Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stále se počůrává
Autor Zpráva
enri
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 21:18
- Nahlásit

Nevím si rady - naše 8měsíční fenečka nám stále nevydrží přes den bez čůrání. Je sama 7 hodin a pokaždé se počůrá (je na omezeném prostoru, ale ne tak malém aby si musela načůrat do pelíšku). Přitom přes noc vydrží i 10 hodin nečůrat. Když mám odpolední, je sama doma cca 4 hodiny a i tak je občas loužička. Naprosto nechápu proč to dělá, přeci v tomhle věku už musí vydržet

kejtlin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 21:21
- Nahlásit

enri
co je to za plemeno? nemá před háráním?nebo není nastydlá?

enri
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 21:33 - Změnil/a: enri
- Nahlásit

kejtlin
Nastydlá není, ono to není jen malé učurnutí. Podle mokré deky je ta louže docela pořádná.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 21:34
- Nahlásit

enri
některým to trvá déle, ale může mít třeba i nějaký zdravotní problém

LucieS
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2011 22:55
- Nahlásit

enri
Trestáš ji za to? Jestli jo, může to být tím. Některý pes nemusí pochopit, co se po něm vlastně chce.

Jinak nastydlý pes (nebo se zánětem močáku) udělá klidně maxi louži těsně po příchodu domů.

enri
Člen
# Zasláno: 24 Lis 2011 15:31 - Změnil/a: enri
- Nahlásit

LucieS
Za loužičky jsme ji nikdy netrestali. Ani teď ji nedávám najevo že je to špatně, mlčky to uklidím ...
Jinak si na čůrání umí říct dost důrazně, jen tyhlety "nehody" když je sama doma.
Ještě zkusíme skáknout na veterinu, zda tam přece jen není nějaký zánět. Ale asi nebude. Tohle se vlastně děje už půl roku, ale to jsem si říkala, že ještě nevydrží.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2011 00:00
- Nahlásit

enri

A nemůže to být příznak separačky?

enri
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2011 22:32
- Nahlásit

Adiddaska
Feňule je v povaze naprosto vyrovnaná, venku nezávislá (na můj vkus občas až moc). Po našem odchodu z práce nenaříká a doma zas tak úplně sama není - jsou s ní v bytě ještě další dva psi.

drakka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2011 17:47
- Nahlásit

enri
moje fenka mela obcas nehody behem doby co jsem byla v praci az do roka, uz jsem si s ni nevedela rady na roce jako by se neco zlomilo a od te doby je to uplne normalne cistotny pejsek, v soucasne dobe je doma pres den i 10h bez venceni naprosto vpohode.
Takze ja radim holt vyckat

pawLINka
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2011 08:24
- Nahlásit

A nemůže být loužička od jiného psa?

Kikaa
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2011 13:28
- Nahlásit

Přijde mi, že vydržet 7 hodin bez čůrání v jejím věku (a hlavně pravidelně) je na ni ještě trochu vysoký požadavek...S nocí bych to neporovnávala, taky spím 10 hodin bez čůrání, ale přes den bych to nedala :-D

enri
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 10:03
- Nahlásit

pawLINka
Nne, loužička od jiného psa být nemůže.

Kikaa
Už to neřešim, neb ani nevím jak Holt každý druhý týden peru a peru počurané deky.
Ale myslím, že vydržet by měla. Mladí pesani nám vždycky vydrželi co jsme v práci a to i těch standardních 9 hodin.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 10:15
- Nahlásit

enri
Podle mě by taky v tomhle věku měla vydržet v pohodě.

Jestli se počůrává jen na deku, tak já bych zkusila deku odstranit a nenechávat tu deku,když ocházíte, ono do měkkého se čůrá líp než na lino, aspoň já mám takovou zkušenost se psem, na dlaždicky se nevyčůral,ale jak vběhnul na koberec,tak tu tendenci měl.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 10:56
- Nahlásit

A jak to poznáš?

Jen mě napadlo, jestli není např. nachlazený třeba jiný pes...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 11:24
- Nahlásit

pawLINka
Je na omezeném prostoru.. Předpokládám ohrádku. Další dva psi v bytě jsou mimo ni. Si myslim.

enri
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2011 23:09
- Nahlásit

Gi a smečka
Ano, přesně tak. Ti druhý dva psi tam nejsou s ní. Proto vím, že čůrá ona.

Jinak tu louži udělá i mimo deku. Možná ji udělá vždycky mimo deku, těžko říct, protože je hraboš a má pelech vždycky rozházenej všude.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání