| Autor |
Zpráva |
misuna
|
# Zasláno: 31 Srp 2005 00:15
- Nahlásit
Mám ještě jeden konkrétní problém. Můj hafan je na zahradě a snažím se ho co nejvíc brát i na jiná místa. Největší problém je samozřejmě ve městě, kde tahá jako blázen, chtít po něm, aby se držel aspoň v rámci možností nohy je nadlidský úkol. dusí se jak jelito, jazyk na zemi a bude tahat furt... Vysvětluji si to tak,že je to tím, že město nezná a je to nové prostředí, takže jako řešení vidím jezdit s ním co nejvíce do městského provozu. z toho vyplývá problém č.2. co tedy dělat? Nutit ho, teď prostě u nohy jdeš a basta nebo ho nechat čuchat a lítat? Na chodníku 2m širokém to moc nejde. Když tahá hodně a nejde u nohy, tak trhnu s povelem fuj je to, k noze. Manžel ale odmítá, prý lidi blbě koukaj, že psem rvu a že ho týrám. Tohle mi ale radí na cvičáku. Díky moc za odpovědi, nedočkavě čekám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 07:21
- Nahlásit
Skus si zobrat do ruky pamlsok a dat ho pred psov nos. Ak ho zaujme, tak vydaj poved K nohe, a tak s nim kracaj a velmi ho chval, lebo pojde pri tebe. Ak to je napr. piskota, tak mu z nej mozes nechat stipkat. Najprv s nim prejdi tak 3metre a postupne predlzuj vzdialenost. Najskor to s nim cvic doma. V meste je privela vnemov. Az ked toto zvladne by si s nim mala zacat chodit do mesta, kde ako vidno ho to velmi zaujima. Voditkom trhat neodporucam, lebo pes sa nauci na to, ze ked treba tak ty ho trhnes spet.
|
sara03
|
# Zasláno: 31 Srp 2005 09:14
- Nahlásit
Ahojky.Ty piškoty jsou super nápad.Můj pesan taky tahá.Ale je i vostrej.Tak jsem koupila brzdící ohlávku.Ještě ji neměl,ale věřím,že to zabere.On hodně vyjíždí na jiné psy.Pak se ozvy,jak piškoty zabraly.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 10:32
- Nahlásit
Nekdy postaci obyč náhubek, pokud je na něj pes zvyklý. Je to naprosto nenásilné, stačí mu vodítko připnout zespoda za košík, tzn. že když tahá, tak mu to hlavu tlačí zpátky dolů a on už sám pochopí, že je lepší se necukat než chodit s hlavou přitlačenou k hrudníku a nevidět na cestu. Podobný efekt má i to, když mu upneš vodítko k obojku tak, aby jej měl provlečené mezi nohama, což je ale míň efektivní, protože to pes musí jít na prověšeném vodítku před tebou a ne u nohy.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 11:54
- Nahlásit
Když jsem kdysi dávno chodila venčit psa známým, tak jsem ho přes vesnici nevodila za obojek, ale z vodítka jsem sepla na velké oko, psovi ho přehodila přes hlavu, ale nestáhla ho na krku, ale nechala jsem ho spuštěné psovi mírně pod plecemi, tak aby se dotýkalo předních nohou. Když pes zabral, tak jsem cukla a mírně mu podtrhla přední nohy, tak že musel přibrzdit. Samozřejmě pokud pes šel tak jak měl, tak jsem ho chválila. Dnes bych použila halti ohlávku.
|
misuna
|
# Zasláno: 31 Srp 2005 22:44
- Nahlásit
S piškotama je to nápad dobrý, již jsem zkoušela, nicméně provedení akce samotné je trochu nad mé síly. psa pamlsek buď nezajímá nebo za ním nejde, ale dělá vše proto, aby ho zchramstnul, takže skáče a blbne a jsme tam, kde jsme byli. teď prostě zkusím každý den do města a uvidíme co bude. U nás na dědině jde u nohy vzorně (na vodítku).
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2005 23:33
- Nahlásit
misuna
Ak ho zaujme, si na dobrej ceste. To je v poriadku, ze skace a blbne, tak to robi zo zaciatku kazdy pes. Teraz ho skus len usmernit. To znamena, ze voditko skrat, ruku dolu, pred jeho cumak, ty ruku nezdvihaj, inac nema za cim vyskakovat. Pamlsok daj do ruky a tu zovri v pest, on to bude citit a bude sa ti snazit otvorit dlan, tak a vtedy s nim vykroc. Ak zvlada na dedine vzorne u nohy, znamena to, ze to je preto, ze tam uz nema nove podnety. Chod s nim niekam do lesa alebo na luku (kde s nim nechodievas zvycajne a kde sa zacuchava), ale nie hned do mesta. A skusaj to s nim tam. Ak sa nebude dat inac, tak potom ohlavka Haltis urcite pomoze, ale pre psa je dost obmedzujuca a nebude si ju chciet nechat nasadit... Radsej to skus takto. A strasne ho za to chval, ked ti venuje pozornost a ide pri tvojej nohe. V meste je dobre, ked ho niekde v parku pustis, aby sa mohol vycuchat a potom uz aj on bude posluchat lepsie
|