Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / VÝBĚR GRANULÍ / Veganské a vegetariánské krmení
Autor Zpráva
krisikowa
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 22:54
- Nahlásit

Vede to tady někdo? Už jsem na to kdysi narazila a dneska mi o tom dost vyděšeně vyprávěla kamarádka, tak jsme to řešily... Připadá mi praštěné učit lva na tofu...

Pes_Ben
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 23:08
- Nahlásit

Pes je masozravec

zbrnd
Člen
# Zasláno: 2 Led 2014 23:21
- Nahlásit

Je to asi stejně praštěné jako kdžy to provozuje člověk.
Takže podle mne platí, že když si někdo chce ubližovat sobě, ať tak činí, ale druhým by ubližovat neměl tedy neměl by svou idiocii vnucovat ostatním.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 02:44 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

zbrnd
Brouku, ale dlouhodobé studie (3 momentálně ukončené v USA, Číně a kdesiještě) ukázaly, že tihle lidi jsou zdravější. Takže si ani tak moc neubližují, bych řekla.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 07:59
- Nahlásit

Vlčáčková
Brouku, ale člověk je na rozdíl od psa všežravec... A navíc bych řekla, že vegetariáni jsou zdravější než průměrný masožrout (pokud je to tedy pravda - každá studie může být zmanipulovaná, byť třeba nevědomky) hlavně proto, že se necpou hamburgerama a pizzou, ale dost řeší, co jí. Pokud by to srovnávali s masožrouty, kteří se stejně intenzivně zajímají o to, co jedí, tak by to mohlo dopadnout dost jinak...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 3 Led 2014 08:43
- Nahlásit

Vlčáčková
vis proc sou zdravejsi? protoze vegetariani a vegani obecne vim dbaji, co ji. Tudiz to je nepodlozena teorie, ze je to tim, ze jsou vegetariani. Skutecna vec je v tom, ze proste opravdu resi kvalitu sveho jidla a pouzivaji kvalitni suroviny, celkove casto treba i vic cvici a tak. Pokud vezmes skupinu vegetarianu a skupinu masozravcu, kteri kupuji kvalitni suroviny, maso maji treba 3x tydne ve forme kvalitniho masa a ne salam k snidani, bucek k obedu a parek k veceri a dbaji i jinak o sve zdravi (cvicenim), pak zjistis, ze jsou obe skupiny naprosto porovnatelne zdrave.

lamalucni
howgh

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 20:35
- Nahlásit

Brouku, ale dlouhodobé studie (3 momentálně ukončené v USA, Číně a kdesiještě) ukázaly, že tihle lidi jsou zdravější. Takže si ani tak moc neubližují, bych řekla.
---------------
Je to jak píšou cholki, jedna více řeší, co jí a druhak, pokud se ty studie dělaly v rámci vyspělého světa, tak to není o tom jestli jedí maso nebo ne, ale jak kvalitní jídlo jí.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2014 21:29
- Nahlásit

zbrnd
obecne cervene maso pro cloveka nejzdravejsi neni- tedy napr. kazdodenne. Dlouho se travi,pri travicim procesu vznikaji hnilobne procesy,uvolnuji se bakterie,zatezuje tak cely zazivaci trakt. Neni nezname,ze po vetsim jidle je clovek unaveny neb organismus spotrebovava spoustu energie na zpracovani jidla,hlava se odkrvi,zaludek prekrvi .To u ovoce a zeleniny neni. Take Dna byla dříve nazyvana nemocí kralů,tedy z blahobytu,přejidani,v kloubech se hromadi kyselina močová........maso obsahuje bilkoviny,což jsou zakladni stavební jednotky. Ovšem je neobsahuje jen maso. Každy extrem je špatně. Myslim si,že ve vyvoji,či těhotenstvi je vegetarianstvi naškodu,dospělci at se pasou. U psa se mi vegetarianstvi nezda normalni

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2014 21:59 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatlux:
Tak ono taky se tráví podle toho, jestli jsou ty bílkoviny denaturované nebo ne.
Možná mají ti propagátoři syrové stravy docela pravdu.

A co myslíš červeným masem?
Myslíš zvěřinu, hovězí atd nebo maso nabarvené a nadusitanované?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 09:00
- Nahlásit

zbrnd
červeným masem myslím maso hovězí, vepřové, zvěřinu.........., tedy to těžší -hůře stravitelné, to druhé- bílé maso- drůbeží, rybí, je stravitelné lépe. Ale já jsem pro zlatou střední cestu, selský rozum a naslouchání vlastnímu tělu. Nepáchám na sobě žádné násilí Středomořský jídelníček , s olivovým olejem, menším podílem bílého masa a velkou porcí syrové zeleniny, mořskými plody a OŘECHY, vyšel jako velmi zdravý dle studie v časopisu Tempus medicorum . Tedy ani žádné omáčky, zásmažky............... Doporučuji přečíst knihu : Poselství od protinožců. Marlo Morgan. O životě domorodců, konfrontaci života civilizovaného člověka s člověkem ctícím přírodu a žijícím v souladu s ní : "Proč upravujete to, co příroda nabízí, a má tak skvělou chuť ,vždyť z toho v podstatě děláte úplně něco jiného ...........
Samozřejmě tepelně upravovat se začalo z hygienických důvodů, ale párkrát za život jsem dostala takřka animální chuť na syrové maso, že jsem vlítla do masny, koupila si kus hovězího a po cestě ho snědla ! Prostě tělo si o to řeklo (chuť), tak jsem ho poslechla

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 09:07
- Nahlásit

zbrnd
propagátoři syrové stravy

Mohl by ses o tom víc rozepsat? Díky

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 10:16
- Nahlásit

Určitě nejsem vegetarián, maso mám ráda, i když ho nemusím mít každý den, ale spíš jednou, dvakrát do týdne.
sicluceatlux
na syrové bych teda chuť nedostala nikdy i tak mne někdy přejde, když si spojím, z čeho to maso vůbec je. Neupekla bych žádné maso ve stavu: tchýně přinese čerstvě zabitá kuřata (očištěná) a ,,upečte si kuřátko"...tak to bych nedala, z toho smradu se mi taky navaluje Musím ho dát na nějakou dobu do mražáku - přemrznout Stejně tak bych se nikdy nenapila čerstvého mléka, chutná mi jen krabicové, jelikož tam necítím tu krávu... a snažím se nepřemýšlet o tom, že je to její produkt
Psy masem krmím, nikdy by mne nenapadlo dělat z nich vegetariány. Dneska, když ovšem berňák slupnul na cestě zbytek střívek z myši, co tam nechala kočka...tak jsem teda nadšená nebyla

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 11:29 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Mohl by ses o tom víc rozepsat? Díky
Mohl, ale moc se v tom oboru necítím, takže spíše doporučuji brouzdat po netu, vyhledávat termíny jako:
vitariánství
syrová strava
https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=k9kzU8bdDYuc_w aI_oBY#q=vitari%C3%A1nstv%C3%AD
https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=k9kzU8bdDYuc_w aI_oBY#q=syrov%C3%A1+strava
A klikat a klikat a studovat.
Dá se toho najít hodně zajímavého, našel jsem třeba pozorování, kdy se rozebírala reakce organismu na syrové a vařené maso a po pozření toho vařeného organismus produkoval vždy zvýšené množství bílých krvinek. A spoustu jiných zajímavých věcí.
Osobní zkušenost je obdobná.
Vzpomínám na éru krmení se tataráky z lososa(to ještě byly dostupné i jiné, že ty fosforové sajraty z norských sádek) a vzpomínám, že to bylo velmi lehce stravitelné, hůře stravitelné ve chvíli, kdy se tam majzla majonéza.
Tatarák klasický to samé.
Třeba ovesné vločky nevařené s mlékem mi žaludkem taky jen proletí...zelenina, ovoce....atd. Netvrdím ale, že z toho lze vyvodit to či ono, jsou to jen postřehy.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:03
- Nahlásit

Samozřejmě tepelně upravovat se začalo z hygienických důvodů
---------
tím bych si nebyl tak zcela jist, tipuji, že to hodně i kvůli tomu, že teplé prostě více nasytí respektive zmírní pocit hladu, který je v podstatě "od přírody" běžným standardem, ale je nepohodlný a nepříjemný.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:15
- Nahlásit

zbrnd

Právě jsem byla zvědavá, jestli myslíš vitariány (ne vegany nebo vegetariány).. A případně na tvůj názor na syrovou stravu, ne jenom že je na tom něco pravdy. Naklikáno něco už mám, ale ne odborné studie nebo tak, až tak do hloubky jsem zatím nešla.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 12:27 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
A případně na tvůj názor na syrovou stravu, ne jenom že je na tom něco pravdy
Tak konstatovat nebudu tedy krom těch zkušeností osobních. Jednoznačně: sním půl kila vloček s litrem mlíka (nečerstvého) a za 20 minut mám stejnej hlad jako než jsem to snědl, kdybych měl k tomu čerstvý mlíko, nejspíš bych měl hlad furt
S tím masem je to podobný resp. bylo, teď už jaksi svíčkovou za 800 apod nekupuji a mořský ryby jakože přírodní ryby jsou tak drahý, že skoro taky ne.
Jinak mé zkušenosti...já to nepraktikuji nějak záměrně, jím klidně i to vařený pokud vůbec nějaký , snažím se tak nějak všeho s mírou i když na druhou stranu stále více a více se snažím kupovat věci, který jsou té přírodě co možná nejblíž.
Dříve bych syrový vločky do tlamy nedal, dnesw z nich mám pochoutku a jedno z nejoblíbenějších jídel. Ale zase je pořádně sladím )) cukrem dokonce!!!

Odborné studie bych čekal spíše směrem k vysvětlení toho, jak je pro člověka vlastně zdravej zpracovanej odpad, syntetické směsi nebo třeba lahůdky z hmyzu, to je přeci budoucnost lidského stravování, navíc to zajistí spoustu pracovních míst v lékařském a pharmaceutickém průmyslu, tedy pokud dožijem ....coby lidstvo

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2014 13:40
- Nahlásit

zbrnd
Uznávám, je to blbost, to spíš po objevu ohně nějaký pračlověk utíkal s úlovkem, zakopl, úlovek mu spadl do ohně, on plakal, slzy uhasily oheň a osolily pečínku ) A protože voněla kousl si, a už to dělal cíleně a učil to i vlastní děti, ty přežily, protože žár zničil choroboplodné zárodky, narozdíl od těch, co se živili syrovým masem, proto je teď těch, co vaří, většina ať žije evoluce .
Podobně to bylo s opicemi na ostrově, kam lidská noha nikdy nešlápla až jednou..........a dovezla brambory. Hromada brambor u moře- opice zvědavé chodily, každá vzala jednu a utekla s ní. Jedna zjistila, že když si stoupne na zadní, unese dvě, no a další spadla brambora do moře- vylovila ji, kousla a byla slaná, lepší než neslaná- tak ji už máčela v moři cíleně-- toto je fakt.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání