| Autor |
Zpráva |
Jirka Z
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 09:12
- Nahlásit
Prosím zkušené o radu. 5 měsíční Labrador, koupen v obchodě v cizině, nemáme informace o chovateli. Během dne vykonává potřebu cca každé 2 hodiny. Nejsou to krátké intervaly na 5měsíční štěně? V noci vydrží tak 5,5 hodiny.Jakým způsobem máme intervaly prodlužovat, aby vydržel co nejdéle, pokud budeme oba v práci? V odborné literatuře radí venčit po každém jídle a aktivitě...ale štěně čůrá po každém prospání se... Manželka je s ním zatím během dne doma. Samozřejmě venku chválíme a dáme piškot a pokud se stane nehoda doma, tak vynadáme. Díky.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 10:30
- Nahlásit
Tohle je u každého psa individuální, některému to "docvakne" na hned, někdy občasné počůrávání se trvá až do půl roku, možná i dýl. Není žádný zaručený recept, jak toto psu vysvětlit, protože těžko jeho metabolismus donutíme, aby neměl potřebu vykonávat potřebu tak často. Myslím, že postupujete správně, štěně potřebuje ven pokaždé, co se nají, před spaním (tzn. po aktivitě), ale zaručeně a především hlavně po té, co se probudí - a to okamžitě. Pokud se nehoda stane doma, tak ale psu vynadejte jen, pokud ho přitom nachytáte, jinak to určo nemá cenu a štěndo si to nespojí. Jinak chvalte a chvalte a ono se to poddá.
Jen si dovolím ještě reagovat na: Manželka je s ním zatím během dne doma. - na to docela pozor, není dobré trávit se štěnětem veškerý čas, abyste si nezadali na nový problém a nemuseli pak řešit to, že váš pes nesnese samotu.
Přeju hodně trpělivosti
|
Niko
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2005 12:14
- Nahlásit
Přesně tak jak píše Zuska. Štěndo by se mělo odnaučit čůrat do půl roku, pak by se mělo jít k vet, jestli není něco v nepořádku s močáčkem apod. Mně osobně 10týdení štěně vydrží spát a nečůrat od 22hodin co s ním jdu naposledy před spaním ven do rána klidně do 10 hodin. Přes den ale čůrá tak po 2hoďkách. No, fakt je, že je to strašně individuální. Kámoška to má úplně jinak. Té se přes noc probudí a počůrá. Chce to čas...
|
haha
|
# Zasláno: 26 Srp 2005 15:08
- Nahlásit
Mě to přijde normální ještě to prostě nepochopil mě pes čůral doma takhle až skoro do roka a pak najednou přestal, a to jsme třeba po vyspání honem mazali ven a on to pustil v chodbě než jsem odemkla dveře, pak jsem přišla na to že když mu dám před těma dveřma sedni tak v sedě nemůže čůrat a vydrží to ven
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2005 14:09
- Nahlásit
Jirka Z
Tohle mě docela zaujalo, co může někoho vést k tomu, koupit štěně v obchodě a ne u chovatele? Nota bene plemeno, které není málopočetné a v tuzemsku si můžete v pohodě jezdit po chovatelích a vybírat a vybírat. Nebo štěně dovézt od chovatele ze zahraničí, když už si v tuzemsku nevyberete. Neber to jako kritiku, prostě by mě zajímalo, proč jste takto postupovali.
|
cherry
|
# Zasláno: 6 Zář 2005 08:40
- Nahlásit
Náš LR se doma taky občas počůral v 5 měs. a pak najednou přestal a od té doby se to nestalo. Pokud jsme došli pro něho bylo načůráno nikdy jsme ho netrestali pokud jsme ho u toho nechytli.
|