Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Změny v IPO 2012 - zk. BH
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 12:26
- Nahlásit

Gerda
bohužel neumim ani jít 50 kroků rovně
chápu..di na bod voe, ideálně co je uprostřed,pak nemůžeš skončit chůzí v diagonále..asi.možná.. snad..doufejme..

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:14
- Nahlásit

davidkova renata
bych ideálně potřebovala, aby mě ten pes vedl...když mě vedla na vodítku Crysa, dali sme to za plnej...

Baico
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:17
- Nahlásit

Gerda
Vidíš to moc a moc černě určitě to zvládnete. Budeme se navzájem podporovat a fandit si. To by bylo, aby to nebylo.

Gerda
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:18
- Nahlásit

Baico
já furt doufám, že mi nedorazí ten průkaz vořecha, jako fakt si myslim, že je to ode mě velmi drzé se o to chtít pokoušet ))))

Baico
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2012 13:27
- Nahlásit

Gerda
jako fakt si myslim, že je to ode mě velmi drzé se o to chtít pokoušet
Kdybych přemýšlela jako ty, tak nemám s Bajkonůrem ani Fanoušem jedinou zkoušku. Zkouška je od slova zkusit, no tak to prostě zkoušejmeš, ne? )))

corgi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2012 21:46
- Nahlásit

Tak mám první poznatky z tréninku toho "nového" odložení. Copak vleže, to je celkem ještě logické. Ale to vsedě, to je katastrófe. Jdu, zastavím se beze slova, pes sedne. Řeknu Sedni, pes si lehne. Při jeho inteligenci mám podezření, že si myslí, že jsem se přeřekla a vlastně mu chtěla dát Lehni Tak mě napadlo, co se mi může stát v případě, že to odložení udělám v podstatě za pochodu? Jako že přibrzdím, dám Sedni a půjdu dál? To totiž pochopí bezpečně...

Fifi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2012 21:58
- Nahlásit

corgi
Kdyz si lehne, furt dostanes pulku bodu. Jak by rozhodci posoudil tvoji chybu, kdyz se nezastavis - muzes treba prijit i o tech 5 bodu? Nevim, jak to maj nastaveny na posuzovani.

Lemonka
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 17:21
- Nahlásit

corgi
tak to sedni trénuj na vodítku, ať nemá možnost si lehnout. a pokud vám to dělá takový problém tak poodejít jen pár kroků. nebo jen jeden dva
prý pokud bys to udělala klasicky za pochodu, tak je to chyba. jak velká, za kolik bodů netuším. asi záleží na rozhodčím.

Alexa
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 17:47
- Nahlásit

Lemonka
asi záleží na rozhodčím.
přesně, v sobotu jsem se ptala při zkouškách 2 a jeden řekl že to toleruje a nevyžaduje a druhej strhává body

Gerda
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 17:52
- Nahlásit

corgi
co se mi může stát v případě, že to odložení udělám v podstatě za pochodu?
myslim, že to bude jenom pár bodů. mě si čuba u odložení v sedě lehla, tudíž prostě úplně špatně, a vzal nám asi 3/4 bodů z toho cviku. Zkus to ještě docvičit, cvič jen to sedni, lehni, ktrý dělá spolehlivě do toho tréninku vůbec nepřidvej...anebo se prostě vyprdni na pár bodů...

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 17:58
- Nahlásit

Alexa
jeden řekl že to toleruje a nevyžaduje a druhej strhává body

a to nemají žádná školení, kde by jim řekli nějakej ofiko přístup? Dyk to je celkem důležitý, ne?

Alexa
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 18:11
- Nahlásit

kachna_
a to nemají žádná školení, kde by jim řekli nějakej ofiko přístup? Dyk to je celkem důležitý, ne?
no to maj, ale umíš si představit, že čék kterej trénuje na výběráky a musí te´d složit běháčko bude přeučovat cvik kterej už v životě nebude dělat??? Akorátse vystavuje riziku, že až bude na tom výběráku pes mu udělá při těch odloženích nějakou kravinu a tam jde o každej bod. Takže chápu že se najdou rozhodčí, zvlášť ti kteří pískaj výběráky, kteří to budou tolerovat

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 19:06
- Nahlásit

simvás, u toho odležení v sedě a vůbec teda u týhle zkoušky se, tam je přesně daný, co musí člověk použít za povel? Nemůže říct třeba místo sedni sedíí? Vůbec to neznám, jen se tak ptám ze zvědavosti

Alexa
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 19:12
- Nahlásit

Adiddaska
Nemůže říct třeba místo sedni sedíí? Vůbec to neznám, jen se tak ptám ze zvědavosti

já to třeba tak říkám, ale když bych to vzala striktně podle zkušebáku máš zastavit, dát povel sedni a rozejít se bez psa, Báře to dělá problém, tak proto jí říkám sedí

kachna_
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 19:27
- Nahlásit

Alexa
dík za vysvětlení , takže to je vlastně výmysl FCI, se kterým nemohou nic moc dělat, ani moc oficiálně být shovívaví, chápu to dobře?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 20:19
- Nahlásit

Alexa

to je dost debilní, dávat psovi povel sedni, když už sedí no tak to sedííí nějak zadrmolit a pak kdyžtak tvrdit, že to bylo sedni

Alexa
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2012 20:30
- Nahlásit

Adiddaska
o je dost debilní, dávat psovi povel sedni, když už sedí no
to mi povídej a pak ještě jednou u odložení v leže mě je teda celkem fuk essi mi za to strhne body, hlavně když prolezu, ale je to dobrá pakárna

Kalliope
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2012 06:36
- Nahlásit

Alexa
když jsme prolezli tuhle v neděli my, tak už prolezeš i kdybys vedla na vodítku třebas křečka.... hlavně bacha na ty pomocné povely kdy dáváš povel v podstatě jen při změně rytmu chůze, rozcházení se ze zastaven a při rozcházení se ke skupince.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2012 10:32
- Nahlásit

Kalliope
hlavně bacha na ty pomocné povely kdy dáváš povel v podstatě jen při změně rytmu chůze, rozcházení se ze zastaven a při rozcházení se ke skupince.
to ale bylo i předtim tak ne?

Kalliope
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2012 11:19
- Nahlásit

davidkova renata
bylo, bylo ... akorát hrozná spousta lidí si to na té zkoušce neuvědomuje.... nebo v tom stresu zapomenou na změnu tempa nebo nečekají na pokyn rozhodčího (to jsou taky body dolů), takže opravdu zbytečné ... to my to měli pünktlich, jen na takový malý nepodstatný detail, že mi Ejmulka nešla u nohy, ale plácala se asi tak půl kilometru za mnou.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2012 11:20
- Nahlásit

Kalliope
ale plácala se asi tak půl kilometru za mnou.
tak hlavně že to nebyl kilák)) to by ti asi nedal už.-)) co máš za plémě?

Fifi
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2012 11:24 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Kalliope
No nekeceeej, ze ste to s Ejmuli zvladnuly?? Tak to velkogratulace, k megazkousce pro vas!!
davidkova renata
co máš za plémě?
Ma to nejkrasnejsi, nejmoudrejsi a nejsikovnejsi plemeno vemeno, tupicka rotvicka.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2012 11:28
- Nahlásit

Fifi
Ma to nejkrasnejsi, nejmoudrejsi a nejsikovnejsi plemeno vemeno
má vlčáka jo???? tak to jooo

Kalliope
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2012 11:53 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

jo jo, tupíčka rotvíčka, to je výstižné . BHčko jsme sice daly - ale upřímně, věřila jsem, že to dá o 100 % lépe. Dost jsme za poslední dva roky mákly a někdy měla opravdu moc hezkou poslušnost, takže to co předvedla na BH mi naprosto vyrazilo dech a bylo mi to fakt líto, až jsem uvažovala, že sama poprosím rozhodč. o ukončení zkoušky. No dal nám to ze soucitu ALe blbá nálada už mě přešla je to prostě moje ochechule....

Fifi
za gratulaci děkuji, i když není moc k čemu gratulírovat

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání