Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / VÝBĚR GRANULÍ / West highland white teriér- vhodné granule pro štěně a dospělého psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 20:17
- Nahlásit

aňoňouma
A kolik masa v pomeru k ryzi.?To jsem davala,kdyz byl prujem-napred suchou ryzi,postupne s kurecimi prsy,mrkvi. Chutnalo,me to moc bavilo,ale pak prisla pohroma Ja mam ted bezobilninovy Marp,probiotika a kadi pekne. Jinak ma 9 kilo a je hodne aktivni,nevim,kolik by mela byt denni davka vareneho. Diky

Nicky
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 20:48
- Nahlásit

to EliškaLI
krmila jsem proplanem - už nikdy více,
krmila jsem belcandem - super
nyní pro změnu Arden grange - super
! neřeším, jestli w. bude bílý jako stěna,většinu času tráví venku.
Pokud chceš doporučit konzervy, tak p. Stein má výborné.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 21:28
- Nahlásit

sicluceatlux
Tak jednou dvakrát třikrát průjem po sobě není nic divného při přechodu z granulí, právě protože mají trávící trakt totálně línej a citlivej, chce to jen vytrvat, myslím, že pokud pes nemá opravdu nemocné zažívání nebo potravinovou alergii, ta srajda ho po pár dnech přejde. Kamarádka byla zoufalá, pes jí kadil po všem a furt když neměl Brit, ale vytrvala, nějaký to e o v n o uklidila a už je klid. Ale pár dnů to trvalo, no.
Jinak ty poměry maso, příloha, zelenina nevím, moji psi přílohu žerou minimálně, zeleninu vůbec. A dávkování nevím už vůbec, žerou kolik chtěj a když maj dost odejdou od toho, nepřejídaj se.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 21:44
- Nahlásit

ssshhhhh
Diky,zkusim vydrzat

Nicky
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2014 22:24
- Nahlásit

pro ty, co krmí masem kniha - Natural Dog Food - Syrové krmivo pro psy

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 08:20
- Nahlásit

belcandem

noo, tak těmi granulemi si nejsem úplně tak jistá, koukám na složení Belcando- na první místě rýže na druhém jehněčí moučka,.. :/
To Arden grange, už vypadá o něco líp- kuřecí moučka, kuřecí maso, rýže,..
Ale jasný, zase uvádí, že jsou hypoalergenní. Tak já nevím co vybrat.

Koukala jsem na Platinum, kde uvádí 73% kuřecí maso, rýže,...
Nemáte zkušenosti někdo?

pitvora
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 08:38
- Nahlásit

EliškaLI
Platinum, kde uvádí 73% kuřecí maso, rýže,..

To maso je schválně uvedené v syrovém stavu, aby to vypadalo, že je ho v granclích hodně. Jenže po vysušení je ho troška. Pak rýže, kukuřice, nějaká nespecifikovaná drůbeží moučka, znovu kukuřice... Za tu cenu se dají koupit mnohem lepší granule - nějaké značky už tu padly o stránku dřív.
Mimochodem Platinky jsem jednou koupila na odměny a strašně intenzivně smrdí jako Maggi.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 08:45
- Nahlásit

ssshhhhh
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli dáváš třeba Roboran a tak , k tomu masu. Kdybych vařila, nesmí se dávat vařené kosti, co tedy dávat místo nich. Díky

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 08:46
- Nahlásit

pitvora
Aha, no mě napadly z toho důvodu, že je prodává naše veterinářka a hodně lidí je bere.
Značky, které byly zmíněny na předchozí stránce.. koukala jsem třeba na Orijen, to složení, je tam asi 15 různých mas, vnitřností, apod. Nevím teda, ale dát si kuře s lososem, sleďem, s játry, s krůtím, se srdíčky a já nevím s čím, tak se z toho musím zákonitě po*** .

pitvora
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:07
- Nahlásit

EliškaLI
Tak koukni na Essential. Nebo Wolfsblut si hodně lidí chválí.

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:30
- Nahlásit

pitvora
Essential vypadá dobře, ale je tam mrkev
Wolfsblut vypadá dobře, díky za tip

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:31
- Nahlásit

pitvora
ale jak teď koukám, tak Wolfsblut se prodává pouze po 15kg?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:32
- Nahlásit

sicluceatlux
vratila jsem se ke granulim,protoze mi doslo,o cem mluvi ti veterinari jako o vyvazene strave
Mi to teda stale nedoslo, muzes vysvetlit prosim?

pitvora
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:35
- Nahlásit

EliškaLI
I po 2 kg
http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/green-va lley

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:37
- Nahlásit

sicluceatlux
i,a vzhledem k tomu,ze ve svem okoli mam psy jen nagranulich a v pohode, nevidim duvod,se jich bat
a z toho jako plyne, ze granule jsou OK jo? ty vis v jakem zdravotnim stavu ti psi jsou? nemyslim teda, ze jako zatim nechcipli,a ze panecek tvrdi, ze maj lesklou srst tak v poho...myslim realny zdravotni stav...

Protoze jinak mam spoustu kamaradu, co chlastaji a kouri uz dost pres dvacet let a jsou v "poho". I pri brani drog muzes zustat dost dlouho v poho. Spousta lidi celej zivot soli, zerou jen tucny, chemii a odpad a taky jsou v poho, fakt mi nejak unikla logika tohgo, cos napsala, jediny, co se z toho da vyvodit je, ze ti psi zatim zijou bez viditelnych problemu.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:40
- Nahlásit

Pokud chceš znovu zkusit přejít s tím "problémovým" psem na maso, tak mi logika říká, že bych to asi vzala přes dietu. Tj. jako u zažívacích obtíží - libové masíčko, trochu rozvařené rejže a mrkve. A velmi postupně bych přidávala další potraviny
I s tím masem a rýží je dobrý začít pomalu, on se pejsek nezblázní, když bude pár dní hladovější.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:45
- Nahlásit

sicluceatlux
Marp,probiotika a kadi pekne
to je fakt moc hezky, ze mas tak rada toho svyho neotroka, ze mu dopravas takovy dobrutky, kde je oupa jasny, z ceho to je vyrobeny a navic, kdyz kadi pekne, tak to je prostě coool, neotrok se má prostě skvěle, jooo

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:46
- Nahlásit

pitvora
díky moc

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:47 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

EliškaLI
Koukala jsem na Platinum, kde uvádí 73% kuřecí maso, rýže,...
Nemáte zkušenosti někdo?

Já myslím, že tam je minimálně 130% masa.
Prostě komu není rady tomu není pomoci.

--------------------
Bohužel chudáci psi, ti nemohou za to, že maj stupidní majitele.
Tak ale děti na tom nejsou lépe, takže je to vlastně OK.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 09:58
- Nahlásit

Když ty svý psy tak milujete a tak vám na nich záleží, tak si ty granule odzkoušejte na sobě a svejch dětech, když jsou teda tak úžasný a vyvážený a papkejte to pěkně celá rodinka.
V rámci přirozené selekce tak uděláte pro planetu to nej, co můžete.

Ale chudák pes si vybrat nemůže, tomu nezbývá než být selektován svým hloupým majitelem.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:06
- Nahlásit

zbrnd
Jo, má se líp, než když se po.... doma a má s tím pak morální problém, stydí se a schovává, protože přece ví, že doma se nekadí. Za to, že každý máme jinou logiku věci, nikdo nemůže, že, ale já si nechám tu svoji , víš poklade .

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:07
- Nahlásit

zbrnd
Koneckonců, víš co jí kosmonauti ve vesmíru ?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:11
- Nahlásit

zbrnd
A co se týče zdravého psa, chápu, že ty to nepoznáš, jak se pozná pes který je zdravý a který nemocný, neb sám, žádného nemáš,až budeš mít zkušenost, raď. Zatím jsi pouze teoretik, který asi strádal na umělém mléku neb ho matka nekojila, co ?

EliškaLI
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:14
- Nahlásit

zbrnd
Poprosila jsem vás abyste na mých založených tématech nekomentoval, nelíbí se mi váš styl, kterým podáváte svoje názory.

Je moje věc čím krmím a čím chci krmit, jak už jsem psala, podle mého názoru není nejlepší krmit pouze syrovým masem. Je to můj názor, naše rodina měla několik psů, různých ras a nikdy nebyl žádný problém a krmilo se granulemi plus vařeným masem s přílohou.

Takže ještě jednou, odeberte se z mých témat nebo se přestaňte pořád ohánět tím, že pes po granulích umře, nebo že je máme rovnou utratit apod. V životě jsem neslyšela, že by pes po granulích umřel, nebo že by byly tak strašně škodlivé, 90% lidí granulemi krmí a jejich psi jsou v naprostém pořádku.

A přestaňte neustále opakovat, že je někdo hloupý apod. Možná byste se měl zajímat o sebe a nesedět 24 hodin denně na diskuzích, už vám to leze na mozek. ;)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:22
- Nahlásit

sicluceatlux
Jo, má se líp, než když se po.... doma a má s tím pak morální problém, stydí se a schovává, protože přece ví, že doma se nekadí.
Pes fakt morální problém nemá. Pes si sám sobě narozdíl od lidí nelže, takže si ani nemyslí, že existuje nějaká morálka. A pokud mu to vadí, je to na jeho majiteli, aby mu připravil podmínky, který mu vadit nebudou.
Jsou to ale jen kecy, hlavně tp vadí lidem...stejně tak kecy o vyvážený a kvalitní stravě v podobě granulí, kdy je zase za tím většinou jen tupost, pohodlnost, lenost či neznalost a neochota a hlavně pak ovcovitost.

Za to, že každý máme jinou logiku věci, nikdo nemůže, že, ale já si nechám tu svoji , víš poklade .
nechápu, proč v téhle souvislosti píšeš o nějaký logice, navíc když ty ji evidentně takřka nepoužíváš.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:23
- Nahlásit

sicluceatlux
Koneckonců, víš co jí kosmonauti ve vesmíru ?
Nevím. Taste of wilde?
To nějak souvisí s tímhle tématem? Jak? Hlavně nezapomeň jako vždy reagovat pouze na to, co se ti hodí

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:26
- Nahlásit

sicluceatlux
A co se týče zdravého psa, chápu, že ty to nepoznáš, jak se pozná pes který je zdravý a který nemocný, neb sám, žádného nemáš,až budeš mít zkušenost, raď. Zatím jsi pouze teoretik, který asi strádal na umělém mléku neb ho matka nekojila, co ?
Už tě zase chytají ty tvý záchvaty? Vzala sis prášky? Nezapoměla jsi si zajít na kontrolu?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:34
- Nahlásit

zbrnd
Máš evidentně sám se sebou problém..........zdar,a neplácejme zadavatelce téma

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:36
- Nahlásit

EliškaLI
Poprosila jsem vás abyste na mých založených tématech nekomentoval, nelíbí se mi váš styl, kterým podáváte svoje názory.
A já Vám vysvětlil, že Vám nevyhovím.

Je moje věc čím krmím a čím chci krmit, jak už jsem psala, podle mého názoru není nejlepší krmit pouze syrovým masem. Je to můj názor, naše rodina měla několik psů, různých ras a nikdy nebyl žádný problém a krmilo se granulemi plus vařeným masem s přílohou.
Samozřejmě je to Vaše věc a moje věc zase je, jak to komentuji.

Takže ještě jednou, odeberte se z mých témat nebo se přestaňte pořád ohánět tím
Klidně i třikrát, to asejc neklapne madamme.

že pes po granulích umře, nebo že je máme rovnou utratit apod. V životě jsem neslyšela, že by pes po granulích umřel, nebo že by byly tak strašně škodlivé, 90% lidí granulemi krmí
Tak to jsou silné argumenty
Kolik lidí chlastá?
Kolik lidí fetuje, kouří, jí moc tuku, jí nekvalitní suroviny ...

Kolik lidí prostě celkově žije nezdravě?
Nebude to taky oněch 90%?

a jejich psi jsou v naprostém pořádku.
to rozhodně, stačí se koukat kolem sebe co ti naprosto v pořádku psi kaděj a člověk, který má aspoň trošku přehled v oblasti ví, jak moc jsou v pořádku.
Stačí se pobavit s lidma a poslechnout si, co maji dnes psi za problemy, ale to je zbytečný psá stále dokola...lidi, co nejsou ochotni myslet vyselektují přirozeně své geny, to je OK, ale těch psů je mi prostě líto, ti nic nenadělaj.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2014 10:39 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux
Cítíš se už lépe? Otevřela jsi si okno? Tabletky jsi našla?
Nezapomeň, že to není sranda. Jsi přeci ráda, že nemusíš být kontinuálně hospitalizovaná. Tak se podle toho chovej prosím. Co by ti řekl pan doktor, kdyby viděl tvé zdejší osobní neslušné útoky vůči druhým? Takže znova, soustřeď se, okno, tabletky, zhluboka dýchat. Za chvíli napiš, jestli ti je lépe. Díky.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání