| Autor |
Zpráva |
Jíta
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:38
- Nahlásit
chci si do baráčku pořídit Bígla.Částečně tuším co mě asi čeká.Říká se,že fenka je klidnější.Kdekdo mě od bígla odrazuje.Jaké jsou vaše zkušennosti?
|
haha
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:44
- Nahlásit
moje zkušenosti jsou takové že bígl je bezvadnej pes sama jsem ho měla 14 let a byla jsem s ním maximálně spokojená, já sama měla psa , feny jsou mírnější a podajnější ,pes je tvrdohlavej ale byl věrnej, nevím píše se tady o bíglech spíš to horší ale já o něm můžu napsat jen to dobrý, nikdy s nim nebyly potíže, neutíkal, celý život chodil bez vodítka , mohla jsem ho vzít kamkoliv, byl odolný, vytrvalý , nenáročný, alel moc nemusel nějaký výcvik, což mi nevadilo, ale neměl vůbec rád mazlení a už vůbec na sebe nedal sáhnout od cizích lidí
|
Jíta
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 19:53
- Nahlásit
no konečně něco pozitivního.
|
pigie
|
# Zasláno: 27 Srp 2005 07:53
- Nahlásit
Jíta
A ja zase negativne. Pred dvoma tyzdnami mojej kamaratke zastrelili psa par metrov od domu... Nic ho v zahrade nevedelo udrzat. Utekal jej vzdy a vsade, pri kazdej prilezitosti. To je vsetko, co viem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 27 Srp 2005 08:08
- Nahlásit
Jíto
já mám bíglice dvě, jsou to pohodoví psi - doporučuju fenku. Neutíkají nikam, můžou jít na volno, mají od nás fenku dvě mé kamarádky - pouští je na volno, jedne z nich má jen asi půlmetrový plůtek, který by fenka klidně mohla přeskočit a ještě to nikdy neudělala... Všechno je o výchově, ale já neznám nikoho ze svých známých, který by měl bígla a měl s ním nějaké velké problémy. Odkud jsi? Klidně tě k nám zvu na návštěvu omrknout bíglice v praxi. Za týden budeme mít štěňátka už se moooc těším!!!
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2005 08:09
- Nahlásit
Promiň, ten anonym jsem já.
|
pigie
|
# Zasláno: 27 Srp 2005 09:00
- Nahlásit
Ano musim suhlasit, je to o vychove. Moja kamaratka na neho cas veru nemala...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 11:43
- Nahlásit
odkud jsi Terko?
|
jíta
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 11:44
- Nahlásit
ted jsem zase anonymní já
|
jíta
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 11:45
- Nahlásit
ja jsem z Roudnice nad Labem
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 12:37
- Nahlásit
Nedávno jsem se seznámila s moc milou paní, která chová bíglíky a moc se mi líbily její stránky. Je tam hodně povídání o tomto plemeni a dost zodopvězených otázek. Zkuste tam mrknout třeba jen pro inspiraci!
http://www.interpet-sc.com/
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 13:58
- Nahlásit
Jsem z okresu Vyškov
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 14:02
- Nahlásit
Bora
Díky za odkaz na ty stránky o bíglech, tyhle jsem neznala a tak jsem se pokochala.Aspoň jsem se trochu uklidnila - už 2 dny sleduju ve dne v noci fenku a čekám, že každou chvíli bude rodit a ona nic Jsem nervózní víc než ona
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 14:08 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit
Terka
tak to přeji pevné nervy, krátké čekání a hlavně zdravé a krásné mrňousky! Já od té paní viděla z vrhu dva bíglí mazlíky a byla jsem z nich naprosto nadšená!
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2005 14:20
- Nahlásit
Bora
Díky, dám potom vědět, jak to dopadlo. Snad bude všechno OK, už se na ty drobky těším.
|
jíta
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 22:46
- Nahlásit
ty stránky jsou bezva.Vím,že jsou také bíglové s delším a kratším čumákem a jaký je mezi nimi rozdíl jsem se tam nedočetla.Jak to rozeznat u štěněte,když jsou všechny kulatá?
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 08:57
- Nahlásit
Jíťo zkus se podívat na odkaz Informace. Já toho o bíglech moc nevím, ale info o Amerických bíglech je opravdu odstrašující. Chudáci pejsové.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:00
- Nahlásit
Tak všechno dobře dopadlo, máme 7 bíglích miminek - 6 kluků a jednu princeznu. Časem bude i nějaká galerie s fotkama.
jíta
Jsou opravdu dva typy bíglů - jeden typ je mohutnější a má podle tebe ten kratší čumák. Druhý typ bígla je takový drobnější, lehčí a má trošku užší hlavu a jakoby delší čumák - fenky tohoto typu mám já http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=349
A jak budou vypadat štěňátka to záleží samozřejmě na tom, jak vypadají rodiče.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:34
- Nahlásit
viděla jsem na jednom cvičáku srovnání - chodily tam oba typy bíglů a je to fakt velký rozdíl, když to člověk vidí hned vedle sebe....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 13:42
- Nahlásit
Jestli to spíš nebudou "typy" s PP a bez PP. Standart je jen jeden, ne?
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:05 - Změnil/a: Bora
- Nahlásit
Terka: Gratuluji mamince fence i Tobě!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 14:42
- Nahlásit
Ketrin
to jo, ale fakt jsou jakoby dva typy....oba ty psy, které znám z toho cvičáku byli s PP...
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2005 15:27
- Nahlásit
Ketrin
Ne opravdu jsou dva typy bíglů podle toho, kde byly vyšlechtěné - myslím, že je to typ anglický (ten mohutnější) a německý (ten jemnější).
Bora
Díky
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 06:56
- Nahlásit
Evik
Terka
No a jak to potom posuzují na výstavách, jestli je jen jeden standart? A co vyleze ze spojení rodičů rozdílných typů?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 07:14
- Nahlásit
Ketrin
jó to nevím, já bígla nemám ani mít nebudu, takže tenhle problém tak nějak neřeším prostě jen vím, že už jsem se setkala s více majiteli bíglů s PP a byli mezi nimi jak ti robustnější tak ti "křehčí", na to posuzování na výstavách mě nikdy nenapadlo se zeptat
|
haha
|
# Zasláno: 8 Zář 2005 18:28
- Nahlásit
můj pes byl ten větší s tim dlouhym čenichem vážil asi 23 kg
ti velcí a čumatí pocházej z ruska jsou to potomci laboratorních bíglů praví bíglové jsou ti menší s kulatou hlavou, možná proto měl ten můj i netypickou povahu ale já bych chtěla zase jenom velkýho a ze špičatym čumákem
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2005 20:14
- Nahlásit
Ketrin
Tak to nevím, já mám fenky bez PP, takže se zajímám o věci kolem chovu a kynologie obecně,na výstavu se ráda zajdu podívat, ale nikdy mě vystavování psů nelákalo tak, abych se o to zajímala blíž. Ale teď mám brouka v hlavě, takže po tom začnu pátrat a až něco zjistím, tak to sem písnu.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2005 09:34
- Nahlásit
Jak jsem slíbila, zjistila jsem informace o posuzování bíglů na výstavách. Nerozhoduje typ, pro všechny bígly platí jeden standard, rozhoduje kohoutková výška - ta musí být 33 - 40,5 cm a bígl musí působit kompaktně, rozhoduje celkový dojem ze psa. Toto platí v Evropě, v Americe se posuzují bíglové ve dvou výškových kategoriích a také nerozhoduje typ, ale výška.
|