Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / 2 otázky: z domu na zahradu/ soused nasnáší psi - štěkot
Autor Zpráva
Monca1983
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 01:09
- Nahlásit

Dobrý den, stěhujeme se s manželem k rodičům, bydlíme také v rodinném domě, ale psi máme naučené na noc doma, spí nám u postele, problém je že u rodičů musí být venku i přes noc, chci se tedy zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s navykáním psa na boudu? Rodiče jsou staří a chceme se o ně postarat Prosím o jakékoliv tipy a rady
Kromě navykání psů na spaní venku máme ale problém se sousedem, včera na čarodějnice jsme přijeli i se psi, byli na zahradě a večer jsme jeli opět i se psi domu, dnes ráno (kvůli stěhování) jsme tam opět přijeli a soused na nás spustil, že naši "čoklové" štěkali, že proč je vůbec máme a ať se jich zbavíme. Byla jsem opravdu v šoku, protože pán má také dva psi - jezevčíky. Samozřejmě naše miláčky pryč nedáme, jsou slušně vychovaní a poslouchají naslovo, navíc právě včera štěkala celá vesnice. Chci se zeptat, máte někdo zkušenosti se stížnostmi souseda? Já osobně mám ráda dobré vztahy s lidmi, chovám se ke každému jak chci aby se chovali lidé ke mě, na nikoho neřvu, nikoho nepomlouvám a sousedovo chování mě opravdu zarazilo, protože jsem se ho i pomalu bála. Je to starší člověk a opravdu jsem se musela držet, navíc se snažíme o rodinu a bojím se jak bude vyvádět, až nám tam bude brečet mimčo, což je oproti štěkotu psů opravdu výrazný zvuk, který dokáže sousedům hrát na nervy..
Jsem si jista, že se naše psiska musí jen aklimatizovat, navíc vesnice je mnohem větší než odkud se stěhujeme (tady je 6 baráků,tam 80), psiska nejsou zvyklí na místní šrumec a stejně i doma odkud se stěhujeme většinu dne prospí na zahradě, štěkají jen když se něco děje, v noci spí v klidu, jen jednou se nám v noci někdo vloupal do auta a to vystřelili,štěkali a vrčeli, když jsme je pustili,tak jsme viděli,jak někdo utíká ze zahrady směrem od auta. Máte někdo zkušenosti? Jak dlouho trvá než si naši ušáci zvyknou?
Máme leonbergera x ovčák 1,5 roku a labradorku (kastrovanou) 7 let.
Velice děkuji za všechny rady a tipy. Přeji krásný den.

moll
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2012 15:14
- Nahlásit

a co přestěhovat rodiče k vám? pesani by mpohli být doma jak jsou zvyklí, hlídali by si taky po staru, sousedy by neštvali...

Tony
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2012 23:30 - Změnil/a: Tony
- Nahlásit

Monca1983
Tak nějak nevím, co vlastně máme poradit. Musíte vyzoušet a pak řešit případné problémy. Měla jsem psa, který se v pěti letech stěhoval ze zahrady v klidné části města, na zahradu v centru - vzal to v pohodě (zůstalo mu jak to naučené, tak zlozvyky ).
Srážka s blbcem je průšvih... jaké mají rodiče se sousedem vztahy? Mohl to být od souseda chvilkový afekt, může se stát, že zkrátka prudit bude. Proč psi nesmí na noc dovnitř (ani třeba do chodby???).
Jediný, co mě napadá, ale to myslím víte, dát psům čas na aklimatizaci, zezačátku se jim více věnovat, trávit s nimi venku maximum čas a uvidíte.

Jo k miminům bývají lidi obvykle shovívavější než ke psům, určitě (teda alespoň doufám), vám nikdo neřekne, že se ho máte zbavit...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2012 09:16
- Nahlásit

Monca1983

Taky by mě zajímalo, proč nesmí hafíci dovnitř. Pokud jsou přizpůsobiví a neotravují, nevidím důvod. Já to řeším jednoduše: kam nesmí můj pes, nejdu ani já. Hotové, vyřízené.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání