| Autor |
Zpráva |
Kimik
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 09:44
- Nahlásit
Ahoj, chtěla bych vás poprosit o vaše zkušenosti a rady. V nejbližší době se chystáme s přítelem pořídit si pejska. Už dlouho procházím všechny možné stránky, čtu diskuse atd. ale pořád se nedokážu rozhodnout jestli by pro nás byl lepší malý knírač nebo westík. Chceme pejska menšího, do bytu, ale pořád takovýho psovitýho, žádnýho gaučáka, aby zvládal i delší procházky a výlety v přírodě. Byli bychom rádi aby to byl pohodový pejsek, v budoucnu dobře vycházel s dětmi, mohli jsme ho brát co nejvíc všude s sebou a aby jsme se ho nemuseli bát pustit z vodítka- tedy abysme ho zvládli i my jako začátečníci vycvičit. Oba pejsci myslím splňují hodně z toho co bychom si představovali, u malého knírače nás trochu děsí věčné štěkání a bojím se, jestli na nás není přeci jenom až moc aktivní, nevím kolik hodin denně by potřeboval na vylítání aby byl spokojený. No a u westíka máme zase strach, že ho nezvládneme vycvičit tak, aby nás spolehlivě poslechl, hlavně přivolání. Tak to pořád zvažujeme a byli bychom moc rádi, kdyby nám někdo, kdo má víc zkušeností než my, poradil...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 12:37
- Nahlásit
Já teda moc o těhlech plemenech nevím pro mě byl jasná volba bígl, ale moje teta měla 15 let knírače a musim říct, že většího uštěkance a nerváka neznám. Měl rád jenom tetu, obě sestřenky sice toleroval, ale klidně bych se nedivila, že by je kousnul někdy. Pak když psisku bylo cca 11 tak se starší sestřence narodilo mimčo no a byl oheň na střeše.. Pes to nemohl překousnout a na mimčo byl zlej. Což ale asi bylo taky způsobeno tím, že už byl starej a měl rád svůj klid žjo. A taky asi tím, že pes byl furt doma nebo na zahradě, takže si jaksi na děcka moc zvyknout nemohl. Tolik moje zkušenost s kníračem, já se k nim bála chodit protože na mě vydržel půl hodiny, někdy i dýl štěkat
Nejsou v okolí nějací majitelé těchto plemen? Já když jsem se rozhodovala pro bígla, tak jsem toho taky hodně nastudovala na na netu, ale lepší je pokecat si s nějakým majitelem, zeptat se jak se ten psík chová a tak. Mě všichni odrazovali, že se nedá pomalu ani vychovat, ale opak je pravdou Tak hodně štěstí při výběru
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:16
- Nahlásit
Kimik
Hele a nechceš si vzít nějakého pejska z útulku? Určitě by sis vybrala a hlavně lidé z útulku ti také můžou poradit, jakou povahu pejsek má, a který by se k vám hodil. Já jsem zastáncem toho, že jakého psa si vychováš, takového ho máš.
I špatně vychovaná čivava umí nadělat víc bordelu a problému než dobře vychovaná doga.
Já osobně mám amerického kokra, fenku a nemůžu na ní říct špatné slovo. Ikdyž se říká, že jsou tvrdohlaví, atd. Tak u naší to teda moc nepozoruji. Mám jí v bytě, nikdy nic nezničila, chodili jsme na cvičák, základní poslušnost zvládá vpohodě, miluje lidi, děti, ostatní zvířata.
Ale když se teď poohlídnu byla to fuška, ale stojí to za to má rok a půl a je to stoprocentní parťák do jakékoliv situace.
Na podzim si chceme pořídit ještě jednu fenku a určitě sáhneme po nějaké z útulku, nějaký chytrý oříšek.
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:22
- Nahlásit
Co třeba tato fenka?
|
Martinna
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:23
- Nahlásit
nebo tahle
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 13:28
- Nahlásit
Kimik
co znám westíky ve svém okolí, tak žádný nějaký markantní potížista není. Je to teriér, takže k němu přistupovat od prvního momentu s důsledností. Co nechci, to od začátku nedovolit a nikdy to neměnit. Nenechat se ukolébat roztomilou bílou kuličkou. Ale to je u každého psa - stanovit pravidla a ty dodržovat.
Knírači u nás jsou taky v pohodě- sousedka má bílého. Ano je hlasitější, než můj ohař, ale to má prostě v popisu plemene. Není to žádný hysterický magor. Co jsme byli na srazu a tam jsem měla možnost poznat 1x střední p+s knírajda v letech a 3x malé kníračky různého - všechno taky pepř a sůl, taky jsem žádnou magorárnu nepozorovala.
Je to popisem práce hlasitější plemeno, ale soudím podle těch co znám, že to je jako se vším hodně o výchově. Určitě bych pokud se nemůžeš rozhodnout vyrazila na nějakou výstavu a tam se poptala a podívala.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:41
- Nahlásit
Kimik
já mám westíka deset let a neměnila bych, spíše naopak, koncem roku budu mít ještě jednoho. Ale je mu fakt potřeba dopřát pohyb, ikdyž je to poměrmě malé plemeno. Můj desetiletý Monty zvládá bez problému tří hodinové procházky denně a více.
A westíci jsou navíc takoví kašpárci
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:46
- Nahlásit
Monty
westi jsou moc pěkní, ale pro mně by museli mít alespoň o pětatřicet centimetrů delší nohy
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 14:59
- Nahlásit
Pumpa
tak kdyby měli westíci o 35 cm delší nohy, tak bych to plemeno ani neměla ještě, že to je takový prcek
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2010 15:53
- Nahlásit
no právě, mně se malí psi líbí, jsou roztomilí, ale nechtěla bych malého. Nevím proč, ale když se řekne pes, představím si pořádného čokla.
ale proti malým nic nemám, jsou to taky pejsci
|
Jessi westik
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2014 21:45
- Nahlásit
Já mám pět let westíka a nemůžu si ho vynachválit.Na výchovu je nenáročný a vycvičit ho zvládne i začátečník.Na tvém místě bych volila spíše westíka,protože je velice hodný k dětem a zvládne i celodenní procházky,to knírač je velice uštěkaný.Ale je na tobě co si pořídíš,poslechni své srdce a vyber toho správného psa pro tebe.Přeji hodně štěstí při výběru
|