Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Můj pes stále čůrá doma
Autor Zpráva
Šárula
# Zasláno: 28 Srp 2005 21:37
- Nahlásit

Ahoj lidi,mám starosti se svým mopsíkem,který čůrá stále doma.Je mu už 11 měsíců,má období kdy doma nic nevyvede,ale to trvá tak max. 3 týdny a po té opět přejde k taktice čůrání doma,Je jedno zda je doma sám 3 nebo10 hodin,udělá to vždy nedávno to bylo i po15 min co jsem se zavřela do koupelny kam ho beru vždy sebou.Dělá to ze vzteku?Nepomáhá nic,domluvy,výprask odměny venku,zapnuté radio když je sám...jsem bezradná.Už je dost veliký na to aby uměl vydržet,když jsem doma není s ním žadný problém.Díky za pomoc všem

Hafina
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 09:39
- Nahlásit

No asi ti moc neporadím, jsem totální začátečník, ale ten náš (7 měsíců) čůrá doma (a to zásadně na koberec v obýváku), když je naštvanej, že jsme mu něco nedovolili. Třeba chce jít na balkon, nikdo ho tam nechce pustit, tak prostě udělá loužičku a s hrdostí odkráčí.

Sara03
# Zasláno: 29 Srp 2005 09:47
- Nahlásit

Ahojky,asi se mu samotnému doma nelíbí.Náš pesan roztahá všechno oblečení.Je zajímavé,že vždy ale jen oblečení jednoho člena jeho smečky.Nevím,podle čeho se řídí.Kamarádka má bišonka a má stejný problém jako Ty.Ta menší plemena dokáží být asi víc tvrdohlavá.Jsou to pokojový hafánci a byli po generace zvyklí na rozmazlování.Tak nějaký ten gen podědil i tvůj drobek.A je možné,že si také značí své území.Nepoužíváš moc silné čistící prostředky?Je také možné,že se v bytě"necítí"tak,jak by chtěl.Tak to provádí takhle.Ale je to jen moje dedukce.Když se vžiju do jeho kůže.Ale,když nic neudělá,když jsi doma,tak to nevím.

sarula
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2005 21:43
- Nahlásit

Používám Domestos a to ve veliké míře,protože to zatéká i pod dřevěný nábytek který se nasakuje tou močí.Můj přítel je z toho na nervy a poradilo mu pár lidí at ho v tom máchá ale veliký efekt to myslím nemá.Alůe díky za snahu mi poradit papa

bord
# Zasláno: 30 Srp 2005 08:03
- Nahlásit

sarula
Myslím,že na tohle Ti žádné ,,babské rady " nepomůžou.Tchýně má takovej dáreček doma,je mu už přes 13 let a dělá jí to celej život...nepomohly ani výprasky,ani dle rady 2denní hladovky( o čemž si já myslím,že pes ani neví proč nedostane nažrat),máchání šňupáku atd.
Ale musím říct,že je to děsnej magor,co štěká celou její prac.dobu,navíc si myslím,že ho prostě kdysi nenanučila,aby byl doma sám.Pes dohromady nic neumí,nic se po něm nevyžadovalo a to je taky chyba.Je vyvenčenej,ale stejně ze sebe vytlačí bobek na koberec,kde to bere bůhví..
Ten Tvůj je ale mladej takže šance je,možná mě někdo opraví,že píšu blbiny,ale co mu zkusit omezit přístup po bytě,když bude v jedné místnosti,třeba v kuchyni,neměl by si to tam znečistit,pokud to místo nebude moct opustit ,vyházela bych všechny koberečky co jsou nasáklý močí,vytřela octovou vodou a zkusila tohle... taky jedna z těch ,,babských rad" co?

sarula
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2005 21:56
- Nahlásit

Ahojky díky za snahu mi pomoci,ten můj šmudla čůrá pouze v kuchyni na dlaždice koberce si ani nevšimne ale potíš je v tom jak to zatéká pod ten dřevěný nábytek.Zkusím tu octovou vodu díky pa

sara03
# Zasláno: 31 Srp 2005 09:35
- Nahlásit

Ahojky.Ten domestos je dost silnej.Octová voda je dobrá.Zápach zmizí.Nemůže být trochu nastydlý.Moje ségra měla jezevčíka.Co si pamatuju,vždy měla na nohách u stolu pet lahve.Asi půl roku před jeho koncem to taky nevydržel víc jak 1hod.To ale už čůral po celé kuchyni.Taky jim to všude zatékalo.Museli pořídit skoro celou novou kuch linku.Vím jaké to je.Zkus mu vždy říct,že je pěkné čuně.A tvářit se znechuceně.On to určitě pochopí.Jsou chytřejší,než si myslíme.Držím pěsti.

sarula
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2005 20:53
- Nahlásit

Ahojky nastydlí určitě neni,přes noc to vydrží normálně 10 hodin a je v pohodě.Ted začíná mít opět období klidu,je hodnější ale obávám se že to zase po určité době začne dělat zase děláme ty uražený a myslím že to trochu zabírá papapaapap

sara03
# Zasláno: 2 Zář 2005 11:53
- Nahlásit

Ahojky.Sarulko,nemůže to být tím,že o tom mluvíš a připravuješ se na to,že budou loužičky a proto je tedy udělá?Oni jsou ti naši broučci hrozně bystrý.Přeneseš to na hafa.Když pak řekneš,tak už toho bylo dost,tak to přestane?Zkus to pozorovat.Ale asi to bude jen z trucu.Ozvy se.Krásný víkend všem.

sarula
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2005 00:55
- Nahlásit

Ahoj Sári,dnes vydržel asi 8 hodin a nic.Tak uvidíme fál napíšu jestli zase začne také přeji pěkný víkend ppaapap

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání