Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivní na ostatní psi
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
muka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 20:07
- Nahlásit

Ahoj, mám psa který je z útulku. Vypadá jako flat coated retriver povahou i vzdledem. V útulku se porval o fenu a když jseme si ho vzali z útulku tak ho naší vinou pokousal labrador a to dokonce dvakrát takže asi chápete jak se chudák bojí ostatních psů a napadá je, tuhle se pustil do malého křížence na vodítku, vím že je to moje chyba ale je to můj první pes.
Máte nějako radu jak mu ukázat že psi mu neublíží.
Napadlo mě že ho vezmu do města a budem chodit mezi psi a pamskovat.
Jinak fenky miluje hlavě velká plemena nejlépe s pp.

leyenda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 20:11
- Nahlásit

muka
Napadlo mě že ho vezmu do města a budem chodit mezi psi a pamskovat
To te napadlo dobre, jsi strasne chytrej

muka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 20:14
- Nahlásit

Takže bude výlet ale snad nedopadnu jak kámoška tý yorka skoro sežral vlčák.

muka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 20:36
- Nahlásit

a nemáte tu někdo pár triků jak nacpat pas do autobusu bez použití násilí?
A naučit ho nosit pořádně náhubek on nenávidí věci na tlamě

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 20:45
- Nahlásit

muka
náhubek -do něj dej nějakou dobrůtku, pak nasaď a prodlužuj intervaly ,co ho má pes na nose.
je dobrý v tu chvíli,pokud to jde ho nějak zaměstnat, aby na náhubek zapoměl.
autobus- jsem to řešila se štěnetem- konenčná autobusu, poprosit řidiče a psa nechat v klidu nastupovat a vystupovat a chválit)
mě to zabralo,ale já měla psí mímo.

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 20:49
- Nahlásit

muka
Nech pred nim do busu nastoupit fenku s PP v kosiku. Treba mu to sepne.

muka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 21:01
- Nahlásit

dobrůtky do náhubku dávám dokonce ho měl i na procházce ale on s nim sekal trávu je s nim dost nebezpečnej a tváří se jak vrah.
Ta fena by asi zabrala.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 21:10
- Nahlásit

muka
Hele a jak pes pozná, že je fena s PP?

Tondas
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 21:11
- Nahlásit

muka
Jinak fenky miluje hlavě velká plemena nejlépe s pp
a jak pozná že jsou s PP ?

Fifi
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 21:13
- Nahlásit

Eldoguero
No bude mit ten PP v kosiku, to da rozum do hrsti prece.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 21:25
- Nahlásit

Fifi
Aha, ale co když zrovna nebude mít košík, to se od teď musí každá čupka na potkání legitimovat?

muka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 21:38
- Nahlásit

Nevim jak to pozná ale jde jen po papírácích kříženců si nevšímá

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 21:59
- Nahlásit

muka
kříženců si nevšímá
A co ti čistokrevní bez PP, jak jsou na tom?

žanda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 22:08
- Nahlásit

muka
pak vzít jinej košík,ne kovovej...........

muka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 22:12
- Nahlásit

jak který.
ale zajmaví je že když kolem nás jde kříženka tak dělá žě jí nevidí ale když je to třeba border kolie s pp tak šílí ale nezáleží jestly hárá nebo ne, děsím se toho co by se stalo kdyby jednou utekl
pod kopcem totiž bydlí chovatel českých fousků má 3-4 feny.

muka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2011 22:14
- Nahlásit

košík má plastovej

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 09:53
- Nahlásit

muka
A ty se těch majitelů ptáš jestli ti psi mají rodokmen, nebo jak to víš, že jsou s PP. A co třeba s PP, ale nestandardně zbarvení?

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 10:05
- Nahlásit

Plastovej košík je na ho..o, to vadí na čumáku každýmu psovi.

Tondas
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 10:20
- Nahlásit

muka
flat coated retriver
a nemůže to být vlkošedý NO ? Třeba se jen dobře maskuje. Nebo možná výmarský ohař

muka
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 11:11
- Nahlásit

Se všema se znám doma znám.
Na ho..o je můj pes má zvláštní velikost třeba s postrojem to bylo peklo, ten menší mu byl malej a ten větší velkej.
A košík je to samý jedinej co mu docela seděl byl plastovej a ještě béžovej.

muka
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2011 21:25
- Nahlásit

Jen se zeptám přijde Vám normální pustit psa z auta bez vodítka ikdyž kolem jdou lidi se psem na krátkém vodítku?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2011 11:57
- Nahlásit

muka
Ani nepřijde a vcelku mě nezajímají řeči o tom, že ten pes (z auta) je hodný, hravý, nekonfliktní
Většinou se jde na průchozího psa minimálně podívat a ne každý pes je nekonfliktní, pohodový a hravý, že
Považuju to minimálně za neslušné.

muka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 22:17
- Nahlásit

Pořebuji zase radu
1. se musím pochlubit že už můžem projít kolem psů bez vrčení kňučení a vývrtek na vodítku a teď uvažuji co by se stalo kdybych ho nechala se se psem očuchat. Co myslíte ?
2. se chci zeptat jestly nebudem na zkouškách podezřelí když má v očkovacím průkazu zatím jen jedny očkování ?
3. Co mám dělat když mi pes zdrhne za srnkou, králíkem ? ale po chvíli zase přijde sedne si předemně chválit? trestat ?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 11:44
- Nahlásit

muka
ahoj
1. jestli myslíš na vodítku, tak to bych rozhodně nedělala, je sice dobře, že už můžete projít kolem psa bez šílení, ale za takhle krátký čas to předpokládám bude jen dost "křehké příměří".Pokud ho chceš nechat kontaktovat se psy, pak si najdi nějakého (nějaké), který nebude mít snahu toho tvého napadat a ideálně ho ani nijak extra sám nekontaktovat. A společně je někde na ĺouce pustit. Pokud se bojíš, že by tvůj pes mohl napadnout, nech mu košík.
Nevol psy výrazně menší, nebo řekněme, křehčí než je tvůj - pro jistotu.
Jen ale jedno upozornění, jsi si vědoma toho, že pokud dojde k nějaký potyčce, začínáš se vším znovu a od začátku a každou touto chybou půjde náprava hůř? Jde o to, jestli poznáš, že je opravdu už ten správný čas a jestli dokážeš v případě, že by něco adekvátně zasáhnout
2. tohle moc nechápu, ale v zásadě na zkouškách apod. je důležité poslední očkování, které nesmí být starší jednoho roku a tuším, že někde by mohli požadovat i ne mladší než 30 dní. Tedy např. když chceš jít se psem na akci 1. března 2012 nesmí být pes očkovaný před 1. březnem 2011 a ani ne v únoru 2012 - nevím jestli to vysvětluju jasně.
3. tohle je rozhodně na delší psaní. Jde převážně o přivolání - odvolání od zvěře, na kterém je potřeba pracovat týdný a týdny a možná i měsíce a v podstatě celý život psa (aspoň tréninkově). V případě, který uvádíš ty rozhodně netrestat, ale ani nechválit, spíš to jakoby "přejít" třeba si povzdechnout cosi nespokojeným tónem. Nic tím nezkazíš, ale zároveň to ani není řešení. Je potřeba pracovat na tom, aby pes za zvěří vůbec nevyběhl, nebo alespoň, pokud vyběhne - IHNED (tedy do pár desítek metrů, v případě,že pes v podstatě šlápne na zajíce apod. často se nechá strhnout ke štvaní, nebo pokud ho ke štvaní strhne druhý pes) se vrátil.

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 11:56
- Nahlásit

muka
1. se musím pochlubit že už můžem projít kolem psů bez vrčení kňučení a vývrtek na vodítku a teď uvažuji co by se stalo kdybych ho nechala se se psem očuchat. Co myslíte ?
Já to moc nedělám, pokud nemám jistotu, že jak můj, tak cizí pes k sobě cítí sympatie, ono hodně psů už to očmuchávání těžce nesou. Ono jak se točí kolem sebe, tak někdy je to okamžik a vlítnou si do kožichu.
2. se chci zeptat jestly nebudem na zkouškách podezřelí když má v očkovacím průkazu zatím jen jedny očkování ?
myslim, že ne, u nás co rok to ztráta očkováků (dvě stěhování a dvě rekonstrukce a nikdo to nikdy neřešil)
3. Co mám dělat když mi pes zdrhne za srnkou, králíkem ? ale po chvíli zase přijde sedne si předemně chválit? trestat ?
ta rada asi bude znít blbě, ale hlavně to prostě nedopustit. Každym takovymhle útěkem si u psa posiluješ nežádoucí chování (a to celkem hodně). Jinak nechválim, netrestám.
Tenhle návod od PetryK je myslím výborný:
PetraK
Chtělo by to najít místo, kde jsou bažanti a křepelky, ty sedí do poslední chvíle. Mně se osvědčilo mít stopku v ruce, pro mě to bylo napojení na psa, byla jsem si jistější, mohla jsem pozorovat psa. Chce to mít výdrž a chodit tím polem, trávou furt, však ona na něco narazí. Nechala jsem vždycky předtím Ešus vylítat někde jinda, vyblbnout a pak jsme šli se stopkou hledat žvížata. Oči jsem měla furt na psovi. Myslím, že na každém psu se pozná, když zvěř navětří, v ten moment jsem dala čekej! (pochopitelně zpočátku nereagoval, takže se zastavil právě o tu stopku), jakmile zareagoval a počkal na mě, jásání, chválení, odměna (tu zpočátku taky vůbec nechtěl, jen se klepal aby mohl vyrazit -takže jsme se učili vydržet v tom čekej- pak začal i odměnu vnímat), když už poslechne na to čekej! tak panička jde dopředu a zvěř vyplaší, jakmile pes vystartí, zase čekej! a hrozná radost, jásání ohňostroje, pentle apod. někdy můžete udělat změnu, že po prvním čekej, půjdete spolu - pes u nohy, pánčička připravená s povelem čekej! na moment, že pták vyletí, jindy po prvním čekej z toho místa odejdete, prostě tak, aby pes nevěděl, jak to půjde dál. Nevím, jestli jsem to popsala úplně tak, aby to bylo pochopitelný, navíc jsem laik, ale u nás tohle zafungovalo.

a je to z tohohle tématu:http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_11851_0.html #25,

muka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 13:26
- Nahlásit

Já už poznám že chce začít tak ho zavolám ale dvakrát jsem to nestihla a jednou zdrhnul i se stopkou co se mi vytrhl z ruky.

Máme jednoho psího kamaráda jedenáctiletýho NO, byl s náma na procházce (na vodítku) a dělaly že se nevidí. A to NO nemá rád psi tak Max mu nevadí.

martinjikes
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 14:36
- Nahlásit

muka
Tak pokud byste měli nějaké problémy většího rázu či by to užpro vás byla velká muka, můžete pejska ponechat u nás. Bohužel jsme se teď museli jednoho z našich čumáčků zbavit a tak nějak máme stále silnější pocit, že nám tu někdo chybí. Bohužel se nedalo nic dělat, paní starostka rozhodla, že prý je podezřelý ze spoluúčasti na zatoulávání se kočiček v našem okolí. Navíc nám na to z obecní kasy i přispěla, takže jsme to zas tak moc nepocítili.
Takže kdyby jste pro svýho flatíka hledala krásný nový domov a milující pánečky, neváhejte a kontanktujte nás.

Grin
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 14:39
- Nahlásit

martinjikes
vy jste se zbavili psa za peníze od starostky jak přesně??

martinjikes
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 14:47
- Nahlásit

Grin
Neměl jsem v úmyslu vás vylekat a ani se lekat nemusíte. Pejsek šel prostě na lepší. Samozřejmě vše proběho zcela humánně a platné a závazné právní normy nebyly nikterak porušeny. Má se určitě fajn, jen možná trochu teskní po té spoustě zábavy, co u nás měl. Ale kdo ví, třeba je rád, že může v klidu odpočívat.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 14:47 - Změnil/a: Jebloň
- Nahlásit

martinjikes
myslím,že jestli je někdo jen trošku soudný,psa vám nedá.A du blejt!!!!!

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání