Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Mia - fenka otvírá nejen dveře, ale i okna
Autor Zpráva
Hančule
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 16:18
- Nahlásit

Zdravím Vás a jsem tu opět s naší milovanou Miou, naučila se něco, co může být celkem nebezpečné. Nevím, jak to mohla udělat a nevím, jak jí to odnaučit, neboť přede mnou to nedělá. Dveře přede mnou tedy zkusí otevřít, ale že začne otvírat plastová okna? Ani vůbec netuším, jak to zvládla, ale teď už 3 krát jsme přišli po práci domu a okna byla dokořán. Nic s nimi není, jsou nová a nepoškozená. Chápete to? Nevíte,jak ji to odnaučit?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 16:47
- Nahlásit

Hančule
Otočit kličky, nahoru je neotočí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:25
- Nahlásit

Vlčáčková
Otočit kličky, nahoru je neotočí.
no dobře, u nás mají kličky (na dveřích) tak 80% spolehlivost, že je pes neotevře. ale je fakt, že se výrazně snížil počet úspěšných otevření, takže si myslim, že je tam dost velká šance, aby je pes neotočil.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:37
- Nahlásit

cernej caj
Myslela jsem kličky na oknech, protože klika na dveřích se dá eliminovat zamčením těch dveří. A pochopila jsem to tak, že jim jde jen o vnější obal bytu, takže otevírání klik vnitřních dveří tolik nevadí.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 18:44
- Nahlásit

Vlčáčková
jj, já vím jak si to myslela, jen že to otočení klik nemusí být 100%, tak aby se Hančule kdyžtak nedivila kdyby to nezabralo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:18
- Nahlásit

cernej caj
Jasně, zabrat to nemusí. Například jsem viděla video, jak pes i odemknul visací zámek, aby se pustil ven.

Vero
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:41
- Nahlásit

My máme na oknech zámky, určené kvůli dětem.
Ale nevím, jestli to jde namontovat na okno dodatečně. Ale nějaký řetízek jako do dveří by navrtat jít mohl.
Jinak zírám, to snad má někdo křížence psa s vopicí

Pakunobecny
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 21:50
- Nahlásit

Hančule
Na tu máš http://absolut-bohemia.cz/index.cfm/plastova-okna/ prislusentstvi/detska-pojistka/

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2011 21:57
- Nahlásit

Hančule
Nechti ti úplně kazit náladu, ale mám takový pocit, že jakmile se toto pes naučí, tak to bude zkoušet pořád a pořád.
Těžko se to odnaučuje, hlavně proto, že to čoklid dělá většinou za pániččině nepřítomnosti
Někdy pomůže otočení kliky, ale někdy taky ne.
Kupříkladu jeden z našich psů si umí otvírat dveře všemožného typu zavírání včetně koule
Onehdá se pokusil si i odemknout, když zůstal klíč v zámku vchodových dveří (zevnitř, byla jsem doma, takže se mu to nepodařilo, ani se mu nepodařilo ten klíč zlomit ale od té doby to už neriskuju)
Okna nejsou překážkou, když nejdou otevřít, 100% jdou rozbít
Dále si otvírá lednici, mrazák, kenelku ...
Není síla, která by mu v tom zabránila, jediný co nás napadlo, je el. ohradník (tak jak je třeba pro ovce), normálně mu natáhnout drát kolem těch oken a připojit (autobaterie stačí, ale připojení bych nechala někomu, kdo to umí), později by měl stačit jen samotný drát, nepřipojený, pes si pak dá bacha.
Ovšem upozorňuju, že jsou koumáci, kteří se to budou snažit "očůrat", tak by bylo asi dobrý hned zezačátku vychytat případný mouchy

hancaw
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 08:50
- Nahlásit

Hančule jo měla jsem doma něco podobného jen v koňské podobě a zvládl kliku od zahrady i otočenou nakonec jsme instalovali řetěz a zámek a i to bylo neustále uslintané jak se snažil.... na čokle mi pomohla dětská pojistka a to jak na dveře a okna tak i na skříně..... což neznamená že by to přestali zkoušet

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 10:07 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Když to tady tak čtu, jsem moc ráda, že mám tak "hloupý" psy, kteří se nesnaží dostat z domu ven, ale zásadně z venku domů. A na to, jak si otevírat, by stejně asi nepřišli. I když: kamarád je podezírá, že se vevnitř zamkli ... ale já myslím, že to spíš je nějaká vada zámku.

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 11:39
- Nahlásit

Mojí kamarádce se její berňačka v pokojíčku zamkla....vchodový dveře taky umí otevírat, nechápu ale, jak se zvládla v pokoji zamknout...Mařena se jen zamkla u Crysy v autě, když zoufale čuměla krz okýnko a pak nohou sjela na zamykací čudlík pod oknem.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 11:46
- Nahlásit

Gerda
Mojí kamarádce se její berňačka v pokojíčku zamkla....
Tak si vzpomeň na němce v Mrdicích a jejich psa v chatce.

Gerda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 11:48
- Nahlásit

Jebloň
ajo ))))))) to jsem taky nechápala, jak se tam může zamknout ))))

Jebloň
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 11:49
- Nahlásit

Gerda
ajo ))))))) to jsem taky nechápala, jak se tam může zamknout ))))

kouzelník

Hančule
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2011 12:12
- Nahlásit

Lidi, díky moc, my ty kliky odmontovali :-D Pač mi přijde, že si je dokáže otevřít i pokud se otočí. Vrtat do nich nemůžeme, jsem v pronájmu rodinného domu a to by asi majitel nepřežil :-D

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2011 22:13
- Nahlásit

Gerda
Jebloň
Zamknout se může úplně v pohodě, pokud je v zámku klíč - jak šátrá po klice, tak packou otočí klíčem a je to

Hančule
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 14:05
- Nahlásit

Eldoguero
Ta moje, to dělá tlamou...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2011 14:29
- Nahlásit

Hančule
Nebo tak

Hančule
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 18:49
- Nahlásit

Jinak jsme pořídili konečně dveře do kuchyně a Mia je jen v chodbě, dala jsem jí tam nějaké mé staré věci, boty, hračky a ona tam má své králoství a hoví si tam, dokonce dnes poprvé, co byla doma sama 7h. neudělala ani loužičku

Tyler
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2013 19:32
- Nahlásit

Ještě jsem neviděl psa, který by uměl otevřít posuvné dveře.

kachna_
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2013 21:29
- Nahlásit

Tyler
posuvné dveře.
no myslím, že proti tomuhle řešení by majitel domku, kde je Hančule v pronájmu nic nenamítal

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2013 22:02
- Nahlásit

Tyler

Ještě jsem neviděl psa, který by uměl otevřít posuvné dveře.

Málo jsi viděl. Moje psiska bez problémů, ani je to nikdo neučil. A hádám, že rozhodně nejsou sama.
Ale dobrý pokus.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2013 09:27
- Nahlásit

Tyler
Posuvne dvere do skrine idu aj nasmu celkom dobre otvarat, povedala by som uplne bez problemu Tiez sme neucili Ale je fakt, ze tie navon ci interierove su asi tazsie, ale dam vediet, cochvila sa stahujeme a posuvne mame

Tony
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2013 20:56
- Nahlásit

Asi před půl rokem přišel spolubydlící domů a byl otevřený mražák, tehdy jsme to svedli na moje špatné zavření. Od té doby, vždy když odcházím z domu kontroluju, jestli je v kuchyni vše OK. Včera se situace opakovala - jenže já včera mražák nenavštívila...

Začínám mám takového tucha... protože když jsem dneska vytáhla ty namrzlé šuplíky ven a jeden z nich odnášela pod peřiny, tak než jsem se vrátila, chlupatá členka domácnosti už měla vyndanou domácí psí játrovou sušenku a lízala ji v pelechu jako nanuk (šla na jistotu).

Myslíte, že je to pravděpodobné? Nikdy se jako koumák nechovala, do odpaďáku můžu i před ní hodit cokoli (včetně masa) a pak ji nechat samotnou doma a nic se nestane. Dveře neotvírá, ale ten mražák začíná být podezřelý.

MarťaB
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2013 22:39
- Nahlásit

Musím taky říct, že mě se ani ne půlroční štěně posuvné dveře naučilo otevírat velice brzo, ač to ždného mého jiného nikdy ani nenapadlo .. vymyslela jsem toho spoustu, blokovala to vším možným, pes to shodil, odsunul.. pomohlo až nacpat mezi dveře a futra přeložený obal od krabicového mlíka, ať to otevřít nejde

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání