| Autor |
Zpráva |
Trka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:02
- Nahlásit
Ahoj, našel by se prosím někdo kdo by třeba jen přes email, byl ochotný pomoci se základy obedience? Díky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:11
- Nahlásit
Trka
hele zkus to tady,ta dívčina má docela přehled..
http://katachyon-training.blog.cz/
jsou tam i odkazy na obedienci,třeba něco najdeš.
|
Trka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:31 - Změnil/a: Trka
- Nahlásit
Díky, ale koukala jsem na ty stránky, ale nic jsem nenašla
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 20:49
- Nahlásit
Trka
tadyk to máš
http://www.obedience.cz/
|
Trka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:00
- Nahlásit
Ty stránky jsem četla, jenomže bych potřebovala člověka, který by mi mohl vysvětlit nácvik některých cviků.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:12
- Nahlásit
Trka
tak číhni semka,třá venta se tomu věnovala.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_6381_0.html
Jinak si vyhod obedience tady do vyhledavače a můžeš se v tom pohrabat..koukla jsem,že jsi zrovna prošvihla nějakej seminář..
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:12
- Nahlásit
Trka
Já dělám obedience, tak třeba bych věděla. Když to teda nebude moc těžký
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2010 21:20
- Nahlásit
Záleží odkud jsi? Obedience se sice postupně rozšiřuje, ale možná budeš muset někam občas zajet. Pokud to nikdo nedělá u Tebe v místě, tak dobré jsou otevřené tréninky, semináře, víkendy s obediencí nebo tábory. Stačí když dostaneš základ a trénovat můžeš sama. Většina mimopražských lidí, kteří se tomu věnují delší dobu takhle začínala.
Venta
Já dělám obedience, tak třeba bych věděla. Když to teda nebude moc těžký
Já myslím, že bys poradila i se složitým. Vendulka je super obediencovej pes.
|
Trka
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 16:08
- Nahlásit
VerčaZ
Jsem z Jeseníku a tady bohužel nikdo necvičí. Byla bych ráda kdybys mi mohla občas s něčím poradit.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 16:52
- Nahlásit
Trka
Aha, už se to tady myslím jednou řešilo, ne? Já jsem z Třeboně, to bychom se těžko sešli. Tam u Tebe nejblíž, co já vím, tak cvičí v Ostravě Marta Fuglevičová. Pak ještě v Ústí nad Orlicí je Eva Jindrová, ale ta myslím jezdí k Martě do Ostravy. Jinak tam poblíž už fakt nevím.
Opravdu by bylo nejlepší rozjet se na nějaký výcvikový víkend nebo otevřený trénink a pak můžeš trénovat sama.
Venta
Nevíš o někom poblíž, kdo by tam cvičil?
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2010 20:08
- Nahlásit
VerčaZ
Nevíš o někom poblíž, kdo by tam cvičil?
Tak to nevím. Na semináři jsme teď měli paní z Hranic na Moravě a taky jsme jí moc neporadili. Tam asi fakt nikdo není.
Trka
Ale jestli aspoň trochu cvičíš, tak základy máš a na konkrétní věci se můžeš ptát třeba tady. No a jak píše VerčaZ, vyraž na nějaký seminář nebvo trénink, to ti dá hodně.
VerčaZ
Já myslím, že bys poradila i se složitým. Vendulka je super obediencovej pes.
No já zas nejsem takovej teoretik, ale můžu se pokusit
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2010 11:30
- Nahlásit
Trka
Tak na stránkách obedience klubu, které určitě znáš, přibyli akce v Třinci, to taky nemáš tak daleko. Využij toho!!!! Výcvikový víkend, tábor, zkoušky na nečisto a zkoušky.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2011 18:36
- Nahlásit
Prosím o radu, jak naučit přivolání s meziodložením. Zkoušela jsem polohu "lehni", ale neúspěšně (po povelu se trošku přikrčila - jako by chtěla lehnout, ale doběhla až ke mně a lehla přede mě). Nefungovalo ani to, když jsem tam dala odměnu, bylo to úplně to stejné.
Potom mi ještě hlavou vrtá cvik rozlišování předmětů. Tam si nejsem moc jistá jak s nácvikem začít a jak potom pokračovat...
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 08:40
- Nahlásit
Dannie
Zdarec! Pokud ti nelehá, tak nemáš dodělaný povel lehni. Dokud ti nebude na povel spolehlivě zalehávat - tzn. kdykoli, kdekoli, bez neklidu či plazení, tak rozhodně nedělej cvik kompletní, ale rozfázuj to.
Vím o čem mluvím, teď nám změnili poslušnost v mezinárodním záchranářském řádu a evidentně se tímto cvikem inspirovali....
|
EvaK
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 09:25
- Nahlásit
Markét můžeš trochu popsat jak bys myslela to rozfázování? polohy na dálku máme naučené, i např. zalehnutí u vysílačky, ale problém je ten směr pohybu psa... jakmile jde ke mně přece jenom to má spojeno s odměnou jakoby za přivolání
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 10:42
- Nahlásit
EvaK
Rozfázování - zkrátka povel "lehni" musí být stoprocentní, pak pes zalehne i při přivolání.
Pakliže jde o problém při pohybu směrem k psovodovi, volila bych neprve krátkou vzdálenost a odměna přijde vždy ležícímu psovi, tzn. že psovod si k němu s odměnou dojde, rozhodně nedokončuje přivolání jako ve finálním cviku. Je to trochu srozumitelné? Já jsem totiž spíš praktik a postupuju podle konkrétního psa, takhle na dálku je to těžké a rady jsou obecné.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 17:30
- Nahlásit
Markét
Díky Napadlo mě, že bude problém v tom, že Bonča nemá úplně stoprocentní zalehnutí...
Nedá se to naučit třeba pomocí targetu? Tak jako např.vysílání do čtvrece?
Co vy ostatní co cvičíte obedience, jak tohle trénujete?
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 17:43
- Nahlásit
Ano, podle všeho jde: http://www.youtube.com/watch?v=tVGaslyGaGE
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2011 18:09
- Nahlásit
KaTachyon
Super, díky moc za video!!!
jdu sehnat kus koberce a jdeme trénovat
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 09:27
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=tVGaslyGaGE
ty brďo, já takhle odměnovat (byť ten nejmenší kousek pamlsku), tak mám za chvilku psy jak tuleně :-D
Ale líbí se mi to, takhle poslušní hafuškové...no jo, holt má trošku svéhlavé plemeno, to sipořádně rozmyslí, než splní pokyn
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2012 20:48
- Nahlásit
nevíte jestli se někde letos bude pořádat seminář nebo letní tábor obedience ?
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 07:33
- Nahlásit
alenakern
Určitě, sleduj stránky obedience, v brzké době by se měly objevit propozice na letní tábor.
http://www.obedience.cz/zkousky-zavody-souteze-2/p lanovane-akce/
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 19:22
- Nahlásit
díky, sleduju, ten večer co jsem to napsala tak se tam objevil seminář jinak jsem kontaktovala přímo Ladu R., takže už mám info
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 20:44
- Nahlásit
alenakern
A vypadá to, že bude v Praze během března nebo dubna taky jeden moc zajímavý seminář ... ale teprve se to domlouvá
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 20:46
- Nahlásit
hlavně aby se to někde objevilo, obyčejně to bývá obsazený ještě před zveřejněním
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2012 22:09
- Nahlásit
alenakern
Bude to seminář s Petrou Florschuetz a dám sem pak odkaz
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2012 15:20
- Nahlásit
Díky
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 08:12
- Nahlásit
alenakern
Tak seminář bude 28.3. - 1.4., víc informací najdeš tady: www.skola-psich-sportu.cz
|
alenakern
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2012 15:17
- Nahlásit
Venta
Díky
|