| Autor |
Zpráva |
gloritka
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2012 21:50
- Nahlásit
Ahojte pejskaři, chtěla jsem se zeptat, jak je to s frisbeečkem a hovíkem. Někde jsem četla, že velcí psi s delším tělem by neměli skákat do vzduchu kvuli riziku poranění páteře. My doma hovawarta nemáme, ale trochu jsme se dohadovali o našem budoucím plemeni, máme staršího NO. Nemáte někdo zkušenosti s hrami s hovíkama a jaké aktivity byste doporučili pro toto plemeno jako domácímu rodinnému psovi? Nevíte nějaké bližší info o tom, že by byly přímo zakázány hry, kdy hovawart skáče apod.?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2012 14:31
- Nahlásit
ahoj, myslím že u hovíka s frisbe nenrazíš na to že by byl problém ve skákání- hovawart je celkem aktivní dobře stavěnej pes a pokud je správně nasvalenej a cviky a triky se provádí správně enměl by to bej problém, nic méně se obávám že většina hovíků ti to frísbe nepřinese víc jak řekněme 5x .-)) a zrovna dvakrát se pro to nepřethnou- aneb aport a hovawart- jsou samozřejmě vyjímky a taky jaký si to uděláš takový to budeš mít.
hovíci například rádi cvičí- dogdancing, i agility, obyčejná sportovní kynologie- už méně vhorné jsou obrany pokud nemáš kvalitního figuranta
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2012 08:36
- Nahlásit
Tak, tak, hodně hovawartů blinká při pomyšlení, že by měli vzít do huby něco, co není k žrádlu
Nejsou prostě dobří v aportu. Ne, že by nebyly vyjímky, jednoho nadšeného cvoka mám, tu by asi frisbee bavilo, ale zas bych ji začátečníkovi do ruky nepůjčila z jiných důvodů.
|