Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / histerie
Autor Zpráva
marie
# Zasláno: 18 Srp 2005 05:28
- Nahlásit

Co dělat ,když je pes histerický.

pigie
# Zasláno: 18 Srp 2005 07:17
- Nahlásit

V akych situaciach, co tu hysteriu vyvolava?

Evik
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2005 07:20
- Nahlásit

hysterický je široký pojem...zkus napsat, jak se hysterie tvého psa (pokud jde o tvého psa) projevuje.

Často se stává, že spousta psů je hysterických (na různé způsoby) hlavně proto, že je takový jejich pán (i když on si to sám o sobě nemyslí). Teď to neber jako narážku na sebe...jen píšu fakta...
Jakého máš psa? Hysterie je taky často problém malých psů, u kterých ji nevědomky vypěstovali jejich majitelé.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 13:23
- Nahlásit

zajímalo by mě jan odbourat histerii v určitých momentech. Například: -při vystupování z auta na neznámém místě - pes lítá jak pominutý, na povel zůstaň sice z auta nevystoupí, ale histericky štěká takovym tim vysokym štěkotem, když pak vystoupí, má tendenci běhat, na zavolání sice přijde, ale zase štěká, skáče na mě a mám pocit, že mu prdne cévka. - při výletech a pobytu mimo domov - třeba v hotelu, připravujeme se na odchod z pokoje, zas histerie, štěkání, skákání, po opuštění pokoje štěkání, tendence lítat jako blázen. To samé, když ho na neznámém místě (v hotelu, v chatce) nechám chvíli samotného. Jezdíme se psy často a stejně se jeho chování moc nezlepšuje..díky za tipy, jestli někdo máte

corgi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 15:09
- Nahlásit

Adiddaska
Zdá se mi, že zaměňuješ hysterii s nadměrnou excitací

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 15:20
- Nahlásit

a co hysterie při kontaktu s cizími psy - spočívající v přemrštěných reakcích obranných i útočných - například pes si brání svou věc, ale nezavrčí jenom, ale rovnou začne hystericky štěkat a vybíhat po svých "socích"

- to mi jako projev hysterie připadá.

Adiddaska
Já bych taky to viděla jako že je ten pes prostě moc vzrušenej, nadšenej že se něco děje. Nejlepší je na tohle bohužel taky hodně složitá metoda a sice všecko (odchod, balení tašek, braní vodítka do ruky...) dělat pomalu a v klidu a mezi jednotlivými kroky čekat až se pes vyklidní a pak teprve zase pokračovat. Je to naprd. Zejména pokud potřebuješ rychle odejít.

Ale výsledky jsou dobrý, ten pesan se nakonec naučí bejt víc v klidu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 15:49
- Nahlásit

Grin
to mi jako projev hysterie připadá.
Kazdy to nazyva jinak, umerne typu plemene. U tech mych by se jednalo o nevyrovnanou nervovou soustavu psa, pripadne chyby ve vychove.
Adiddaska
Souhlas s Corgi + dopilovat poslusnost. Nenechat psa z auta psa vyskakovat bez voditka s naslednym poletovanim na volno, pokud je pak tak natesen, ze se neco bude dit. Vyndam psa z auta, pokud jeci, uklidnit povelem, ktery zna. Sedni nebo lehni, klid, co ja vim, pamlsek, az se zklidni, jde se teprve od auta. Pokud jeci furt, necham ho skocit zpatky do auta, zavru kufr, a jedeme cely proces znova. Ma to i odborny nazev, ktery si lze nahledat. Z vyjimecne cinnosti udelat rutinu, step by step.
Ad pobyty v neznamym prostredi - trenovat, zklidnovat, naucit psa trochu sobestacnosti, viz vyse.

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 15:55
- Nahlásit

Fifi
Tak chyby ve výchově jsou to vždycky, to je jasný, ale ten výsledek je potom pokaždý jinej a taky se podle toho jinak odbourává, to že řekneš že čék udělal chybu ve výchově mu bohužel nepomůže.

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:05
- Nahlásit

Grin
to že řekneš že čék udělal chybu ve výchově mu bohužel nepomůže.
A ja snad tohle rekla? Psala jsem o svych plemenech a o tom, kdyby se takhle chovaly.
A mam jednu nevyrovnanku doma, tak ma holt tu vychovu od mala dotazenou a premrsteny reakce ve styku s cizimi lidmi a psy nema, protoze jsem ji naucila cizaky ignorovat a neresit.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:15
- Nahlásit

Fifi

naucit psa trochu sobestacnosti, viz vyse.

jsem to napsala asi blbě, když ho nechám samotnýho na neznámym místě, je to v pohodě. To šílení začne až když přijdu. ale jinak jo, tak nějak jsem si myslela, že to asi budu muset dělat jak píšeš, ale je to dost opruz, tak jsem myslela, jestli náhodou někdo neporadí nějakej jednoduchej fígl

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:20
- Nahlásit

Adiddaska
To šílení začne až když přijdu.
Tak beze slova s ignoraci psa odejdu. Pockam, az prestane jecet, jdu tam znova. atd.. jednoduchej figl ti neporadim. Tohle fakt funga + to pri prichodu se chovat normalne, a ne nejaky jeditiiii, tys tu byl saam samecek, japa ses mel, nebylo ti smutnicko? Proste prijdes do pokoje jak jindy domu. Pokud ti pes nevyvadi takhle pri prichodu domu, tak jen nastavit stejny parametry v cizim prostredi.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 16:45
- Nahlásit

Fifi
Pokud ti pes nevyvadi takhle pri prichodu domu, tak jen nastavit stejny parametry v cizim prostredi.

no má radost, když přijdu domu, vrtí ocasem a mručí, ale neštěká a nelítá jak magor. i tak se s nim nijak extra nevítám. Nejdřív se svlíknu, sundám boty a pak si ho teprve jako všimnu. Jak mám nastavit stejný parametry v cizim prostředí? Tam se s nim taky nevítám, to je jasný, nevšímám si ho dokud se neuklidní. Jedinej problém vidim v tom, že manžel často cestuje pryč třeba na dva tři dny až týden a ten se potom se psama vítá, když se vrátí a to je teda hroznej řev. Řikala jsem mu to, že to nemá dělat, ale je to marný, že prej se mu po nich stejská a nemůže si pomoct

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:14
- Nahlásit

Adiddaska
Řikala jsem mu to, že to nemá dělat, ale je to marný, že prej se mu po nich stejská a nemůže si pomoc
Ja nevim, jak nastavit u vas stejny parametry v cizim prostredi, to uz je na tobe. Jestli je pes vystreslej/natesenej/rozhozenej z ciziho prostredi, tak popremyslet mozna, proc vlastne, jak se chovas ty, v tom jinym prostredi a tak.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:20
- Nahlásit

Fifi

je natěšenej myslim (rozhozenej ani vystreslej neni myslim). Takže myslíš, že nemám bejt v cizim prostředí tak natěšená?

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 17:29
- Nahlásit

Adiddaska
Takže myslíš, že nemám bejt v cizim prostředí tak natěšená?
to ja nevim
Si pozadej o konzultace ty, ktere tva psiska znaji online, z ruznych akci. Pokud ony neporadi, tak jde beztak jen o to, aby rec nestala a bylo o cem pokecat a z koho udelat debilitu.

LucieS
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2011 19:45
- Nahlásit

Adiddaska
Ještě zabere jedna věc, kterou praktikuješ v běžném životě - věnuješ se psovi jen tehdy, kdy není v "hysterickém módu". Když je v klidu, nevytrháváš ho z něj (např. pes spí, páneček přiběhne a řve "kde máš hračkůů, dones hračkůůů"). Nenecháš se vyhecovat a nepodporuješ hysterii ani ve chvílích, kdy ti vyhovuje (honění za hračkou, nadšené vítání, bouřlivé hry). Tím vším psa celkově zklidňuješ.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání