skiery
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2012 08:43
- Nahlásit
Hezký den,
mám doma roční fenu bílého švýcarského ovčáka jménem Bernie. Již odmalička ji cvičím a navštěvuji výstavy, socializovaná je dobře. Je to velmi temperamentní fena, ale většinu jejích "manýrů" se nám podařilo vyřešit. Až na jeden. Na víkendy ke mně pravidelně jezdí přítel s dvouletou fenou rovněž BŠO a čtyřletou fenou irského setra. V situacích, kdy jsou všechny tři společně na zahradě a my jsme doma nebo je vezmeme na procházku problém nenastává, většinou si spolu hrají feny BŠO nebo v klidu všechny tři odpočívají, mnohem horší to však je, když kdokoli z nás vyleze z domu ven. Bernie se okamžitě vrhne na fenu irského setra, velmi urputně ji olizuje, okusuje a chvílemi na ni štěká. Trochu to vypadá, jako by se setřici snažila zabránit, aby se k nám dostala. Stačí pak jen odejít a se zabouchnutím dveří toho nechá. Mám pocit, že k vyřešení tohoto problému jsme vyzkoušeli snad úplně všechno, od zákazu po ignoraci, ale výsledek žádný.
Mohli byste mi prosím zkusit někdo poradit, proč se takto Bernie chová a jak tento problém vyřešit?
|
Bukča
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2012 22:35
- Nahlásit
Ahojky,
nevím jestli to není mimo mísu, ale připomíná mi to chování mojí psí holky (PRT). Má psí kámošku, kterou zná od malička a zbožňuje ji natolik, že je přesvědčená, že je jenom její. Když na procházce přiběhne cizí pes, chová se uplně stejně jak popisuješ. Olizuje ji, zakusuje a štěká na ni. Prostě si nárokuje všechnu její pozornost a brání jí věnovat se cizímu psovi.
|