Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jan naučit psa nesežrat otrávenou návnadu na zahradě - spěchá!!!
Autor Zpráva
fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 09:00
- Nahlásit

Tak nám dneska v noci vykradli auto - na zahradě, za plotem..a jelikož se bojim, aby to nebyl první krok a jako další nenásledoval dům, tak potřebuju nějaké tipy, jak jste učili, aby Vám pes na zahradě nic nesežral. Venku většinou nemám problém - blivajz mi přijde sama ukázat, pokud se v něm nevyválí, ale zahrada je její, má tu pozahrabaný různý dobroty a nad buřtíkem by nos neohrnula..před 13 lety nám psa otrávili - někdo kradl v rozestavěnym baráku naproti nám a pes štěkal..nicméně teď už místo rozestavěného baráku naproti stojí dům nový a rozestavěný barák je vedle nás..pes teda ani neštěk, spinkal spokojeně v posteli (taky v tom vichru něco slyšet, to aby měl pomalu 7. smysl), ale rodina ho chce vystěhovat ven a to už by štěkal..nikdy se jinak v naší ulici nic nestalo, takže tuhle výchovu jsem bohužel vypustila...

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 09:35
- Nahlásit

fidalka

já nejsem odborník. ale když jsem učila nežraní humusů venku,učila jsem to z tohodle důvodu-strach z otravy - i na zahradě na chalupě a to stejným způsobem, takže buřtik (ten jsem si nechala v krámě nacpat do několika pytlikůch, aby tam nebylo moc mýho pachu) nastražila jsem to na zem a šli jsme na vodítku "náhodou" okolo, při projevení sebemenšího zájmu burácivý fuj a a bylo li zapotřebí, tak škubnutí /přiměřený tehdejšímu věku pochopitelně/, až nám, to šlo tak, že si buřta prostě nevšimnul, tak bez vodidla na malou vzdálenost ode mne... větší.... větší....až jsem jako vůbec nedávala pozor, kutala jsem si v záhoně a péf měl volné pole působnosti, cáral si tak prostorem až na to narazil, celou dobu byl monitorován. krom buřtů pochopitelně i jiné pochutinky třeba jako kus grilčovanýho kuřete a tak, pochopitelně na různých místech zahrady v různý denní doby. Ale... pochopitelně nemůžu dát ruku do ohně za to, že když tam dlouhodobě nebudu.... , to jsem nikdy nezkoušela. Asi by to chtělo i to, že třeba člověk nastraží dobrotu, zaleze do baráku a bude pozorovat a v případě potřeby se s řevem vyřítí.
držím palce.

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 09:47
- Nahlásit

fidalka
Psi obvykle nemají rádi hořkou a kyselou chuť, můžeš si nejdřív vyzkoušet která je pro tvého psa horší, pak vezmeš pár kusů masa, ale tak velký, aby ho vzal do tlamy, ale nemohl ho v kuse rychle polknout, nejlépe když musí alespoň jednou kousnout a to maso natřeš/napustíš něčím extra kyselým/hořkým, no a pak to poházíš po zahradě, pes se sám naučí, že co najde na zahradě není poživatelný, na většinu psů to funguje, za vyzškoušení nic nedáš, rychlejší metoda asi neexistuje

fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 09:48
- Nahlásit

PetraK
Odmítání pamlsků máme zvládlý, od nějakýho rozloženýho děsně vonícího čehosi ji taky přes fuj dostanu, jde mi o to, aby si nevzala cokoliv s cizim pachem..koukala jsem se do historie a radili elektrika - ale to se mi moc nechce, sice nám pomohla s lovením, ale chtěla bych, aby k tomu pes došel sám, že se cokoliv s cizim pachem nežere..kdysi se řikalo, dát do věci pepř, nevim, jak je to teď, ale má s tim někdo nějaké zkušenosti?

enri
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 09:53
- Nahlásit

Neznám psa, který vydrží chodit celý den bez povšimnutí okolo pohozené flákoty. A může mít odmítačku naučenou na 101%, ale buďte si jisti, že jak vás nebude mít za zády, tak neodolá.

fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 09:55
- Nahlásit

enri
No právě, proto to nechci učit, že mu to já zakážu, ale že si pes sám řekne, že buřt (slanina, konzerva,...) s cizim pachem = nechutné cosi v hubě..ale teď ještě co do návnad dát? Pepř, chilli, citron..?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 10:01
- Nahlásit

fidalka
svoje prvníí dvě feny sem tohle naučila dokonale a že skoti sou popelnice. Nemám to ale vyzkoušený na víc psech. V gumovejch rukavicích jsem při procházkách různě ztrácela třeba kusy syrovýho masa, buřty, rohlíky. Jako Ešusová, ale s tím rozdílem, že uprostřed toho byla třá lžička mletýho pepře. A psa sem nenapomínala, chovala sem se,jako bych ho neviděla. Asi po týdnu stačilo projít kolem kusu masa i bez pepře a pes zrychlil krok jiným směrem...občas sem to ale osvěžovala. Ty kusy poživatin musely být dostatečně velké, aby je nezhltly vcelku.Aby se k tomu pepři pro kousaly. Fungovalo to stoprocentně a nikdy nevzaly do huby nic, co nebylo v jejich misce. Kolikrát si mi babička posteskla, že jim házela odkrojky od mas k obědu a že to nechtěj. Lidi před krámem a klasický krmení rohlíkem. Nic holky nevzaly. Ale jak říkám,abych za tenhle tip dala ruku do ohně, mám to odzkoušeno na málo psech.
Jo, to maso sem neházela jen při procházkách,ale kydala ho i po bytě a na chatě, na zahradě, do myších děr a tak, prostě co mě napadlo.
Bydleli sme na sídlišti, kde se okolo paneláků válely spousty vyhozenejch zbytků, tak proto sem to dělala. Mám pocit, že sem tu radu tenkrát vyčetla v mé bibli o výcviku: 400 rád pre milovnikov psou, nebo jak se to píše

fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 10:08
- Nahlásit

stetisek123
To je přesně ono, akorát ještě vymyslet co dát třeba do konzervy, kterou Tára hltá? Napadlo mě něco na vyvolání zvracení, neni to zrovna ideální, ale radši ji nechám párkrát se poblít než otrávit, ikdyž teď mi došlo, že psům zvracení nevadí, tak jako mě, takže to nechám bejt, začnu s velkejma kusama a malý snad taky nesežere..a dávala jsi jenom pepř nebo i něco jinýho?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 10:19
- Nahlásit

fidalka
Neznám psa, který vydrží chodit celý den bez povšimnutí okolo pohozené flákoty. A může mít odmítačku naučenou na 101%, ale buďte si jisti, že jak vás nebude mít za zády, tak neodolá.
naprosto souhlasim s enri..odmítačka jakou myslíš,že učí způsobem,kterej tu nebudu popisovat,stejně bys to nezvládla a stejně si nemůžeš bejt jistá..něco jinýho je odmítačka od lidí nebo cíleně učená jak píše štětísek..to mám taky ,ale nikdy bych nedala ruku do ohně za psa samotnýho na zahradě s kusem buřta..dle mne je to jen o čase,ale sežere ho stejně

fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 10:27
- Nahlásit

davidkova renata
100% jisté je pouze konečnost bytí, ale přece jenom aspoň tu šanci zvýšit..na zahradě se vyskytujeme, vyskytujou se na ní slepice, které jdou po mase (teda vlastně skoro po všem, co se dá sežrat) jako divé ( je to kruté,ale lepší otrávená slepice, než pes - a tak teď prohledávají území ) a právě vim, že cokoliv naučené přes zákaz, neni ideální a že to k čemu dojde pes sám, by mělo být spolehlivější, jen jsem chtěla radu, jak přesně na to

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 10:42
- Nahlásit

fidalka
jasně ..je to na tobě,osobně bych na to nespolíhala ani minimálně.Mě čuba též nesežere nic na zemi pokud jdeme spolu..cíleně jsem to začla nacvičovat od mala a líčila na ní pastičky,popravdě dostala příšernej nářez jakmile se pokusila,takže výsledek je,že něco leží na zemi,ona to obejde obloukem s provinilým výrazem..Já za to ale nemůžu,že to tu leží ,což já komentuju nasraným tonem,takže jí v tom utvrzuju pořád(asi to neni dost pozitivní a výchovný,ale na to seru,tady předloni otrávili 9 psů,takže lepší psa poněkud vykolejit i třeba nespravedlivě,než ho vézt do kafilerky).Takže já to řešila cíleným položením návnady a vejpraskem,stačilo párkrát,výsledek je velmi uspokojivý,ale vim přesně,že bejt někde sama delší dobu,neklapne to..jsem realista

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 11:14
- Nahlásit

stetisek123
fidalka

jen ještě dodám - ano, jsou jedinci, který ani pepř, ani chilli bohužel neodradí. Byla jsem v majetku jednoho . Živě si pamatuju, jak si Murphy pomlaskával balíček pepře? Chilli NIC. tam nezabralo vůůůbec nic. Měl plechovou hubu a kamarádky pitbulka taky . Leč to šlo jedince v obou případech neuvěřitelně pažravé, myslím, že případě, že pes respektuje zákaz, tak není-li tím nenažrancem, je tohle určitá cesta. Jsou to psi, takže není nic stoprocentní, ale lepší tisíckrát lepší něco udělat, tak ať to klapne.

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 12:50
- Nahlásit

Myslim, že 100% odmítačku na nalezený žrádlo nenaučíš. Nevim, jak strašnej strach by pes musel mít z trestu, aby to nesněd...leda by byl naučenej to přinýst a dostat za to odměnu od tebe...ale nevim, k tomuhle cviku jsem skeptická, leda snad u echtgold nežravýho psa...

Grin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 13:01
- Nahlásit

fidalka
achjo pani... doufám že se tvoje podazření nepotvrdí
btw co Tara když vykrádali auto?

fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 13:23
- Nahlásit

Grin
No spinkala v posteli, co myslíš, tiše jako myška já taky doufám, že jejich cíl bylo jenom to auto, ale když jim takhle krásně vyšlo auto (ani nehoukalo), tak aby příště nezkusili dům a přece jenom zbavit se psa je v dnešní době tak pohodlné a snadné... a navíc teď rodiče chtěj, aby byla venku...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 13:31
- Nahlásit

fidalka
neodnaučíš, kdo tvrdí že má 100% odmítačku tak kecá.M§žu nechat cokoliv na zemi i celej den, nej lahůdku, když tam budu ale nesmím odejít, to zhltnou, pokud tam budeš tak si to nevezme třena ale když odejdeš tak na 99.9% procenta ano

Grin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 13:32
- Nahlásit

fidalka
vsak jsem si myslela, ze to tak nejak bylo ale je jasny ze vasi ji ted budou chtit mit na zahrade aby hlidala. drzim paleec, ale jak ji tohle naucit nevim

fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 13:41
- Nahlásit

Grin
Aranku nám otrávili fridexem, kterej je prej sladkej, takže bych musela docílit toho, že se k tomu pomalu ani nepřiblíží

Gerda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 13:51
- Nahlásit

fidalka
máš nějakou možnost nechat ps v takový části zahrady, kam je horší přístup? Kde je pes oddělenej od plotu a nedostane se k něčemu, co tam někdo pohodí? Třeba někde v části zahrádky za domem...nebo tak něco...

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 14:03
- Nahlásit

Taky jsem si jistá, že odmítačka u psa, co je sám na zahradě není reálná, udělat kotec, tak aby viděla na přístupová místa, husté pletivo, aby se tam nedalo nic hodit. Může odtamtud štěkat i tak. Nepředpokládám, že by někoho kousla, když tam vleze banda zlodějů, stejně uteče. Nebo jí ublíží fyzicky, stačí nůž.
A pak samozřejmě vydatné procházky pod dozorem.

fidalka
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 14:23
- Nahlásit

Gerda
Ebony
Za barákem je, když nejsme doma a v noci doma, právě z důvodu, aby jí někdo neotrávil..jako já se ani nedivim, že neštěkala, protože v tom vichru, kterej v noci byl, nic slyšet nemusela, a navíc vál směrem ke zlodějům..jenže jak vědet, že auto nebylo začátek..asi nám začnou obhlídky zahrady, ale po ní nám chodí i kočka s kocourem, slepice, vše se ohlídat nedá.. auto už budeme dávat na parkoviště blíž k baráku a ne vedle pole..

Grin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 14:50
- Nahlásit

fidalka
Aranku nám otrávili fridexem, kterej je prej sladkej, takže bych musela docílit toho, že se k tomu pomalu ani nepřiblíží

a klásná byla moc

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 15:25
- Nahlásit

davidkova renata
jako nebudeš mi věřit,ale tenkrát sem si byla 100% jistá, že nic nevemou. Prostě se bály. Není to pozitivní motivace od Grinečkový a jak sem psala, nevím, jestli by to zabralo na všechny psy, ale tyhle dvě s odstupem sedmi let sem to tak naučila. Nevzali ani šunku s rukou mého pidi synovce, zbytky na kompostu, spíš reagovaly bázlivě. Když někde zahlídly cokoli vábivého a tak spíš přikrčeně odklusaly, než by to šly pořádně očuchat. Netuším, zda bych to dokázala znovu a zda v tom třeba nehrála roli i povaha, ale z misek jedly vše, co sem tam dala a hltaly. Takže to nebyla nežravky. Obě ale byly povahově podobné, klidné a rozvážné.
fidalka
já nic jinýho než pepř nezkoušela, neměla sem ani nápad, zpětně mě udivuje, že když psi vyčuchaj miligram koksu v kamijonu, že nepoznaly, kde pepř je,ale možná to braly jako "boží trest" Něco nazvracení i myslím je pozdě, ten reflex by podle mě musel být okamžitej a ráznej. Pepř obalí hubu a hodinu se ho nezbavíš.Tuhle mi náhodně holky podobně zařeagovaly na ředkev. Neochutnala sem jí a rovnou jim jí mixla do jídla a strašně šaškovaly, otíraly huby a třepaly hlavama. S konzervou bych to udělala tak, že bych kydla lžíci na trávu, doprostřed lžičku pepře a pak opatrně oplácat dokola, aby se pepř nerozvířil napovrch.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 15:27
- Nahlásit

kejtlin
neodnaučíš, kdo tvrdí že má 100% odmítačku tak kecá.
ti Ď, škoda, že už holky nejsou živy. Já měla i zpětnou vazbu od lidí co je viděly nebo jim zkoušely něco dát

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Led 2012 17:34
- Nahlásit

stetisek123
fakt škoda, ráda bych to viděla ovšem odněkud kde bys ty nebyla vidět ani cítit protože to si psi taky nevezmou pokud vědí že tam jsem

stetisek123
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 10:54
- Nahlásit

ale já tam nebyla, to byl pes s babičkou na chatě a já byla ve škole. Pak třeba venčila máma a přišla mi hlásit, že sousedka ji chtěla dát piškot a ona si nevzala. Volala mi kvůli tomu, že je asi nemocná. Jednou zase přítel kopal míček Dustyně a prej spadnul do nějakejch zbytků, prý hromádka kostí z kuřete a rohlíky a tak. A DUsty, ač vášnivá aportérka, co by za míček položila život. Tak od toho utekla. A spousty dalších, co se mi nevybaví. Třeba to, že pes byl celej den na zahradě, kde babička na kompost nosila všechny zbytky jídel: omáčky, knedle, brambory, masa, šlupky, prostě všecko a nikdy nic nezmizlo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání