Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěně ke starší kastrované feně.
Autor Zpráva
befee
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 17:41
- Nahlásit

Dobrý den,
máme doma fenku malého hladkosrstého pinče, na psi na ulici není zrovna dvakrát příjemná na většinu z nich vrčí a snaží se pouštět strach vždy když je na vodítku. Do svých 5 let se velmi často stýkala se známých pinčem a mezi nimi bylo vše v pořádku řekla bych že s pinči problém nemá, ale u ostatních psů je to trochu horší. A také když jde o jídlo nezná bratra a ráda pouští hrůzu. Jinak je to takový náš malý mazlík a na svůj věk je velmi hravá.
Proto bych se chtěla zeptat na Váš názor, zda si myslíte, že by k sobě přijala štěně též malého hladkosrstého pinče.

Chtěla bych se zeptat zda máte někdo s něčím podobným zkušenost a mohli by jste mi poradit.

Předem díky za odpověď.
Befee

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 18:00
- Nahlásit

befee
zda si myslíte, že by k sobě přijala štěně též malého hladkosrstého pinče.
Rekla bych, ze zcela v pohode.
Jen ze zacatku bude asi nakrknuta, ze jste ji prinesli vetrelce, muze zarlit a byt protivna. Takze hlidat dle potreby, nechat ji nejaky klidny koutek, kde ji stene nebude prudit, pohlidat, aby na nej nebyla prilis hnusna. Venovat se ji stejne, jako doposud, ponechat ji takovy ty zabehly zvyky, privilegia. A zaroven steneti od pocatku vymezit jista pravidla, ze se fenka nebude zlobit, kdyz chce odpocivat atp. Krmeni davat oddelene, pod dohledem, nenechavat nekde valet treba zvykaci hracky, kdyz si fena jidlo hlida, aby nedoslo ke zbytecnym trenicim.
Stara cuba vzdycky stene brala jako velke zlo, tvarila se na nej jak na potkana a cukala ji huba v pokuseni ho zasmrtit. Den po dni brala vetrelce vice na milost a po cca 14 dnech uz se od nej nechala ohlodavat a zacala ho vychovavat.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 18:09
- Nahlásit

befee
ještě bych dodala, že vám převezme zlozvyky od starý feny

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2011 19:40
- Nahlásit

stetisek123
Muze a nemusi, pokud budou stene vencit separe, dostatecne socializovat s ostatnimi psy a lidmi atd, treba si vychovaji pohodoveho a hraveho psa, ktery nebude vrkat po ostatnich.

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2011 11:04
- Nahlásit

befee
Přivedla jsem ke svojí 5,5 leté nekastrované dominantní a problémové feně akita inu 7 měsíčního kluka australskýho ovčáka.
Akita povahou hodně komplikovaná , problémová k většině psů, jedináček, teritoriální. Feny nesnáší všechny, mezi klukama má pár kamarádů ale většinou jen ty co zná od malička.

Od prvopočátku jsme na nic nespěchali, prvních 14 dní se ani neviděli. Jen jsme nechávali aby si vzájemně zvykli na pach druhého, po 14 dnech jsem s nima vyrazila na výcvikový tábor kde už si fenka přiřadila k pachu i jedince o vzájemně se oťukávali. Fenka ale neměla potřebu nic řešit protože nebyla ve svém. Po cca týdnu kdy už sem s nima na výcvikáči chodila v pohodě sama na společném vodítku jsme se vrátili domů a protože ona už věděla že z jeho strany jí nic nehrozí a jaký je přijala ho už bez problémů i doma a na vlastní zahradě.
Dneska po třech měsícíh postupného sžívání jsou oba v pohodě Už spolu vedle sebe i v noci spí.

Velkou roli ale hrála i povaha a pohlaví štěněte. Přivést domu štěně feny by 100% nešlo

Jo a učí se od sebe vzájemně oba dva, nejen to špatný ale i to dobrý

Hančule
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2011 08:35 - Změnil/a: Hančule
- Nahlásit

befee
Nedávno jsem řešila něco podobného, mám křížence jezevčíka, zlatej pes, ale na jiný psy děsný magor, přivedla jsem mu štěně fenku křížence čévečka a ohaře, chce to čas, Marvin ji z počátku málem sežral, byl pořád s košíkem a je to den ode dne lepší, jen občas malá nehoda, ale oporavdu, když si zvykl velký tvrdý Marvin, ti vaši určitě také

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání