| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:25
- Nahlásit
Chodíme na cvičák s naším půlročním pejskem malého vzrůstu. Snažíme se naučit chůzi u nohy, ale je to boj. Štěnda skáče, protáčí se na vodítku a vybíhá na ostatní psy, je mně ho spíš líto a mám obavy aby se neuškrtil. Máte někdo zkušenosti z chůzí u nohy u malých plemen???Je to věkem?
|
sara03
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:29
- Nahlásit
Ahojky.
Existuje brzdící ohlávka,ale na ni bude ještě asi malej.Uvidíš,že se časem uklidní.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:37 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
brzdící ohlávka (halti) je sice dobrá, ale myslím, že spíše se uplatňuje u větších plemen....já tedy ještě nikdy neviděla žádného malého psa s haltinou.....
Pokud na psa nezabírají pamlsky ani hračka a majitel na sebe nedokáže psa pořádně soustředit, aby nebyl pes roztěkaný a pořádně vnímal povely....existuje taky ještě tzv. výchovný postroj, který je udělán tak, aby tahání bylo psu na vodítku nepříjemné mrkni na www.baron.cz tam lze koupit různé výchovné pomůcky
a jinak to chce klid a trpělivost, půlroční štěně má stále ještě spoustu energie a všechno to chce učit hravou formou a po chvilkách (půlroční pes stejně jako dítě ještě neudrží pozornost příliš dlouho)
|
Suzi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:42
- Nahlásit
Pes je ještě mlaďoučký, já bych v tom v půl roce neviděla žádný vážný problém. Bude to spíš tím, že se ještě nedokáže soustředit, chce to jen v "malých dávkách"(aby ho to nenudilo a neztratil motivaci) třeba i několikrát denně opakovat a ono se to vypiluje, uvidíš. Nejdřív to natrénujte bez cizích psů a pak spolu zkuste rušnější prostředí (cvičák).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Zář 2005 11:55
- Nahlásit
Všem moc díky za rady, budeme to zkoušet a příp. zkusíme za nějaký čas ty kšíry - vypadají dobře. PS: Je nás na cvičáku víc půlročních, ale např. labradoři,ohaři, ty nějak u nohy udrží, ale nám říkají "rušivý element" asi to chce čas...
|