Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / VÝBĚR GRANULÍ / granule senior
Autor Zpráva
petrahele
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2013 21:42
- Nahlásit

Dobrý den,
mám desetiletou labradorku, chtěla jsem se zeptat, jaké granule byste mi doporučili? Nemůžu si dovolit kupovat ty hodně drahé, chci nějaké ne moc levné ale ne zase drahé ale aby za něco stály. Moc se v tom nevyznám, co by pro psinuši bylo ideální Děkuji moc

kachna_
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2013 23:17
- Nahlásit

petrahele
co by pro psinuši bylo ideální
krmné maso a zelenina? Z hlediska poměru cena/kvalita ideální řešení
ne moc levné ale ne zase drahé
to je kolik za 15kg pytel?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 06:15
- Nahlásit

petrahele
Dávám Chicopee seniorky. Jsem s tím spokojená - dobrá srst, psíci v kondici a chutná jim to. Sice mi to někteří lidi pomluvili, ale na druhou stranu moje zkušenost s tím je dobrá a ani veterinář proti tomu nic výrazného neměl.

petrahele
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 08:50
- Nahlásit

Vlčáčková: děkuji ty granule se mi docela líbí, našla jsem je i za dobrou cenu na ezoocentru, tak možná zkusím jedny objednat

birma
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 09:57
- Nahlásit

Složení : kukuřice, pšenice, drůbeží moučka, zlomková pšenice, pšeničná mouka, drůbeží tuk, řepná vláknina, bílkovinný hydrolyzát, kukuřičný gluten, celulósa, čekanková moučka, kvasnice, glukosamin, chondroitin sulfát, vitamíny a minerály.
a já myslela, že je otázka na krmení psa, ne slepic

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 10:21
- Nahlásit

birma
a já myslela, že je otázka na krmení psa, ne slepic
moje slepice kukuřici nedostávaj
Vlčáčková
ani veterinář proti tomu nic výrazného neměl.
a rozumí tvůj veterinář krmení psů? (to se nesnažím rýpat, jen si myslím, že veterinář většinou moc nerozumí krmení)

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 10:29
- Nahlásit

petrahele
Po granulích plných obilí ti bude akorát nabírat na tloušťku, zvlášť labradoři k tomu mají velký sklon. Potřebují granule s vysokým obsahem masa a nízkým obsahem sacharidů (obilí, brambory), aby netloustli. Takové granule jsou ovšem dražší než pytel obilí... počítej minimálně kolem 100 korun kilo. Ale je to zase vyvážené nižším dávkováním a tím, že po nich čubina zůstane déle sytá, než po obilných kuličkách. Já bych doporučila například Essentialfoods nebo bezobilnou recepturu Power of Nature.

No anebo syrová strava, to je vůbec nejlepší varianta a navíc vyjde i levněji než skutečně kvalitní granule.

petrahele
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 10:45
- Nahlásit

kolem 100 korun kilo - to je pro mě hrozně vysoká cena, kterou si nemohu dovolit

vařit každý den nemůžu, mám problém s dovozem toho masa a celkově je to pro mě dost problematické, navíc kdysi jsme vařili a psinuši rýže s masem nesedla, musela se krmit po částech, jinak to celé vyhodila.

Moje psinka naštěstí sklony ke tloustnutí nemá, je hubená a má dost pohybu i přes svůj věk.

birma
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 10:49
- Nahlásit

petrahele
krmení masem a vaření je rozdíl, protože většina z nás krmí masem syrovým. Rýže k tomu netřeba. A cenově by ses mohla dostat tak na 600 měsíčně. Pokud dáš přednost kukuřici je to samozřejmě tvoje volba

petrahele
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 10:52
- Nahlásit

Tak moje psice syrové maso nežere, jí pouze vařené, na syrové se tváří, co to je a co se s tím dělá Naučila jsem ji na to a jsem ráda, protože už nám sem několikrát někdo hodil kus syrového masa za plot a člověk si nikdy není jistý, zda to není nějak otrávené. A když sem to syrové maso přistálo, tak to jen odnesla přede dveře a ani se toho netkne stejně tak odřezky od syrového masa jí musím aspoň projít mikrovnkou.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 11:04
- Nahlásit

petrahele
kolem 100 korun kilo - to je pro mě hrozně vysoká cena, kterou si nemohu dovolit

Třeba u těch Essentialfoods je denní dávka na 30kg psa kolem 300g. Takže na měsíc to vychází zhruba na tisícovku. To mi vůbec nepřijde moc za takhle kvalitní nakrmení psa...

Chicopee je pytel obilí ochucený malou troškou masa - sice jsou levnější, ale vzhledem ke složení jsou strašlivě předražené. Pokud už něco za nižší cenu, tak bych aspoň šla po granulích, které složením té ceně odpovídají. Třeba Brit Premium není úplně vedle, zvlášť jehněčí receptura vypadá docela slušně. Pokud je tvoje fenečka štíhlá a akční, tak bych zatím nešla do seniorek, ale dávala bych normální dospělácké granule.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2013 14:18
- Nahlásit

kachna_
a rozumí tvůj veterinář krmení psů?
Rozumí veterinárním dietám, ale to neznamená, že rozumí všem granulím. Nevím, no.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2014 20:40
- Nahlásit

Lamo ty lamo jak můžeš granule nazvat kvalitním krmením.
Jez to aspoň měsíc sama

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání