Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecký pes
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
EliDa
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 11:30
- Nahlásit

Mám loveckého psa - ohaře. Teprve teď sem se dozvěděla, že pokud ji chci uchovnit tak to bez podzimních zkoušek nepůjde.
Chtela bych si ji vycvičit pokud možno sama jen bych potřebovala vědět co vše to obnáší. Proto bych vás chtěla požádat jestli by ste mi neporadily nějaké knížky k tomuto tématu. ono se to s názvem a autorem líp hledá.

impact
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 11:33
- Nahlásit

EliDa
Asi bych se spíše obrátila na místní myslivecké sdružení. Nechci Tě podceňovat, ale myslím si, že se i v hromadě knížek bez praktické pomoci zkušeného člověka prostě neobejdeš..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 11:39
- Nahlásit

V Brně znám perfektní cvičitelku. Cvičila mě, jak cvičit psa. Jarní zkoušky jsme udělali jak po másle. U WSS na uchovnění jarní zkoušky stačí. Ale cvičitelka umí psa připravit na všechny zkoušky. Navíc pes jí miloval.
Knížka je dobrá, ale jako doplněk. Radši bych se poohlédla v okolí po nějakém člověku.

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 12:29
- Nahlásit

EliDa
Určitě to chce vidět naživo a mít možnost konzultace. Knížky jsou fajn,ale stejně je každej pes individualita. Jinak před podzimka ještě budete muset na zkoušky vloh ohařů.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 12:35
- Nahlásit

Ještě jsem zapomněla, že před zkouškama se chodí na jarní svod loveckých psů. To bylo za mě taky povinné a pes tam nesměl "neuspět". V podstatě se jen posuzoval exteriér. Taky jsme měli povinné výstavy s určitým umístěním. A samozřejmě rentgen kyčelních kloubů. Ono nejde jen o ty zkoušky.

EliDa
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 12:44
- Nahlásit

Já vím že nejde jen o podzimní zkoušky, ale to ostatní bude v pohpodě. Svod už máme za sebou a na jedné výstavě už sme se taky byly podívat. S tím výcvikem chci začít sama pak se jen s někým zkušeným radit. Ale než začnu chci si o tom něco přečíst. Vím, že každý pes je osobnost a toho svého snad už trochu znám Chci vědět co to bude obnášet ...

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 12:53
- Nahlásit

Kamarád jezdil s ohařem sem a moc si to pochvaloval
http://www.lavaremoravia.cz/index.php?option=com_c ontent&task=view&id=23&Itemid=51

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2010 15:43
- Nahlásit

EliDa
my cvičíme tady, je to trošku levnější....Spokojení jsme, mám sice slídiče, ale většina lidí jezdí s ohaři. Výcvikář chová výmary a jiná plemena ohařů.A co váš klub, nepořádá nějaké výcvikové akce? například právě u výmarů se pořádá tábor...
www.horyslov-mirek.wbs.cz

nikihoney
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 09:55
- Nahlásit

EliDa
Můžu doporučit Výchova a výcvik ohaře - Josef Kvíz a Výcvik loveckých psů - Jan Báča. Oboje je starší literatura, seženeš v antikvariátu, nebo třeba na aukru, jako já. Ale jak tu psali nademnou, jen z knížek to asi nevyčteš, chce to aby někdo tvého psa viděl, poradil. Co chovatel, od kterého ho máš? Nebo jet jen na nějaký ten víkendový výcvik.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 12:35
- Nahlásit

Ještě bych měla droboulinkou připomínečku: někde to toho psíka člověk musí naučit - čili zpravidla na louce, v lese nebo na poli. Taky jsem se slídičem chodila na pole a do lesa. Ale moje cvičitelka to měla domluvené s myslivci, že tam budeme chodit.
Tak jen aby pejsek při cvičení nepřišel o život.

EliDa
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2010 16:28
- Nahlásit

nikihoney
děkuji za název knížek.

Všichni
připomínky beru! Já si zatím chci přečíst knížky abych věděla co takovýto výcvik obnáší.

výcvikové tábory zatím neřeším, nejsou peníze a až budou tak pojedu s jednou naší známou, která má taky ohaře.

Byla by ještě nějaká dobrá a poučná knížka???

pingu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:43
- Nahlásit

Ahojda,

mám už cosik s loveckým výcvikem za sebou a můžu říct, že sám si člověk naučí tak chůzi na vodítku ) Když jsem začínala, velmi jsem ocenila rady kamaráda, co se výcvikem loveckých psů zabývá, ale hlavně...poskytnul mi ten prostor, kde jsem mohla beztrestně cvičit - pohybovat se se psem v honitbě, zajistil zvěř k výcviku, což je pro běžného člověka dost problém. No, ale hlavně mě naučil, jak to vše dělat, aby člověk psa spíš nezkazil. Takže ze zkušenosti radím fakt si spíš najít někoho, kdo poradí, jak na to..jak postupovat po krůčkách až k cíli. Ten kamarád teď organizuje výcvikový tábor a v plánu jsou i víkendové kurzy. Mrkněte na: www.zromanovachovu.cz/vycvik

romcca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2010 19:55
- Nahlásit

EliDa pingu

Bez investice časové a finanční (ano, i zvěř něco stojí) to určitě nepůjde.
A až budeš vybírat cvičák nebo víkendový pobyt, pořádně se rozmysli, ke komu půjdeš. Mám prvního psa, o výcviku jsem věděla prd (ani načteno jsem nic neměla) a výsledekem 1/2 ročního chození na cvičák specializovaný na moje plemeno (retriever - taky lovecký pes) je totálně zprasený pes s tak pestrou škálou špatných návyků, že by to vydalo na samostatnou knížku. A špatné návyky se odstraňují mnohonásobně déle!
pingu
Jo to je pravda, do honitby se jen tak nedostaneš, snažila jsem se vyprosit u našich myslivců svolení k výcviku v honitbě a přes veškerou snahu se mi nepodařilo zdolat jejich odpor. Snad jen stát se taky nimrodkou...

pingu
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2010 20:20
- Nahlásit

No...tuto cestu jsem nakonec zvolila já ) Teda nimrodka na papíře... nelovím, ale k možnostem výcviku mi to určitě pomohlo. Spousta nových kamarádů a známých a nové zkušenosti jiných cvičitelů... Ale chápu, že to není pro každého...

Jinak výběr dobrého cvičitele je jak koukám dost důležitý...já měla asi štěstí...ale věřím, že ne každý ho má a pak to jsou vyhozené peníze i čas

romcca
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2010 22:41
- Nahlásit

pingu
a jak to vlastně probíhá - to ses nahlásila do kurzu??
Nimrodku taky zvažuju ...

Apollo
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2010 07:47
- Nahlásit

romcca
taky doporučuju udělat si zkoušky, já je dělala ještě na škole. V životě bych nic nemohla zastřelit(kromě jednoho uchylného kolegy v práci) ale místní nimrodi mě berou jako jednu z nich. Teď mě dokonce přemlouvají do pořízení ohaře a složení zkoušek. Nebudeš mít problémy v honitbě a navíc ti zkušenější a rozumější z nich poradí nebo pomůžou.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:02
- Nahlásit

Dobrý den všem !
Měla bych dotaz ohledně nácviku na zkoušky vloh ohařů. Kamarádka z Prahy má MOK, zkoušky vloh by chtěla dělat v dubnu, je přihlášená na tábor, nicméně by ráda se psem občas zašla cvičně na pole nebo do lesa, tak bych se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte o vhodném "nácvikovém" prostředí v Praze a okolí. Předem děkuji za nápady

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:24 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Já chodím na Trojmezí - Praha 10 Záběhlice.Dobré prostředí je v lesoparku mezi Klánovicemi a Xaverovem.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:27
- Nahlásit

Zuzana T
Děkuji.

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:30
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Dolní Chabry a Drahánské údolí,když jsme bydleli v Praze,cvičili jsme tam a pohoda,občas se narazí i na zvěř

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:32
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

Praha Řepy - bažanti, křepelky, zajíci, po letošní zimě už asi jen dvě srny, ale ty jsem dloouho neviděla.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:33
- Nahlásit

jana33
Taktéž děkuji

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:34
- Nahlásit

PetraK
a mohla bych se zeptat, kde přesně v těch Řepích (jako přibližně)? Jinak samozřejmě děkuji za tip

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:37
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

kousek od konečné tramvaje, za klášterem Boromejek. Jsou tam loukopole.

http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@sa=s@st=s@ssq=K%20%C 5%A0ANC%C3%8DM%2050%2F6@sss=1@ssp=124574828_128233 164_146005100_145878732@x=132783104@y=135894864@z= 16

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:37
- Nahlásit

PetraK
Super!

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:40
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:44
- Nahlásit

Kamarádka taky všem děkuje

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:47
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

tak se s kamarádkou třeba někdy potkáme, jsme tam často a hošíček maďarský uvítá novou maďarskou známost

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 10:56
- Nahlásit

PetraK
Třeba jo, jejímu psovi je skoro 11měs., kamarádka je milá určitě by spřízněnou duši uvítala a pokud bys viděla dvě osoby, jednoho MOK a jednu dlouhosrstou kolii, tak to jsme my

PetraK
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2011 11:39
- Nahlásit

Barbucha z Prahy

jímu psovi je

jo on je to taky hošíček, aha, tak to Zrzavohubec teda jásat nebude , von radši báby

ale číhat po vás budu.

Dlouhovlasou góliji jsem u nás ešče v polích neviděla. Máme jednu hodnou milou v sídláku, je to taková tichá psí slečna.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání