podobně. Mohli by pomoc i ostatní psi, kteří budou plavat - že by to od nich odkoukala.

corgi
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 21:40
- Nahlásit

Taky mám jedince vody se štítícího. Přes koleno to nelámu, akorát mu od května do října říkám "ty vole, když je ti hic, tak vlez do vody" - občas na ten povel zareaguje a vleze tam po lokty (= asi 8cm hloubka). Plave pouze za mnou - tedy když přebrodím potok/říčku a zavolám. Samozřejmě velká odměna, jásání, ale stejně ho to nepřesvědčí, že voda je super.

Terka a Amy
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2012 21:42
- Nahlásit

Moc děkuju

helps
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 12:34
- Nahlásit

Ajan třeba loni nechtěl plavat vůbec.... taky jen tak po bříško brodil. Letos na dovolené, ale nepřenesl přes srdce, že plavu pryč a tak se vrhnul a plaval jak malá vydra akorát teda plave děsně rychle a málem mě utopil

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 12:36
- Nahlásit

helps
Normální šňapí šelmyje . Lasička vyvinula ještě lepší způsob plavání - vleze mi na záda a vozí se. Když ji chci naštvat tak se potopím

danajasa
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 12:57
- Nahlásit

Biluška vleze mi na záda a vozí se.Představa,že mi to udělá pakůn,kerej se topí velmi rád,mě dost děsí (von se topí velmi věrohodně i zvrací nalokanou vodu totiž)

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 13:02
- Nahlásit

danajasa
no jo, mezi Lasičkou a Pakoněm je rozdíl cca čtyřiceti kilo .

agáta12
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 13:31
- Nahlásit

Pan S. se dvou let úspěšně topil , následující rok plaval , další rok plaval vocaďpocaď a letos je neplavec brouzdalec .
Paní Es. první dva roky byla brouzdalec a pak kachnopes . Letos už pouze brouzdalec , ale na to má ve svém věku jasnej nárok .

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 13:56
- Nahlásit

Marně učím psa plavat 10 let. Jde po čáru ponoru, dál ani náhodou. Když někdy omylem plávne, je ot vidět hned, protože děsně vykulí oči. Tak poznám, že nejde po dně, ale že je na hloubce. Za deset let jsme akorát tak zvedly o pár cenťáků hloubku, do které je ochotna jít sama od sebe. Když je moc velké horko, jde do vody pod povelem, prostě se alespoň ochladit na břiše a tlapkách. nepomůže ani kdybych někam odplavala, protože by si lehla na břeh k věcem a na nich by ležela vědouce, že se pro ně vrátím Je to pes brodec Nezaplave ani za žvanec ani za nic ani náhodou. Nicméně též nevzdávám a pořád budu zkoušet

helps
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 14:08
- Nahlásit

Biluška

Ajan na mě teda jde zepředu a ještě děsně kope a div mi nestrhnul plavky a ještě mě chytla křeč do nohy... a páč to byl hlubokej lom, tak už sem se viděla někde na dně
ty šňapí šelmyje sou teda zákeřný hehe

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 14:16
- Nahlásit

helps
Ajan na mě teda jde zepředu a ještě děsně kope a div mi nestrhnul plavky a ještě mě chytla křeč do nohy... a páč to byl hlubokej lom, tak už sem se viděla někde na dně
Lasice se na mě taky dřív drápala hlava nehlava. Ale to jsem jí zakázala a naučila jsem ji slušně vplout do přístavu a zakotvit na zádech. Když na to někdy zapomene a drápe tak se potápím často .
Taky umí serfovat (na takovým tom dětským serfíku, opravdickej k nám na rybník nepotáhnu a na Hartu to nestíhám). Stojí na něm jak přibitá a vyklání se do zatáček, aby ji to nesmetlo . Zkusím to dneska nafotit, se pobavíš.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 14:42
- Nahlásit

Terka a Amy

Netuším důvod, proč bys měla nutit psa dělat něco, co nechce. Z nějaké prestiže před kamarádkami? Nebo z něj chceš mít vodního záchranáře? Prostě na to kašli. Měl jsem huskouna, prý mají rádi vodu. Namočil si tlapy, když byl hic. Vlezl do potoka. Ovšem, pokud mu začala voda sahat po břicho, točil to ke břehu. Chtěl se jen ochladit, nic víc. A já jsem to respektoval. Proč ho nutit k něčemu, co nechce?

helps
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 15:35
- Nahlásit

Biluška

tak to s tím potápěním je dobrá obrana, to mě teda nenapadlo, to by asi valil očička kam sem zmizela
jůůůů tak to musíš nafotit honem honem, já ci já ci

PetraK
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2012 15:43
- Nahlásit

Terka a Amy

hele někteří psi k tomu dojdou později. Někteří vůbec. Dej jí čas, no a když to nevyjde, tak to nevyjde, jsou taky lidi, kteří vodu prostě nemusí. Zkoušej to, v dobrým přes hru, případně přes pamlsky - nezkoušelas?? Možná by mohl pomoci jiný koupající se pes. Můj tehdy když se prvně rozplaval, tak shodou okolností svým blbnutím poté nalákal do vody svého staršího kamaráda neplavajícího koliáka.

Dines
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2012 15:16 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit

Já mám dva pudly - vodní psi - Denny dělá čest svému plemeni a od vody ho prakticky neodvolám.
Dafinka jen po pacičky, občas po bříško, ale když je někde velká louže o hloubce pár cm, tak je schopná se v ní vykoupat kompletně i s hlavou aniž by se ponořila

Což mi připomíná nejdelší dvě vteřiny v mém životě - včera jsem šli k rybníku se segrou a jejím flatem a mě nenapadlo nic lepšího než Dennymu hodit klacek....jenže psi nečekaně vyrazili oba. No, flatík byl rychlejší, chytil klacek a když ho Denny doplaval a chtěl si ho vzít, tak se ohnal, dvakrát plácnul tlapama a polaval ke břehu....a Denny nikde Tak jsem ze sebe začala rvát oblečení s očima přilepenýma na hladině, vidouc bublinky stoupající odkudsi z pod hladiny....ufff, v zápětí za bublinkama se vynořil i Dennyho čumák A tak jsem nepřišla o psa A následky taky žádné nemá - jen co ze sebe vychrchlal půl litru vody, tak se pro ten klacek vrátil

(No, aspoň konečně ví jak se cítila ta srnka co jí utopil )

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 09:02
- Nahlásit

jindra 22Netuším důvod, proč bys měla nutit psa dělat něco, co nechce. Z nějaké prestiže před kamarádkami? Tak je asi milion důvodů proč by moh pes plavat,můžeš s ním na lodě,mužeš s ním plavat ve vodě může aportovat prostě se mu rozšíří sportovní vyžití o 50% čímž bude štastnější a vybitější pes,pominuli atrakce tipu příde povoden nebo prostě jednou v životě nebude jiná možnost než plavat(třá pád do řeky cojá fím)tak proto je dobré ho to po dobrém nenásilně naučit,nemusíš za vším nutně hledat honění trika a předvádění prostě je to příprava pro spokojený život,mámy také učí své děti přecházet vozovku nikoliv pro honění ega jak to dítě krásně chodí na zelenou po přechodu,ale krz jeho dlohověkost (pakůn taky vodu nerad,ale vím,že plavat umí ač blbě,tudíž když mi několikrát spadl do řeky,tak sem nejančila že se utopí i když to umí krásně jako se topit,ale smířila sem se s osudem,že moc štastnej néjni,tak ho tam nenutím,ovšem vím,že co se pádů do hlubokých vod i při povodníchtejče, dožije do podzimu)

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 09:24
- Nahlásit

Dines

Tak to jsi měla štěstí, mně se stalo uplně to samý, Koko aportoval a Rambika jsem držela za obojek, ale uklouzla mi noha a on se mi vysmekl. Vlítnul na Koka a takle ho několikrát potopil. Odvolala jsem ho, ale Koko se sice vynořil, ale jak si nabral do uší tak byl dezorientovanej a začal hrabat na místě a potápět se. Vlítla jsem pro něj (s mobilem v kapse samozřejmě ) a když jsem k němu doplavala, byl už cca 20cm pod vodou. Ke břehu jsem ho celou dobu tahla, vůbec neplaval, byl v šoku uplně. Naštěstí ho to nepoznamenalo, normálně plave, za to mě to poznamenalo dost, od tý doby jsem s psama u vody vždycky nervní

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 10:15
- Nahlásit

Někdy je neplavací pes snad lepší, kdysi dávno jsme byli krmit labutě, zima mínus 20, a kokr mi skočil do vody za tím rohlíkem, málem se nevyškrábal zpátky na led, prohnal ho labuťák a ještě při cestě přes město domů zvonil jak rampouch, až se lidi divně koukali...

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 11:10
- Nahlásit

LucieS
Tak tohle mi kokřice udělala taky, možná jsou kokři obzvlášť pitomý v tomhle ohledu....

jindra 22
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 11:25
- Nahlásit

danajasa
Tak je asi milion důvodů proč by moh pes plavat,můžeš s ním na lodě,mužeš s ním plavat ve vodě může aportovat prostě se mu rozšíří sportovní vyžití o 50% čímž bude štastnější

Taky by nebylo možná od věci učit psa skákat s padákem. Zvýší se tím jeho vyžití, bude vybitý, spokojený, pokud se mu pokaždé otevře padák, dožije se i vyššího věku.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 11:27
- Nahlásit

danajasa
Někdy je neplavací pes snad lepší, kdysi dávno jsme byli krmit labutě, zima mínus 20, a kokr mi skočil do vody za tím rohlíkem, málem se nevyškrábal zpátky na led, prohnal ho labuťák a ještě při cestě přes město domů zvonil jak rampouch, až se lidi divně koukali...

No tak vidíš, danajaso. Není všechno zlato, co se třpytí. Třeba je to zledovatělý hafan. A další věc. Záchrana topícího se psa není až tak jednoduchá, když nemáš loďku.

danajasa
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 11:29
- Nahlásit

jindra 22Taky by nebylo možná od věci učit psa skákat s padákemtak klidně můžeš ale je to finančně náročnější než ty povodně

Baico
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2012 11:33
- Nahlásit

danajasa
je to finančně náročnější než ty povodně
To je Jindrovi jedno, on je přeci na rozdíl od nás mladých za vodou

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání