Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěkot psa
Autor Zpráva
Keitty
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 16:06
- Nahlásit

Dobrý den,

mám problém se svým 2 letým psem...šeltie...uštěkané plemono . Je společenský, hravý, nimu nikdy neublížil, ale...kdykoliv se objevíme u bazenu nebo rybníka, běhá kolem jako pominutý a na všechny štěká. Podle mě je to hra a snaží se všechny nahnat k sobě na pevninu. Nejedná se o štěkot útočícího psa. prostě si takhle hraje. Jen je mi nepříjemné ho neustále okřikovat a poslouchat stížnosti ostatních lidí. Dalším problémem je štěkot při vítání návštěvy. Stačí sms, prozvonění na mobil a hned ví,že přijde návštěva. jakmile jdu pro klíče ke dvěřím,kňučí a štěká a to nemluvím o tom, když nějakou návštěvu spatří mříží balkonu. To je pak řev, jako bych psa vraždila. Nechci ho za to trestat, přeci jen má radots, vítá. Ale nereaguje ani na pamlsky ani na hračku. Prostě si jede svou.
děkuji za odpověď

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 16:30
- Nahlásit

Keitty
přála by sis, aby začal zpívat?

Ne, tak vážně. Mám šeltií plný barák. Buď se smiř s tím, že jsou krapet hlučné, nebo to musíš vzít přes fyzické tresty. Je to takové trošku nelogické trestat ho za to, že má radost, ale v tom afektu opravdu nereagují na žádné odvedení pozornosti. Mě se hodně osvědčila pistolka na vodu a ostřelovat je . Nebo bouchat do stolu pet flaškou, to je tak šílený zvuk, že je to přehluší a štěkny laskavě na chvíli zmlknou páč jsou v šoku, že byly přehlušeny

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 16:52
- Nahlásit

Keitty
Taky mám šeltii, doma je od mala naučená, že se v bytě neštěká. Když z balkonu vidí něco, co ji rozčílí, pobíhá po bytě a vrčením, kňučením a mručením mi dá najevo, že i když neštěká, tak potichu zkrátka nebude.... Jinak já když je to nutné ji uklidním snadno přesměrováním na jídlo. A když ho vezmeš do náruče, tak se nezklidní?

Co se týká vody, tak chápu. My ji vzali k vodě jednou a byla to hrůza - ač všude jinde má odložení výborné (čeká na místě a je potichu) u vody to nezvládala vůbec. Chovala se jak popisuješ, a nejvíc šílela, když šel do té vody jeden z nás - abychom šli oba, to jsme si netroufli. Já moc koupací nejsem, takže raději ji k vodě nebereme (to jsem moc neporadila, já vím).

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání