| Autor |
Zpráva |
Niko
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 10:41
- Nahlásit
Od kdy můžu začít chodit s malým na cvičák???? Kdy je nejlepší doba????
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 10:58
- Nahlásit
Mně řekli, že až od půl roku, dřív zbytečné.
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 10:59
- Nahlásit
Terri
Dík moc!!!
|
Brigitta
|
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:05
- Nahlásit
Niko
Já chodím asi od 3 měsíce. Od půl roku se mi to zdá příliš dlouho. Samozřejmě je to všechno formou hry, pamlsky a temto se přizpůsobí pejsovi. Naší malé jsou 4,5 měsíce a chodíme už asi měsíc.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:07
- Nahlásit
Ja som zacinala v pol roku, ale to vtedy uz vedel chodit pri nohe, sadni, lahni, zostan a stekanie na povel
|
Brigitta
|
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:20
- Nahlásit
Doma také piluju sama sedni, lehni. Na cvičáku se štěňátky pilujeme přivolání, občas nějaké ty prolejzačky. Jednou v týdnu máme sraz třeba ve městě, na nádraží atd. a seznamujeme drobečky s tímto prostředím. Nedávno jsme začali s nimi učit zastavení před silnicí. Nejde vůbec o nějaký tvrdý výcvik, spíš formou hry. Pejsové jsou různých ras a všichni jsou moc spokojení.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:26
- Nahlásit
Hej, to beriem! To je dobry cvicak, aj ja by som taky chcela. Ja som tiez Huga vypiplala na zastavenie pred cestou a to tak, ze ked sa pozabudnem a prejdem bez zastavenia, pes zostane sediet na chodinku a pozera na mna ako na debila
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:30
- Nahlásit
My jsme chodili od půl roku, kdy měla za sebou očkování na vzteklinu. Myslím, že to bylo tak akorát, když byla menší asi by tam nevydržela celou hodinu.
Ale i předtím jsme si cvičili doma klasiku - sedni, ke mně, zůstaň apod.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 11:55
- Nahlásit
fromeli
Přesně, řekli mi, že základy mám pilovat hrou doma tj. klasika a pak v půl roce se to bude na cviku prohlubovat atd....
Já taky už chtěla chodit mezi štěňata.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 29 Srp 2005 12:06
- Nahlásit
Terri
pigie
Mohu potvrdit, že je to super. Dokonce k nám začala chodit paní s labrouškem hned, jak si ji přivezla. My jsme začali asi po třech týdnech, co jsme si ji přivezli, přivykla si na nás a na prostředí.
Zastavení před silnicí u obrubáku: Vždy už předem ji připravuji, takže říkám třeba "pozor a čekej hezky". Pěkně si sedne a kouká, co dostane. Tak jí dám pamlsek a musí jít teprve tehdy, když řeknu "jdeme"(občas totiž mívá tendenci vystřelit hned, jak zblajzne mňamku). Kdybych ji však neměla na krátkém vodítku, při přecházení, tak vystřelí jak šipka.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 12:29
- Nahlásit
Brigitta
Ja som toto odstranila tak, ze ked presiel na povel, tak dostal aj na druhej strane cesty odmenu Inak, zacala som s tym, ked mu usla na cestu plastova flasa a on za nou vybehol, takze odvtedy som bola v tomto na neho tvrda. Teraz, aj ked mu tam nieco spadne, tak len na to pozera a tvari sa tak, ze dones mi to prosiiiiiim. Dokonca aj ked sa psy hraju a vybehnu na cestu, on jediny zastane. V tom som na neho velmi pysna Ale pri haravej fene neviem, neviem
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 12:55
- Nahlásit
pigie
Brigitta
Také trénujeme, říkám mu "stůj" a také učím "chodník". Jsou to důležité věci ...
Chodník už docela zvládáme. Stůj je obtížnější, navíc nechápe spojitost mezi cestou a stůj, spíš se prostě snaží zjistit, co po něm chci. Je to přece mimčo
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 13:02
- Nahlásit
Terri
A aky je rozdiel medzi tym? Ja povel na cestu nemam, proste uvidi obrubnik a musi si sadnut. Stoj pouzivam na proste zastavenie v pohybe. To som ho zacala ucit az na cvicaku spolus povelom vstan. Prosim, objasni
A tiez by ma zaujimalo, ze si moderatorkou, robis v IT?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 13:18
- Nahlásit
My jsme začali chodit na cvičák ve 4 měsících. nejdřív jsme byli na jednom a tam nám i přes to, že jsem tam předem volala a domlouvala se, že přijdem a pejsovi jsou jen 4 měsíce, řekli, že tak mladí psi by na cvičáik chodit ještě neměli. O jejich dalším chování se radši vyjadřovat nebudu, protože bych se jen zbytečně naštvala.
Potom jsme našli jiný cvičák je blíž a je to tam senzační. Chodíme tam už 3 měsíce a je super pozorovat, jak všechny štěňátka společně rostou. Parádní přístup, hry, pamlsky, když cvičitelka vidí, že psi ztrácí pozornost, necháme je chvíli vyběhat...
|
Brigitta
|
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:25
- Nahlásit
Terri
Jen mě tak napadá, jestli v tom nemá guláš. Co tím myslíš, když zadáš povel "chodník"? Jestli není jednodušší používat univerzální "stůj, nebo čekej, ať je to kdekoliv. Prostě když řeknu "čekej", třeba uprostřed silnice, nebo na procházce, tak prostě pejsa musí zastavit a čekat, případně si i sednout.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:28
- Nahlásit
pigie
Tak to je dobrý nápad. Říkáš, dát pamlsek až poté, co spořádaně přejdete silnici?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:33
- Nahlásit
Nie, dat pamlsok, ked zastavi a potom, ked s tebou prejde spravne. Cvic to na malo rusnej ulici, ked nejdu auta. Urcite ta nebude predbiehat, ked zisti, ze ho dostane, len ak pojde s tebou
|
vrana
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:33
- Nahlásit
ja som svoju ucila"na kraj" a isla po kraji cesty, potom sa uz sama naucila, ze si nemoze vykracovat voprostred cesty
|
klára
|
# Zasláno: 29 Srp 2005 14:48
- Nahlásit
taky používám povel "na chodník" - pro pejsu to znamená, že nesmí z chodníku, ale jinak si běhá jak chce. Občas totiž chodíme ulicemi, kde nejezdí auta a může si běhat dle libosti chodník nechodník. naučil se to používat bez problémů. Na jakékoli zastavení používám povel STŮJ. Na frekventovaných ulicích je na vodítku vždy!!! Už je to spousta let, ale 2x mi pesana porazilo auto, bylo to z blbosti jednou mojí a jednou mých rodičů. Není moc horších situací než se dívat jak pes letí odražen od auta a to se díkybohu oba incidenty obešly bez zranění jen s obrovským leknutím.
|