Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Rozkouše na co přijde...
Autor Zpráva
motyckaa
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 17:43
- Nahlásit

Zdravim, mam problém s mojí 7mesíční fenkou (krizenec labradora a vlčího špicla) ona totiz rozkouse vsechno co najde,hlavne teda boty,muj je na nervy,jen se pak hadame protoze on ji chce ztrestat (na muj vkus az moc krutym zpusobem,ona pak totiz strachy vsechno pocura,coz myslim ze taky neni dobre) chci se zeptat : myslite si ze je to jen prechodne obdobi u vsech stenat a ze to casem prejde,slysela jsem ze nekteri psi to delaji cely zivot,a jeste jak ji za to ztrestat,kdyz dojdu domu a najdu rozkousane boty na chodbe...snazim se boty vzdycky schovavat,ale je nas vic v domactnosti a vzdycky nekdo neco nekde necha,at uz doma boty,nebo na zahrade rukavice a tak....dekuji

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 17:47
- Nahlásit

motyckaa

když přijdete domů a najdete rozkousané boty, nemůžete dělat nic, rozhodně netrestat! Když jste doma a vezme do huby botu, říct fuj a botu psovi vzít. Psa zaměstnat a unavit tak, že doma bude spát a ne řešit boty

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 17:58
- Nahlásit

motyckaa
protoze on ji chce ztrestat (na muj vkus az moc krutym zpusobem,ona pak totiz strachy vsechno pocura,coz myslim ze taky neni dobre)

ne to opravdu není moc dobré ale spíš dost debilní

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 17:59
- Nahlásit

motyckaa
Holt co kdo nechá ležet, to ztratí, bude s tím muset počítat. Psice se nudí nudí nudí!
Zásadní rada: s přítelem/manželem, který je schopný štěně "trestat" tak, že z toho strachy močí, se rozejít...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 18:01
- Nahlásit

corgi
Zásadní rada: s přítelem/manželem, který je schopný štěně "trestat" tak, že z toho strachy močí, se rozejít...

souhlas 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 18:05
- Nahlásit

motyckaa

Rozhodně netrestejte později než pár vteřin po činu! Pes nedokáže pochopit, za co je trestaný. Navíc to, že někdo nechal štěndu k dispozici boty, je chyba toho člověka, ne psa.

Jak píše Addidaska, chce to štěndo důkladně utahat (hlavně psychicky), aby bylo rádo, že chrápe. Dejte mu něco, co kousat může a co mu dlouho vydrží - morkovou kost, gumového Konga něčím naplněného, dubové polínko... Dobré jsou taky tzv. "motivační" hračky, ze kterých při hře vypadávají pamlsky. Pokud jde jen o boty a podobné věci, tak snad není takový problém, aby se lidi naučili je uklízet - a kdo nechá štěndu na hraní boty, jeho problém. Kdyby šlo i o likvidace nábytku, podlah a podobně, tak vyhraďte štěndu jednu místnost, kde nebude nic ke zničení. Případně pořiďte ohrádku nebo dostatečně velkou klec. Když nebude mít příležitost ničit, tak jednak nic nezničí a hlavně pak časem tohle chování vymizí - zato pokud bude mít něco báječně ničitelného k dispozici pořád, nepřejde ji to pravděpodobně nikdy.

A přítele bych taky poslala o dům dál

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 18:18
- Nahlásit

lamalucni
Případně pořiďte ohrádku nebo dostatečně velkou klec. Když nebude mít příležitost ničit, tak jednak nic nezničí a hlavně pak časem tohle chování vymizí

Jen bych se bála že člověk co štěně mlátí až se počůrává pochopí tuhle dobře míněnou radu jako, že má psa zavřít na 8hodin každej den do klece,kde se pes ani neotočí

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 18:21
- Nahlásit

Sízra Milanová

Snad aspoň jeden z rodiny má rozum...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 18:26
- Nahlásit

lamalucni

Snad aspoň jeden z rodiny má rozum...

snad jo

Eninka
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 18:37
- Nahlásit

motyckaa

on ji chce ztrestat (na muj vkus az moc krutym zpusobem,ona pak totiz strachy vsechno pocura,coz myslim ze taky neni dobre)

že to není dobré? To je přímo šílené

je to děcko jako člověčí, přítel by dítě taky takto trestal?

slysela jsem ze nekteri psi to delaji cely zivot

jo, dělají, jeden můj pesan to dělá už dva roky a zatím to
nevypadá, že by toho měl v plánu nechat

jak ji za to ztrestat,kdyz dojdu domu a najdu rozkousane boty na chodbe..

ztrestat až po takové době? Spojí si tvůj příchod domů s trestem, nechápe, že to je za něco, u čeho jsi ji nechytila,
takto si podřezáváš větev ve vztahu ty a tvůj pes, jak tady
píšou ostatní, pouze při činu, nikdy později !!! a ne trestat,
ale dát jí najevo nevoli s tímto chováním.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 18:53
- Nahlásit

motyckaa

Úplně mimo téma: zajímalo by mě, jak vypadá křižovatka labroše se špiclem, nemáš fotku?

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 19:01
- Nahlásit

motyckaa
Rozkouše na co přijde...
Neprijde-li na nic, nic nerozkouse. Jak snadne. Nebo prijde jen na veci pro hlodani psovi urcene.
Cokoliv jineho pes rozkouse, je chyba cloveka, bud moje nebo jineho, ktery tam nechal boty/rukavice apod valet. Pak by bylo na miste potrestat cloveka, ktery si po sobe neuklidil, i po navratu vinika ze skoly/ z prace.
Na rozdil od psa clovek jiste bude vedet, za co byl potrestan i s velkou casovou prodlevou. Intenzita takoveho trestu je pak diskutabilni, zalezi, zda bude partner trvat na pomoceni se strachem i u jinych dvounohych clenu rodiny.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 19:11
- Nahlásit

Fifi
Na rozdil od psa clovek jiste bude vedet, za co byl potrestan i s velkou casovou prodlevou. Intenzita takoveho trestu je pak diskutabilni, zalezi, zda bude partner trvat na pomoceni se strachem i u jinych dvounohych clenu rodiny

Atika
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 23:29
- Nahlásit

Neprijde-li na nic, nic nerozkouse. Jak snadne. Nebo prijde jen na veci pro hlodani psovi urcene.
Cokoliv jineho pes rozkouse, je chyba cloveka, bud moje nebo jineho, ktery tam nechal boty/rukavice apod valet. Pak by bylo na miste potrestat cloveka, ktery si po sobe neuklidil, i po navratu vinika ze skoly/ z prace.
Na rozdil od psa clovek jiste bude vedet, za co byl potrestan i s velkou casovou prodlevou. Intenzita takoveho trestu je pak diskutabilni, zalezi, zda bude partner trvat na pomoceni se strachem i u jinych dvounohych clenu rodiny.

Krásně řečeno - jeden z mých útulkáčů naučil mého skoro 60 tiletého přítele uklízet si své věci. Prostě mu označkoval každý kus hadru, který někde pohodil. Dělal to jen ze začátku, tak cca měsíc potom, co k nám přišel a nikdy neoznačkoval nic, co tam patřilo (sedačka, nábytek atd.). Ale bunda hozená přes židli místo pověšená na věšáku, džíny hozený přes křeslo, boty kopnutý v předsíni, slipy v koupelně na zemi - nemilosrdně značkoval. Sice jsem to uklízela, ale zároveň jsem se tím dost bavila, protože přítel řval jak tajfun. V životě bych mu nedovolila, aby prcka za to seřval, nedejbože ho praštil. Nakonec začal poctivě uklízet a byl klid. "Bohužel" pak malej přestal a už se to zase válí všude.
Jinak většina psů s tím kousáním kolem roku přestane, ale trestat fakt ne, prostě uklízet a nabízet k likvidaci něco jiného.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2012 00:20
- Nahlásit

motyckaa
snazim se boty vzdycky schovavat,ale je nas vic v domactnosti a vzdycky nekdo neco nekde necha,at uz doma boty,nebo na zahrade rukavice a tak....dekuji

Aspoň si to naučí uklízet.......do dnes to učím děti......co si nehlídáš,o to přijdeš........pokud nechytnu psa s něčím v hubě,mají smůlu a můžou si .....

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2012 00:59
- Nahlásit

motyckaa
Taky chci vidět fotku, prosím hoď ji sem.
Jinak souhlas se vším výše napsaným. Můj vlčí špic teda roztrhal jen dvoje boty, zato nás pěkně naučil uklízet jídlo.

Bukča
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2012 22:40
- Nahlásit

moje malá taky byla ras na boty, po půl roce jsem měla jen jediné boty........... naučilo mě to uklízet si věci :-D

v roce toho nechala a dneska (3 roky) si nevšimne ničeho co není její...

motyckaa
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2012 08:34
- Nahlásit

Dekuji vsem za rady,ted uz se to uklidnilo,nova spolubydlici ma 2letou fenku spica,tak ted od rana do vecera lecou po zahrade,jedna bez druhe ani na prochazku pomalu nechcou jit toz kamosky nejvetsi!!! a ja jsu rada,pac serou na boty,proste na vse,takze jeste jednou dekuji,a tu fotku poslu,ale nevim jak,este to prozkoumam,nejsem s pocitacem moc kamos :-D

motyckaa
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2012 08:36
- Nahlásit

lamalucniMaya fotku bych vam poslala,ale nevim jak,na e-mail??

Phobia
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2012 10:30
- Nahlásit

Mám podobný problém s ovčandou, které je momentálně 16 měsíců, máme ji dva měsíce. Zlikvidovala prakticky vše, co bylo u domu: kyblíky, květináče, konev, pytle s pískem či pilinami atd., žádné nenahraditelné ztráty. Příliš jsme to neřešili a prostě jí dali z dosahu vše podstatné. V posledních týdnech ji bohužel začalo bavit plundrovat zahradu - okusuje, láme a podhrabává relativně čerstvě zasazené stromky a hlavně plot. Za to už je bita, protože mi vážně dělá starosti, že se dostane ze zahrady a přejede ji auto nebo odpráskne myslivec. Kupuju jí různé kousací blbosti, aby se v době naší nepřítomnosti pokud možno nenudila, ale ona všechno zlikviduje strašně rychle nebo si najde "lepší" zábavu. Není v našich ekonomických možnostech celý plot lépe zabezpečit a nechci ji pořád držet zavřenou v kotci, tak alespoň na jejích oblíbených hrabacích místech rozsypávám pepř. Nepomáhá to bohužel na 100%.

kachna_
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2012 11:02
- Nahlásit

Phobia
hele a nepomohl by el. plot nebo ohradník? než se naučí to podhrabat a pak budete mít ještě větší průšvih. Navíc tím plotem ochráníte i to čerstvě zasazené.

TerezaSch
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2012 17:33
- Nahlásit

My máme skoro pětiměsíční BOCku a taky jí chutná všechno. Trestat po příchodu domů nemá opravdu smysl. Jedinou možností je opravdu trénovat, když jste doma. Když něco kouše, jemně jí to seberte (rozhodně se s ní o to ale moc nepřetahujte) a pak strašně chválit když si je nevezme zpátky. Nechávat boty venku, když jste pryč se nevyplácí, respektive cokoli co pejsek může rozkousat je v tomto případě lepší odklidit, aby nedocházelo k nehodám. My kvůli ní už skříň i radši přelepujeme Pro zasmání se podívejte sem, co vše zničila: http://rosemaryflowerzcernobilych.blogspot.cz/2012 /05/trixie-nicitel.html
A včera jsme zjistili, že nám skoro prokousala trubku od topení..opravdu nechápu jak to dokáže...

LucieS
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2012 17:44
- Nahlásit

Phobia
Takže jste si ji brali ve 14 měsících? Z jakých podmínek? Jaká fenka je, co všechno spolu děláte, jak ji zaměstnáváš, co ji učíš?
Brali jste si dospělou fenku, většinou to bývají zvířata, co mají nějaký problém, na kterém je potřeba zapracovat.
Jinak ničení v tomhle věku bývá normální, ale pokud na tom pes není psychicky dobře, může to být horší a je potřeba s tím trochu něco dělat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání