Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Při povelu sedni lehá
Autor Zpráva
Martina
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:13
- Nahlásit

Nevím co to do mojí fenky vjelo, ale teď má tak týden ve zvyku, že když ji přivolám, dám povel sedni, tak si hned lehne. Jak mám postupovat, aby to nedělala, když dám povel sedni, tak chci, aby sedla. Díky

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:16
- Nahlásit

Martina
Ihned ji posadit, pochválit a pak dát teprv povel lehni a po jeho splnění pochválit. Popojít kousek dál, přivolat a dát povel sedni, po jeho správném splnění pochválit a dát povel lehni. Zase pochvala. Zprvu je dobré psa posadit násilím s hlasitým sedni a pak je lepší ukračovat pryč, přivolávat a posadit ze stoje.

niniel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:22 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit

Muj to delal podobne, sedl si a pak si hned lehl. Tak jsem dala povel nahoru, on se postavil, ja zas rekla sedni a kdyz to opet udelal blbe, tak jsem ho zvedla. Taky se mi osvedcilo, kdyz jsem drzela neco v ruce nad jeho hlavou, to si nelehal, aby byl bliz odmene.

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:26
- Nahlásit

Martina
říká se tomu pohybový stereotyp - prostě chceš vždycky to samé po sobě, když změníš pořadí cviků a budeš trvat na jejich dodržení, tak se to zlepší

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:38
- Nahlásit

Presne tak suhlasim s Birmou. Asi si mu casto davala sadni a hned za tim lahni. Tak si to pes zacal zjednodusovat A mozno sa mylim, ale jeden nas psik to zacal robit preto. Preto menit poradie

Martina
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:07
- Nahlásit

Muj to delal podobne, sedl si a pak si hned lehl
Tak ta moje potvůrka ani nesedne, ale rovnou se kácí k zemi. Vytáhnu ji z lehu zpátky a to dělá jako, že nemá nožičky,prostě se ji podlamujou, jako po tahu.Budu trénovat, díky za rady.

niniel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:08
- Nahlásit

Martina
Asi si proste mysli, ze sedni znamena, ze si ma lehnout

Martina
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:11
- Nahlásit

niniel
Ale když ji chci dát doma za odměnu piškot, řeknu sedni, tak si vždycky sedne, nikdy se mi nestalo, že by si lehla. Ale venku si prostě lehá. Takže si myslím, že ví, co ten povel znamená. Asi si chce venku vorazit a prostě na to háže bobek.

niniel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:13
- Nahlásit

Martina
Asi jo Muj jeste nacvicuje to, ze kdyz vi, ze dostane treba salam, tak si seda, leha, steka u toho a jeste dava pac najednou. Protoze vi, ze tohle po nem vetsinou chci, tak aby to nezdrzoval

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:13
- Nahlásit

Martina
tak jí prostě nesmíš nechat (a ten piškot si vem i ven)

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:18
- Nahlásit

niniel

To robi aj moj, ked vidi Chappi kocky Urobi vsetko co vie a na zaver mi este prinesie k noham nejaky aport Vtedy po nom chciet nejaky povel je uplny nezmysel, Lebo mi podava vsetky vykony v skratke

Martina
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:22
- Nahlásit

niniel
To je dobrý, jsou to vyčůránci. Mě to dělala jako štěndo, když byla naučená a noviny. Věděla, že za loužičku na noviny dostane odměnu, takže jsme přišli z venku, dostatečně vylítaná, vyvenčená, ale přeci jenom ze sebe kapičku vymáčkla, aby dostala piškot.
birma
Jasně, nenechávám ji. Piškot vezmu. Já už chci jít ven a ne sedět v kanclu. Zkusím se zeptat šéfa, jestli nemá piškotek, že jdu domů.

niniel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:26
- Nahlásit

Martina
Jojo, jsou to potvurky, zkousi, co se da

birma
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:27
- Nahlásit

Martina
to udělej - šéfa určitě potěšíš

Anonymní
# Zasláno: 1 Zář 2005 16:27
- Nahlásit

To se nám stávalo taky, když jsme chodili na cvičák a cvičili - sedni,lehni,vstaň - tak naše potvora sedla a ihned lehla
Do dneška máme trochu problém s tím, že lehni umí, ale nejdřív si před tím sedne a pak teprve lehá, ikdyž nám je to celkem fuk, podstatné je pro nás hlavně přivolání.

Martina
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 07:33
- Nahlásit

FiSt
což se taky stává, zejména v horku a u mladých psů
Je pravda, že většinou bylo horko a je to roční fena.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání