Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kapání léku do ucha
Autor Zpráva
niniel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:00
- Nahlásit

Náš pes si vždycky nechal všechno líbit, měli jsme z toho vážně radost. I když měl vloni zánět ucha, kapky zvládal v pohodě. Teď už má zánět tři týdny-nejdřív v jednom, pak v druhém uchu. Kapeme kapky dvakrát denně. A najednou to pes nesnese. Jak vidí, že máme kapky v ruce, okamžitě se snaží utéct. Nejde to po dobrém za odměny ani po zlém. Zvládáme ho položit a fixovat, ale on má přeci jen pořádnou sílu a tak s ním bojujeme někdy i deset minut, než pochopí, že prohrál. Neskutečně u toho řve a pak nás hodinu ani nechce znát. Takže někdy mu je dáváme, když spí, aby byl klid. Problém je, že už si ani na veterině nenechá do uší podívat. Včera nás veterinář dost sjel, že když máme velkého psa, tak musí poslouchat a tohle, že je hrůza. Podotýkám, že jinak poslouchá skvěle, jen v téhle situaci prostě bojuje. Dá se ten stres nějak odbourat nebo máme smůlu?

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:06
- Nahlásit

niniel
Zažila jsem situaci, kdy si náš pes (jinak naprosto hodný, důvěřivý, v pohodě, klidné povahy) nechtěl nechat ošetřovat bolestivé zranění. Byl hysterickej, strašně řval, pak už i kousal a došlo to tak daleko, že vůbec nespával (z části bolestí, z části ze strachu), byl naprosto vyčerpanej, usínal za chůze i ve stoje, ztrácel rovnováhu, narážel do věcí, až jednoho dne prostě usnul ve stoje, spadl a spal skoro 2 dny.

niniel
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 09:10
- Nahlásit

Garfield
Tak to je husty.

haha
# Zasláno: 1 Zář 2005 10:39
- Nahlásit

garfield
tak tohle jsem nezažila , ale jinak na veterině bojujeme se psy stále , doktor ví že mám janky tak už si zvyknul a ani nenadává,jeden z mejch psů když se mu chtěl jen podívat do huby tak jsme ho museli nejdřív uspat, prostě živá moc ho nepřinutila aby tu držku otevřel aniž by doktora pokousal, a když jsme nabírali psovi krev leželo nás na něm pět aby mohl lékař pracovat, naši psi viděj bílou barvu a jsou šílený, jednou k nám chudák doktor přišel očkovat králíky a já blbec mu říkám že jsou otevřený vrata, ovšem nevěděla jsem že máma pustila ven psa tak on si otevřel vešel a měl ho na zádech, takže myslím že to že se bojí je normální a i ten doktor by s tím měl počítat

Anonymní
# Zasláno: 1 Zář 2005 17:04
- Nahlásit

niniel
Před půl rokem jsem si brala z útulku psa, který měl kvasinkový oboustranný zánět v uších, takže na ouška byl choulostivější (a aké trošku histerka). Měla jsem odkapávat daný počet kapek, ale držet jeho, jeho ucho a počítat jsem jaksi moc nezvládala, nehledě k tomu, že asi víc kapek měl vně než vevnitř. Tak jsem si pořídila v lékarně nejmenší stříkačku, odkapala do ní příslušné množství (další dávku pak už jen dle rysky natáhla) a po přijemném podrbání ouška to do něj vše a hlavně rychle vpravila a dala mňamku. Pes si velice rychle zvykl a držel. Sendy

Artemis
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 17:22
- Nahlásit

Také jsem u jedné trápené fenky musel používat kapky s pauzami několik let. Bála se skleničky s kapkami, až prchala. Stačilo vzít inzulínovou stříkačku, kombinačkami utrhnout jehlu a pokaždé jednorázově vpravit do ucha touto inzulínkou. Každá kapka je pro psa utrpení, kdežto jednorázová aplikace s následným odchodem a odměnou, se dá vydržet.

sara03
# Zasláno: 1 Zář 2005 17:36
- Nahlásit

Anonymní
Tak to je super nápad.
niniel
chci se zeptat.to je ten zánět tak vleklý.Ono ho to může pěkně pálit.Představ si,že máš v uchu něco,co tě pálí.Já bych byla taky protivná.Naše pesa měla zánět/hnědý maz v uších/.Dostala kapky a po 4 dnech se to náramně zlepšilo.Za 3 hodiny po vykapání jsme ji uši vždy vyčistili.V lékárně nám řekli,ať ji kapeme ušní olej preventivně.Ty druhé kapky jsou prý hrozný driák.Psovi ničí uši a je to nepřijemné.Naše pesa je v tomto směru super.Když mamka vezme košík,ví,že se jde k MUDr a vyvádí radostí.Lítá,kňučí,štěká no prostě hrůza.Jak přijdou do čekárny,Arčí by nejraději hned do ordinace.Musím říci,že je z čekárny jediná,co takhle vyvádí.Náš druhý pes je úplný opak.Tomu stčí říct,že někdo viděl klíště a v tu chvíli je pod stolem.Když má zranění,nesmíme se o tom bavit,protože by z pod stolu ani nevylezl.Popadnem ho a jde se ošetřovat.Do čekárny ho tlačím pozadu,jako koně.

niniel
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 10:57
- Nahlásit

No muj hafik veterinu miloval, prislo mu to ohromne zajimave, vsechno ocuchal, na stole byl vzorny. Ted tam sice prijde, ocucha, ale na stole byt nechce. Vcera jsem mu ty kapky jednou dala, kdyz spal, podruhe jsem s nim zas bojovala. Je mi ho fakt lito, on tak knuci. Jen chci rict, ze na nem neni poznat, ze by ten zanet mel, on si to ucho vubec nedrbe. A ty kapky davam najednou, neni to, ze bych kapala treba pet kapek. Cisteni usi mu nevadi, on proste nesnese tu lahvicku, co v ni ty kapky jsou

Artemis
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2005 11:00
- Nahlásit

niniel
Cisteni usi mu nevadi, on proste nesnese tu lahvicku, co v ni ty kapky jsou

Tak proč ho nepřevézt inzulínkou schovanou ve vatě?

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2005 11:51
- Nahlásit

Tak musim nahlasit pokrok, pes to vzdal, uz u toho jen knuci, ale nebrani se. Hura Nastesti taky zanet mizi, tak snad uz to bude ok aspon na rok.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání