Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Poslušnost - Obrana
Autor Zpráva
Motýlek26
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 15:23
- Nahlásit

Ahoj, mohli byste mi poradit, popřípadě mi dát pár nápadů, jak vyladit poslušnost při obranách? Jde o to, že jakmile jsme na obranách, můj pes má vypnuto a nějaký povel “k noze” ho nezajímá (německý boxer, skoro 2 roky), ano přiřadí se, ale je to nepřesný a chůze u nohy je něco nemyslitelného, pořád táhne za figurantem. Je do toho hrozně zapálený, miluje obrany, ale mě přitom nevnímá (není agresivní). Pokud má figuranta na očích tak spolupracuje, “sedni”, “lehni” , ale jakmile mu dám “k noze a máme jí zády k němu, tak se přetahujeme o vodítko. V tomto “stavu” ho vůbec nezajímají jakýkoliv pamlsky ani jinak oblíbený pískací hračky. Docela se mi teď osvědčil pešek, po vyštěkání revíru mu dám k noze a nalákám ho na svůj pešek, uděláme si krátkou poslušnost a když vnímá za odměnu ho pošlu na figuranta, myslíte, že je to správný postup? Ostnáč beru jako poslední variantu

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2012 21:48
- Nahlásit

Motýlek26
To co píšeš je rozhodně řešení. Začala bych s ním klidně dělat poslušnost - jako klasickou poslušnost - za přítomnosti figuranta, který na sebe zpočátku neupozorňuje, později ano. Je na to ovšem potřeba minimálně slušný figurant znalý sportovní kynologie a schopný správně reagovat.
Pokud pes půjde dobře, bez chyb, pošli ho za odměnu kousnout si, pokud ne, nic nebude Jakmile bude schopen dělat poslušnost pod bičem a figurantem na place, máš z půlky vyhráno. Osobně bych ovladatelnost při obraně nějaký čas vůbec nedělala, dokud si ho nezpacifikuješ - viz. víše.
Ostnáč beru jako poslední variantu
To je ale možná trochu škoda, ostnáč nebo EO ti práci hodně usnadní a psovi relativně rychle a jasně vysvětlí co po něm chceš. Pokud si nejsi jistá jejich použitím, konzultuj to s někým zkušeným a pokus si domluvit nějaký individuální trénink s takovým člověkem

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání