| Autor |
Zpráva |
Ywka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 20:55
- Nahlásit
Dobrý večer, s přítelem chodíme venčit do psího útulku asi 2 roky starého labradora (nekastrovaného psa). Je to celkově moc hodný kluk, sice trochu víc divočejší, když se pustí z kotce ale jinak je moc hodný. Jen se nám na vycházkách vyskytl takový problém. Jakmile se zastavíme abychom si třeba někde nachvilku odpočali a přítel třeba podrbe psa na hlavě, tak pes na něj ihned začne naskakovat. Nemusí třeba ani sedět, stačí když se zastaví a psa zavolá k sobě. Na mě skusil naskočit asi jen 2x, ale na přítele to zkouší docela často. Nevíte čím to je že na přítele naskakuje? Myslela sem, že jako z chlapa by měl mít větší respekt jak ze mě a vypadá to spíše naopak a jak ho to odnaučit?
|
staropramen
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:07
- Nahlásit
Stačí ho párkrát shodit,zařvat třeba DI DO PRDELE! a ono ho to brzo přejde,nic složitýho
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 21:40
- Nahlásit
Ywka
Myslela sem, že jako z chlapa by měl mít větší respekt jak ze mě a vypadá to spíše naopak a jak ho to odnaučit?
vetsi respekt a vice naskakovani nejsou v protikladu. holt se budes muset smirit s tim, ze ma tveho pritele radsi nez tebe, pripadne ze je tvuj pritel sexualne pritazlivejsi.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 22:00 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
argosek
holt se budes muset smirit s tim, ze ma tveho pritele radsi nez tebe, pripadne ze je tvuj pritel sexualne pritazlivejsi.
nechci bejt vztahovačná, ale fakt že pes mého středoškolského přítele si vždycky vybral k naskakování dědečkovy sněhule, mě v tomto světle trošku uráží
Ywka
Hele já nevim, jestli ti to pomůže, já se vždycky, když to nějakej náš pes zkusil, tvářila a chovala natolik zhnuseně, že už ho to víckrát nenapadlo
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 22:03
- Nahlásit
kachna_
le fakt že pes mého středoškolského přítele si vždycky vybral naskakování dědečkovy sněhule mě v tomto světle trošku uráží
sněhule jsou sexuálně přitažlivější než kahcna, no to je fakt dobrý
|
helps
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 22:15
- Nahlásit
makrelkachna_
fakt smutnej příbeh
|
jarkas
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 13:45
- Nahlásit
Vim, že už to je starší téma, ale...
bráchův 6ti letý zlatý retrívr opakovaně naskakoval na mého půlročního labíse a nehodlal se toho vzdát ani za nic Když nestačilo okřiknutí ( a to na něj brácha vyloženě řval )ani vytahání za kožich a plácnutí psem o zem , tak brácha použil i proutek ( jindy ho použít nemusel, jeho pes poslouchá ) - bylo to i tak bez efektu. Ten jeho retrívr je prostě mm psem uplně posedlej. Byla jsem u bráchy na 3 dny a nemohli jsme je spolu nechat samotný. Prý to zkoušel i na jiné psy, ale stačilo okřiknutí a nechal je být a znovu to nezkoušel. Nevíte někdo co s tím?
|
jarkas
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 13:48
- Nahlásit
Vim, že už to je starší téma, ale...
bráchův 6ti letý zlatý retrívr opakovaně naskakoval na mého půlročního labíse a nehodlal se toho vzdát ani za nic Když nestačilo okřiknutí ( a to na něj brácha vyloženě řval )ani vytahání za kožich a plácnutí psem o zem , tak brácha použil i proutek ( jindy ho použít nemusel, jeho pes poslouchá ) - bylo to i tak bez efektu. Ten jeho retrívr je prostě mm psem uplně posedlej. Byla jsem u bráchy na 3 dny a nemohli jsme je spolu nechat samotný. Prý to zkoušel i na jiné psy, ale stačilo okřiknutí a nechal je být a znovu to nezkoušel. Nevíte někdo co s tím?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 14:16
- Nahlásit
jarkas
Nevíte někdo co s tím?
řešila bych to já, jako panička psa, kterýmu taková věc není příjemná, prostě bych ho to nenechala dělat a razantně zasáhla, pokaždý, kdyby se i jen pokusil.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 14:40
- Nahlásit
jarkas
moji retrívři na sebe naskakujou vzájemně furt, jsou prostě gayové, neřešim to, nejsem xenofóbní
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 14:49
- Nahlásit
Adiddaska
neřešim to,
jenže oni jsou jednak stejně staří, druhak pořád spolu. Pro štěně a submisivního psa to může být otravující. Já bych prostě cizího psa- pokud spolu nejsou ve smečce - furt a furt na svýho psa, naskakovat nenechala. Je to stějně nepříjemný jako érotoman co furt a furt naskakuje na voňavou fenu. To bych taky nenechala.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 14:55
- Nahlásit
PetraK
jasně, taky bych nenechala naskakovat cizího čokla na svý, kdyby jim to bylo nepříjemný.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 22:36
- Nahlásit
Kamarádka má drsnojezevčíka, který byl takhle v laufu ze Cindyny. Neustále a pořád, ať stála, ležela, seděla. Byl neukočírovatelnej. Leda někam zavřít. A to jsem na něj mockrát naběhla, vždy dal pokoj a za chvíli, když jsem polevila v pozornosti, už byl zas na ní. Nělikrát si způsobil i "újmu" že ho po takovém výkonu coural po zemi a řval bolestí.
Cindy to nevadilo, jinak by ho sejmula, takže mám někde i fotku, jak se s jiným psem přetahuje vleže o klace a jezevec na ní a jede...
Pro delší pobyty to byla dost otrava, furt je hlídat a hnát od sebe.
Tím chci jen říct, že někdy je ten pes tak trochu mimo sebe a špatně se s tím něco dělá.
|
jarkas
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2012 09:00 - Změnil/a: jarkas
- Nahlásit
My ho shazovali pokaždé, když to zkoušel nebo to chtěl zkoušet, někdy to bylo i po 5 minutách, pak si třeba zas půl hoďky normálně hráli a pak to začalo znova. Bráchovýho psa mi bylo už i líto, protože dostal fakt hodně, nikdy jindy od bráchy takhle nedostal, ale zřejmě mu to nestačilo.
Taky to dělal jen u nich na zahradě, když jsme je vzali na prochajdu, tak si normálně hráli, honili se, nebyl žádnej problém.
Celkem nás to mrzí, protože jsme se s bráchou těšili, že pesani budou kámoši
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2012 11:34
- Nahlásit
Bráchovýho psa mi bylo už i líto, protože dostal fakt hodně, nikdy jindy od bráchy takhle nedostal
To ho jako zbil?
Tak to se nediv, že neposlechne. Bití je věc, kvůli které se pes sice připose..e strachy, ale co se po něm chce nepochopí.
Lidi, co zbijou psa kvůli takovéhle kravině, bych střílela.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2012 12:19 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
jarkas
A jak to probíhalo konkrétně? Viděli jste, že bráchův pes se chystá začít naskakovat, byl okřiknut/odvolán, a neposlechl?
To by pak prostě chtělo dlouhé vodítko a hodně trpělivosti...
Edit
Taky to dělal jen u nich na zahradě, když jsme je vzali na prochajdu, tak si normálně hráli, honili se, nebyl žádnej problém.
Myslím, že kámoši jsou.
|
jarkas
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2012 15:10
- Nahlásit
LucieS
Asi 100x ho chytl za kůži na krku, zařval na něj a přitom ho shodil na zem, když to nepomáhalo, tak ho prostě po stoprvní majznul proutkem, ale to bylo taky bez efektu Jako by se nic nedělo.
Dřív na něj nemusel tolikrát křičet a už vůbec ne ho plesknout proutkem.
Vero
Když jsme viděli, že chce naskakovat, tak byl okřiknutej, jako fuj, ne, nebo nesmíš - v jiných situacích poslechne na tenhle povel perfektně - tady bohužel poslechnul málokdy, většinou jsme ho prostě museli shodit.
Snažili jsme se ho i chválit, když si hráli pěkně, nebo když ho stačilo okřiknout, aby toho nechal, tak dostal pochvalu a třeba i odměnu.
Je to poslušnej pes, ale v přítomnosti mýho štěndy jím byl jako posedlej
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2012 15:22 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
jarkas
v jiných situacích poslechne na tenhle povel perfektně - tady bohužel poslechnul málokdy
Asi bych psa jistila vodítkem, aby to, že nesmí, poslechnout prostě musel, a pořádně to pochopil. Což platí pro každý povel, kde hrozí, že pes třeba neposlechne a půjde si po svým - nejhorší je, když zjistí- naučí se, že to vlastně jde.
Edit: každopádně ty tresty stejně nefungují, tak je nechte být. Pes je asi tak u vytržení, že moc nevnímá, že se od něj něco chce.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2012 15:36
- Nahlásit
Mně to, jako úplnýmu laikovi teda, připomíná situaci, kdy máš naučené přivolání, pocit poslušného psa, a pak v lese se objeví zvěř - a je průšvih, - zkrátka zjistíš, že to zas tak moc naučené nemáš a fůru práce před sebou, krůček po krůčku od začátku.
|
jarkas
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2012 17:19
- Nahlásit
Vero
Příště to zkusíme s vodítkem, třeba to zafunguje
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2012 15:31
- Nahlásit
jarkas
Příště to zkusíme s vodítkem, třeba to zafunguje
Když to budete mít zvládnuté na vodítku, hned vodítko nesundávejte, nechala bych nějakou šňůru nějakou dobu volně vláčet po zemi (na způsob stopovačky), aby bylo možné dál spolehlivě zasahovat.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2012 19:42
- Nahlásit
Asi 100x ho chytl za kůži na krku, zařval na něj a přitom ho shodil na zem, když to nepomáhalo, tak ho prostě po stoprvní majznul proutkem, ale to bylo taky bez efektu Jako by se nic nedělo.
To je totiž úplně naprd. Předpokládám, že pes přistál na zemi, oklepal se a znovu se vrhnul na tvého psa?
Co třeba v klidu a rázně říct "ne", chytit ho za kůži, pomalu ho ze psa sundat a klidně přidržet, dokud se nezklidní, a potom ho očním kontaktem držet z dosahu druhého psa? To vše v naprostém klidu a bez "bouchlých sazí"?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2012 19:58
- Nahlásit
LucieS
potom ho očním kontaktem držet z dosahu druhého psa?
To jsem nabyla dojmu, že (minimálně) v té situaci nejde... takže pomoct si špagátem k tomu udržení z dosahu by podle mě bylo vhodnější...
I k udržení klidu majitele.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2012 21:57
- Nahlásit
Vero
Jojo, nejsem proti špagátu, jen jsem chtěla nastínit jiný způsob, než psa seřvat a majznout....
|
jarkas
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2012 09:19
- Nahlásit
LucieS
Co třeba v klidu a rázně říct "ne", chytit ho za kůži, pomalu ho ze psa sundat a klidně přidržet, dokud se nezklidní, a potom ho očním kontaktem držet z dosahu druhého psa? To vše v naprostém klidu a bez "bouchlých sazí"?
Takhle jsme začínali ( celkem dlouho ), ale naprosto to s nim nehlo, byl prostě uplně mimo. Jako by neviděl a neslyšel
|