| Autor |
Zpráva |
jewarix
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 21:50
- Nahlásit
Dobrý den, před nějakou dobou se k nám přitoulal asi roční pes(jezevčík), majitele jsme se snažili najit, ale marně a tak jsme si psa nechali. Jenže pejsek začal chodit k sousedům na slepice a sousedi se vraceli s tím, že jim slepici zadávil. I přes veškeré zábrany si vždy našel nějakou cestičku kudy na slepice utéct. Prosím nevíte jak ho to odnaučit?a jak ho naučit základním povelům a výchově? Předem děkuji za odpověď Zdenka
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 22:32
- Nahlásit
jewarix
Prosím nevíte jak ho to odnaučit?
Zabezpecit plot a psa tak, aby nemohl zdrhat a lovit.
a jak ho naučit základním povelům a výchově?
Kontaktujte nejblizsi cvicak, kde vam, jako lidem, ukazou, jak psa naucit povelum a vychove.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2012 22:44
- Nahlásit
jewarix
no já bych se na odnaučování lovení slepic vykašlala a řešila plot, klidně bych mu po dobu nepřítomnosti udělala i prostorný kotec.
To je totiž strašně těžký odnaučit loveckýho psa jeho zlozvyk podpořenej vlohama (také mám rozloveného psa, ale z útulku).
Pořídila bych spoustu různých pamlsků (sýr, salám, piškoty) a začala jako u štěněte přivoláním, nejdřív vklidu doma, pak na zahradě, potom někde venku. Pak bych přidala povel sedni. Teprve až bude pes umět poslouchat, bych začla trénovat ty slepice, a to třeba takhle - vzala bych ho na vodítku k sousedovo slepicím na takovou vzdálenost, aby vás vnímal a trénovala sedni. Potom bych zkracovala vzdálenost mezi psem a slepicema, vždy bych trvala na tom, aby mě pes vnímal a neprojevoval lovecké pudy, když já o to nestojím (nevyštěkával atd.). Jako projev lovení povoluju svejm psům lovit myši
Ale na to, že by v mojí přítomnosti rozlovený pes nelovil, bych vůbec nespoléhala, předejdete tím mnoha zklamáním.
Třeba v téhle knížce jsou pěkně popsané cviky: http://www.dogsandfun.com/obchod/ctyrnohy-kamarad- aneb-pozitivni-motivace-v-praxi-p-187.html
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2012 11:05
- Nahlásit
kachna_
hezky ste to sepsala pani kachno, enem bych ešče možná dodala, že i doma na tý zahradě by měli začínat cvičit na vodítku, aby měl pánik možnost si případnou neposlušnost, nevnímavost pséka , ošéfovat.
a ještě bych navrhla, že by psékovi jméno a povel k přivolání mohli spojit navrch ještě s krmením, takže pokaždý, když by dávali misku by zavolali např. Pepooo, pocém! /či jak se psékus jmenujeú a až by Pepa přišel a v klidu se na pánika / pánčičku podíval, pak teprv by šla miska na zem.
|