| Autor |
Zpráva |
hopuho
|
# Zasláno: 6 Led 2005 08:46
- Nahlásit
Kdybych chtěla vycvičit pa od štěněte kolik peněz bych měla požadovat od čkověka který chce štěně vycvičit?Mockrát vám děkuji za radu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 7 Led 2005 15:34
- Nahlásit
Není mi moc jasná otázka. Čí by byla ten pes? Za co peníze?
|
Breta
|
# Zasláno: 11 Led 2005 09:13
- Nahlásit
My chodíme na inviduální výcvik a dali jsme cvičitelce 1500 za 8 lekcí - základní výcvik.
|
weebo
|
# Zasláno: 12 Led 2005 20:23
- Nahlásit
Ahoj,no zrovna mala castka to neni,ale zase zalezi na kvalite vycviku a jak se vam instruktor venoval.nevim proc jste zvolili tuto formu,ale da se chodit i na cvicak kde si za rocni prispevek(je to ruzne od 500 - 1500)muzete chodit a cvicit s instruktorem ktery je jiz v cene toho poplatku nebo i sami.individualni vycvik ktery jste asi vy uplatnila bude samozrejme drazsi.ovsem nevim co je pro vas pojem zakladni vycvik a kam jste se az za ty penize dostali.mozna jste se nejdriv mela poptat po moznostech a az pak volit variantu.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2005 17:17
- Nahlásit
Znami si nechali vycvicit labradora a ted posloucha jen cvicitele, sve majitele jen decentne. Je lepsi si cvicit psa sam.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 10:30
- Nahlásit
Zcela souhlasím s niniel. Domnívám se, že člověk, který chce mít mermomocí SUPERvycvičeného psa a za tím účelem si ho u někoho nechá vycvičit by si raději snad ani psa pořizovat neměl (teď nemám na mysly služební psy u policie atp....)
Vždyť když si psíka cvičíte sami od štěněte, získáte spolu báječný vztah, každý pokrok, který pejsek učiní Vám dělá radost, jste na něj pyšní a potažmo i sami na sebe, že se Vám výcvik daří a jste tedy pro svého psa opravdu výborný partner a kamarád... Já osobně se vždy raduji z každého dobře splněného povelu mého pejsy. Pro svého psa jsem sice autorita, ale hlavně kamarádka a poslouchá mě ne proto, že "musí", ale protože "chce" a to si myslím, že je ve vztahu člověk-pes to nejdůležitější.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 10:36
- Nahlásit
to jsem to pochopila jdiná trošku jinak? A to, že hopuho má být ta (ten) kdo bude psíka pro někoho cvičit, a proto se ptá kolik by od něj měla požadovat peněz??
|
Lester
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 10:42
- Nahlásit
Záleží na tom, co je to za výcvik...znám lidi, kteří cvičí psy profesionálně a připravují na zkoušky. Třeba NO má povinnou zkoušku do chovu. A ti si za to berou pár desítek tisíc a psa si většinou na pár měsíců vezmou k sobě. Ale to záleží na domluvě s majitelem.
|
Evička
|
# Zasláno: 18 Led 2005 10:51
- Nahlásit
Původně jsem se do tohodle tématu nechtěla angažovat, ale naše zkušenosti a opět s výcvikem loveckých psů. Pokud psa cvičíme pro někoho - přivede k nám vlastního psa a chce jej vycvičit, tak záleží na stupni jeho vychovanosti či nevychovanosti. Pokud umí alespoň základní povely - sedni, lehni, místo, event. i přivolání je to snažší a jednodušší a levnější. Pokud je to pes, který vyrostl jako dřevo v lese - a teď jednoho takového budeme mít- tak je to potíž, musí se učit vše od začátku a u strašího psa to není tak jednoduché. V průměru bereme asi 4000,-Kč za jednu zkoušku z výkonu a čím je zkouška náročnější, tím stoupá i cena. Plus výdaje na krmení, veterinu apod. Upozorňuji však, že psy takto necvičíme běžně, ale jen štěňata z našich odchovů, pokud o to většinou zazobaný páníček stojí. Pes, kterého budeme mít teď je asi 7 měsíců starý, neumí nic a páníček je bohatý, takže si to rád zaplatí. Bohužl není tam téměř žádná láska ke psu, ale štěně si pořídil zřejmě proto, že tutéž rasu viděl u svého německého kolegy a moc se mu líbilo, jak pes pracuje v lese. Tohle jsme ovšem ze začátku nevěděli.Jinak bychom prodej více zvážili. Ale o tom ten život taky někdy je. Konkrétně však budeme cenu za vycvičení řešit až podle situace. Některý pes se lépe učí a má pro lov větší vlohy a práce je s ním snažší.
|
Lester
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 11:03
- Nahlásit
Možná u loveckých psů se 4000,-- za výcvik vyplatí, ale u sportovní kynologie, když dáš za lekci obrany 150,-- bys byla hrubě v mínusu. Aby to mělo nějaký efekt, tak je dobrý na obrany chodit aspoň 2x týdně. Minimální doba jsou tak 3 - 4 měsíce, takže by se ti nezaplatil pořádně ani figurant. Natož ustájení psa a práce...Takže záleží na typu výcviku a musíš si pořádně spočítat náklady, aby se ti to vyplatilo.
|
Evička
|
# Zasláno: 18 Led 2005 11:13
- Nahlásit
Lester, 4000.-Kč nejsou za výcvik, ale pouze za úspěšné absolvování zkoušky z výkonu. Celková cena výcviku bude daleko vyšší. Výhodou je, že některé disciplíny se u různých typů zkoušek opakují a stačí je nacvičit jen jednou. Ale u služebních je tomu snad podobně.Rozhodně to není pro to, že se to VYPLATÍ. Nevyplatí, je to v rámci chovateslého servisu, kterýmse maximálně snažíme vyjít vstříc mjitelům našich štěňat. Máto jednu obrovskou výhodu, a to, že tyhle štěňata a jejich majitele máme " pod kontrolou". Čau
|
Lester
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2005 11:23
- Nahlásit
Aha...ale já sem brala cenu za výcvik .-) sme se trošku nepochopily A navíc sem to brala tak, jako, že se tím někdo živí a nedělá nic jinýho...tak to se to musí vyplatit. takže na to každá koukáme z jiný stránky
|