| Autor |
Zpráva |
evous
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2011 22:25
- Nahlásit
Naše 3měsíční štěně při hře klape zubama a vyjíždí po rukách a kouše, nevím jak ho to odnaučit na fuj ani potrestání nereaguje, nezabírá ani ignorace ani podání hračky, za chvíli to dělá znovu. vím že to asi dělá každé štěně, ale jde mi o to že má velký stisk a bolí to, tak bych ho to ráda odnaučila. jedná se o křížence německého křepeláka (matka) a pitbulla (otec) po něm má nejspíš takovou sílu. Máte někdo zkušenost s takovým mixem? děkuji
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 00:11
- Nahlásit
Vy ho trestáte za to, že si hraje? Tak mu do tlamy strčte něco, do čeho si smí kousnout pořádně...
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 08:57
- Nahlásit
vypísknu pořádně auuuuu a ukončím hru.
Ale opovažte se ho za to trestat!
|
evous
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 10:27
- Nahlásit
Jak jsem psala, tak mu dám vždy okamžitě na kousání hračku, hlasité auu a konec hry taky nezabírá, při další příležitosti to dělá znovu. A netrestám ho za to že si hraje, ale když se mi zakousne třeba do ruky a drží a nechce pustit tak ho vytahnu za kůži, tím myslím to trestání...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 10:44
- Nahlásit
My máme v práci štěně, který vůbec nekouše, je strašně klidný, neřádí, neškodí, je to strašně hodnej a laxní pes...nemůžu si na to pořád zvyknout, mám pocit, že je nějaký nemocný...prostě je to aktivní hravý štěně, samo ještě nemá předtstavu síly skusu, musíte mít trpělivost a cpát do huby to, co žvejkat silou mocnou smí. Každej, kdo má štěně vypadá na rukách jako klient Dropinu, tak to má být )) Pokud je vztekavý državý nebojácný, najděte mu šikovnýho figuranta, naučí vás směřovat hru třeba do budoucí hry na obranu, štěně se bude učit řízenou hlodavou a zakusovací hru, může si lovit hadřík, zničí se při tom, doma už bude jen chrnět. Učte ho, že hry se hrajou venku, doma se dělaj aktivity klidový. Třeba si tim dáte dobrej základ pro učení samostatnosti a domácí spaní pro případ "opuštění" pejska v pracovní době. Doporučuji zakoupit trička s dlouhým rukávem. Neřešila bych štěně aktivní, ale štěně pasivní, příliš klidný, to by mě asi znervoznělo víc. Nebojte, až bude mít nový zuby, už to nebude tak bolet.
|
evous
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 11:01
- Nahlásit
Gerdo, děkuji za rady, zkusíme tedy takový přístup Jinak máte pravdu s tím že štěně má být aktivní, kamarád si také pořídil štěně které nic nekouše, tváří se ustaraně a skoro si nehraje, tak jsem se ptala jestli je v pořádku a prý je, mě to přijde divný na nové zoubky se docela těším
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 11:03
- Nahlásit
evous
Jak jsem psala, tak mu dám vždy okamžitě na kousání hračku,
mně se líp osvědčil hadr a dál pokračovat ve hře - tahání o hadr. Mně by asi taky víc bavila "interaktivní hračka" (člověk).
při další příležitosti to dělá znovu.
no, to štěňata dělávaj, ne?
ale když se mi zakousne třeba do ruky a drží a nechce pustit tak ho vytahnu za kůž
Já to neumim moc popsat, ale prostě když se štěně nechtělo pustit, tak jsem mu rozevřela tlamu sama, no a při tom jsem mu "nááááhodou" ten nos malinko přicpala.
No a když to fakt přehání a divočí, tak s nim buď jdu ven nebo ho s hračkou na chvilku vyrazim ven. Takhle hodně aktivní plemeno prostě asi bude potřebovat odpovídající vyžití.
Gerda
štěně pasivní, příliš klidný, to by mě asi znervoznělo víc
jo jo, štěně má bejt dráček
|
evous
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 11:11
- Nahlásit
Kachna
To rozevírání tlamičky taky dělám, vlastně musím vždycky když požírá něco co nemá, nikdy nic nepustí dobrovolně. Jinak s tím vyžitím je ted momentálně problém, protože je náš pejsek po nemoci a nesmí zatím chodit ven...tak doufám že až vyrazíme zase řádit ven, tak se zklidní..
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 13:08
- Nahlásit
evous
Učte ho, učte ho, učte ho, věnujte se mu pořádně, všechno, co do něj v "dětství" vrazíte, se vám bohatě v dospělosti vrátí. Zvažte, jestli a čemu byste se chtěli s pejskem v budoucnu věnovat, jestli třeba nějakýmu konkrétnímu sportu, podle toho už teď to učení můžete směřovat. Nemyslim tím drilovat štěně povelama, ale třeba pokud vás baví stopování, učte pejska čuchací hry, hledání hračky, schovávání hračky, nošení hračky, tahání a boj o kořist, k tomu se pomalu přidá učení štěněte na rychlejší vzruch a rychlejší zklidnění, učte ho ovládání se, že když něco moc chce, ať si o to bojuje, ale třeba potom už to chtění bude muset ovládnout a splnit "něco", aby svojí vytouženou věc dostalo, učte ho, že ty bezva věci a to nejlepší máte u sebe vy, dáte si tím základ na přivolávání štěněte, učte ho, že nejlepší je kousat do jinýho štěněte, voni si spolu vyzkoušej, co bolí a co nebolí, nafackujou si sami za bolavý kousání, štěně pozná, že pořádnej stisk na vlastní kůži bolí, naučí se stisk ovládat, učte ho, co je dobře, bohatě to odměňte, co dobře neni, to je z vaší strany nedovcičený a pes za to nemůže, takže netrestat, ale naučit, co se dělat má. Prostě si s nim hrajte a u tý hry ho všechno učte. Je to prostě list papíru, kterej sice má nějaký řádky předkreslený, ale vy do nich píšete a finál grafickou úpravu si z největší části děláte sami Přeju vám, ať je tenhle papírek hustě popsanej, bez hrubek a nutných oprav.
|
evous
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2011 17:36
- Nahlásit
Gerda
moc hezky napsané děkuji za vaše rady
|
pavlinkan
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 19:59
- Nahlásit
Nám se zatím osvědčilo také hlasitě zaječet no spíž jakože zapištět au a on většinou pustí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2011 20:20
- Nahlásit
pavlinkan
tož to u nás psíka vybudilo eště k větší agresi
|