| Autor |
Zpráva |
Evináč
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 07:43
- Nahlásit
Dobrý den,
je mi jasné, že tu už toto téma určitě bylo probíráno několikrát, proto se omlouvám za opakování.
Mám problém se psem. Je to čtyřletý krysařík, kterého jsme začali (ano, pozdě) cvičit základní povely až teď. Krásně se naučil Sedni a Zůstaň. Právě se ho snažím naučit Pac, ale tady nastává problém. Nejdřív jsem to zkoušela klasicky, že jsem mu zvedala packu a říkala pac a potom chválila, ale vůbec nechápal, co po něm chci. Vyzkoušela jsem to teda s piškotem v zavřené dlani, dokud nedal packu, nedala jsem mu jej. Naučil se to krásně, bezvadně reaguje na Pac..ovšem jen pokud mám pamlsek v ruce. Pokud mám ruku prázdnou, vůbec netuší, co po něm chci.
Vím, že jsme začali pozdě a chce to víc trpělivosti a času než u štěněte, ale můžete mi poradit, co s tím? Nějakou jinou fintu, jak ho Pac naučit? Případně co dělám špatně?
Děkuji předem za odpověď
Eva
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 08:36
- Nahlásit
piškot v zavřené dlani.......i když piškot v tý zavřený dlani nemáš??? nereaguje právě na tu ruku? - pěst- pac se dává, ruka jinak- nevím co chtějí.....
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 08:36
- Nahlásit
piškot v zavřené dlani.......i když piškot v tý zavřený dlani nemáš??? nereaguje právě na tu ruku? - pěst- pac se dává, ruka jinak- nevím co chtějí.....
|
Evináč
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 08:46
- Nahlásit
asi spíše reaguje na tu zavřenou dlaň, i když pokud mu ji dám zavřenou, ale bez piškotu, tak když poprvé zjistí, že tam piškot není, tak už potom nereaguje ... takže to bude chtít asi úplně jiný postup. Neznáte nějaký jiný osvědčený způsob? V podstatě jsem na internetu našla ty dva základní, zvedání packy s vyslovením Pac a potom tenhle s tím pamlskem v zavřené dlani...
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 10:02
- Nahlásit
Já myslim, že pejsek ví co má dělat, ale zadarmo ani kuře nehrabe To znám moc dobře. U nás stačí, když to ještě víc upevníme, takže to udělám třeba pětkrát s pamlskem, pak jednou bez a pak zase s a takhle postupně vynechávat. Jsou věci, které mi pořád bez pamlsku dělat nechce, třeba podávání balónku do ruky. Je přeci lepší si ho požvejkat, když za to stejně nic není Není to dobře, ale zatím se mi nedaří dosáhnout stavu, že jen moje radost bude dostatečnou odměnou.
Nebo to zkusit na hračku, jestli na ně dobře reaguje.
|
Evináč
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 10:24
- Nahlásit
To vypadá jako popis našeho Bena :-D proč to dělat, když z toho nic nemám:-D
jinak na hračku to zkusím, jenže u něj je problém, že pokud mi packu dá a já mu za to dám hračku jako odměnu, nemám šanci už od něho dostat hračku zpátky:-D ale zkusit se má vše...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 10:46
- Nahlásit
kuře nehrabe ve více domácnostech )
taky bych zmenšovala mezery mezi podáním piškoty a velkou pochvalou,nebo hračkou....
trpělivost )
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 10:46 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Evináč
já bych na tom sedni a zůstaň (protože to umí) nacvičila, že pamlsek nemusí být jen v ruce, ale na stole, na lince, v kapse, v dóze...
No a pak bych to převedla na to dej pac a s odbouráváním pamlsků bych ale vůbec nespěchala
a jinak doporučuju:
http://www.kosmas.cz/knihy/139941/101-psich-triku/
http://www.dogsandfun.com/obchod/ctyrnohy-kamarad- aneb-pozitivni-motivace-v-praxi-p-187.html
a střídat pamlsky - třeba sýr, kousek špeku, sušená střívka, plíce... na kousíčky.
|
Evináč
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 10:56
- Nahlásit
Děkuji za rady, vyzkouším a snad to půjde!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 13:17 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
kachna_
nacvičila, že pamlsek nemusí být jen v ruce, ale na stole, na lince, v kapse, v dóze...
jo tohle je velmi funkční a vhodný a funkční i naopak na zbrklouše, který když vidí že má pánik něco v ruce, tak začnou mastit jedno přes druhý
Evináč
hele nechci tady prosazovat svůj oblíbenej klikr - což teda tím pádem budu ,ale zkus si o co nejvíc zjistit o klikr tréninku.
Pes by se naučil, že chce -li z tebe něco vypáčit musí něco předvést a ne opačně - zadarmo ani kuře nehrabe, načil by se používat mozek, přemýšlet, měla bys možnost si cviky zpřesnit, zjednodušit, psovi lépe "vysvětlit".
|
Evináč
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2012 19:09
- Nahlásit
Právě si o klikru čtu na Vaši radu...zní to opravdu dobře, možná ho vyzkouším
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2012 20:53
- Nahlásit
Evináč
Právě si o klikru čtu na Vaši radu...zní to opravdu dobře, možná ho vyzkouším
tak uvidíte, třeba vás to chytne a pak bude cvičení o něčem jiném. Musíte se hlavně naučit reagovat ve správný čas -ale to vždy ve výchově či výcviku - načasování je nejdůležitější.
|