Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Překážky na agility
Autor Zpráva
Evey
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 10:14
- Nahlásit

Ahoj,

prosím o Vaše rady, postřehy, komentáře.

Na cvičák chceme koupit nějaké agility překážky. Vyvíjená činnost bude čistě pro zábavu. Nemyslím si, že by se ve stávajícím osazenstvu našel někdo se závodními ambicemi.
Loni jsme si už koupili 6 m pevný tunel od HCV Rožnov.

Ptám se tedy:
1) jaké překážky do začátku (a pro začátečníky) koupit ?
Přemýšlela jsem o látkovém tunelu,menším pevném tunelu, kruhu, slalomu...
Skočky by nám snad mohl vyrobit nějaký domácí kutil.
2) kde je sehnat kvalitní a levné(nemusí být profi, ale aby vydržely používání různými váhově i velikostně rozličnými psy ), v rozměrech daných řádem (kdyby se někdy našel někdo kdo by přeci jen mířil výš...).
Koukala jsem na výrobky VNT electronics s.r.o., nemáte je někdo? URL
3) Rozpočet bohužel omezený, zatím můžeme investovat tak kolem 6 tis.

Popř. pokud máte někdo tipy co z čeho levně vyrobit, sem s tím.

Děkuji

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 12:18
- Nahlásit

Evey
nám kdysi první překážky vyráběli učňové (tuším truhláři). Jelikož to dělají v rámci praxe tak byli fakt za hubičku. Celá sada nás vyšla cca kolem tisícovky (kladina, áčko, všechny skočky, dálka a kruh). Dřevo nám darovali z pily coby sponzorský dar. Koukni se jestli v okolí nemáš nějaký učňák

Evey
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2011 12:28
- Nahlásit

Biluška
Koukni se jestli v okolí nemáš nějaký učňák To mám, díky za super tip.
Škoda jen, že jsem si vzpomněla na konci školního roku, že...

Tedys
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 09:48
- Nahlásit

Ahoj, jen nedoporučuji kruh ve Tvém odkazu, NIC nevydrží. Je lepší si udělat svůj s pneu od motorky a z rámu z jeklu.

Tedys
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 09:51
- Nahlásit

Jinak mi jsme si dělali většinu překážek také svépomocí, koukni na stránky www.dog-land.cz

Evey
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2011 10:12
- Nahlásit

Tedys
nedoporučuji kruh ve Tvém odkazu, NIC nevydrží Tak vzhledem k ceně bych tedy čekala něco jiného. Díky za zkušenost a odkaz, stránky projedu.
Skočky se už vyrábí. Jen přemýšlím, co k nim koupit jako laťky. Násadu ke koštěti anebo někde jsem viděla i plastovou vodovodní trubku?

ZanFo
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2011 21:34
- Nahlásit

Od VNT používáme 2 tunely (první tunel 5 x 0,6 m s plochhým koncem, druhý tunel 5 x 0,6 m otevřený) a agility slalom, laťku a proskakovací kruh máme od jiného výrobce viz agility potřeby. Výbava za 4 tis. a je plně dostačující. Opotřebení je po roce užívání zanedbatelné.

gabasek
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:32
- Nahlásit

ahojky!

můžem vás nasměrovat na naše stránky, možná si vyberete:

www.agilityprekazky.estranky.cz

Gabka Myslikovjanová

Monika102
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2011 14:28
- Nahlásit

k těm skočkám, já mám jako laťku bambusovou tyčku. Splnuje všechny mé požadavky- je dostatečně dlouhá, lehká, ale přesto pevná. 130cm za nějakých 7 korun? Barva- tyčka natřená venkovní barvou na dřevo dle vlastního výběru (ale doporučuji první tyčku odmastit ředidlem a poté natřít, jinak se barva snadno bude odlupovat)

eismisa
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 10:02
- Nahlásit

Levné skočky jsou z vodovodních trubek, tyčka by zase neměla být moc lehká, kruh máme také z pneumatiky omotaným barevnou izolepou .-)

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2011 10:23
- Nahlásit

eismisa
Levné skočky jsou z vodovodních trubek jako celé včetně bočnic? A jak se to spojuje k sobě?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání